Visitor

2.10.09

beatlesManiac lagi!

~~entry mcm hampeh.

saje nk citer,dr mlm td bawak ke arini..
nothing is better than Beatles song.
(selain dari kisah malam Jumaat ok..)

dari album :
a. Hard Day Nights
b. Help!
c. Magical Mystery Tour
d. Please Please Me
e. Revolver
f. Yellow Submarine.

yang frustnya~
lagu Hey Jude tu yg xdek!

hoh..

1.10.09

beatlesmania Ver.2009

kelmarin, pas office hour + amek rifdi,aku n hubby ke kedai dvd boss (panggilan tokei kedai dvd fav tmpt utk dilawati).kat cni mmg banyak membekalkan dvd2 haram utk ditontoni.boss ni bukan lanun spt Jack Sparrow tp dia cukup glam di bandar koboi ni.(nama kedai terpaksa dirahsiakan,nti kna rush aku gak yg rugi)..hehe

hubby aku beli dvd upin n ipin (baru beli psl aku ngan boss mmg kna konpemkan gmbr lawa ke tak,kalo tak lawa mmg aku datang pulangkan),transformer II dan jugek citer dr thailand, Tsunami.pastu dia terus ke kereta..(parking baekk pnya depan kedai)

aku lak masih kt dalam kedai.recce mp3 lagu..nk penuhkan laptop di samping menambahkan lagi kandungan MB dlm henpon2 aku.memula aku nampak Let's NOW we call the music.ntah version yang ke brape pn aku dah tak ingat.aku suh boss gi amik.recce lagi..dlm pale nk carik lagu brit pop cam oasis n blur,tak pun radiohead ke,star sailor pun ok.janji lagu2 ke arah rock star..tetibe..mata aku menangkap satu cover yang sgt ~~..err..sgt ape yek.tp sgt mengagumkn mata aku.4 org jejaka sedang melintas jalan..

the Beatles!

tanpa memikir panjang..aku terus suh boss tambah lagi kandungan beg plastik kedai tu.yey!aku sgt gumbira.."haiyya..u sudah banyak kali beli maaa~"

"boss!lu cakap banyak saya tak mau beli!"

"oiiyy..okeh..okeh.."

pas aku bg rm20 aku pn blah..niat nk pasang kat laptop mlm ni n nk save terus...

***************************************************************

2 ari blalu...

aku baru tringat arini psl mp3 tu..rupanya aku tak dengar lagi.adoyaiiii..cmne bleh lupe.adakah kerana aku terlalu leka menjalani kehidupan sbg sorg suri rumah tangga smpi terlupa langsung nk menghiburkan diri sendiri.

aku frust betoi!..sumpahh!

dan tym ni saje je aku perdengarkan lagu2 the Beatles yg hanya ade 4 lagu je dlm pc opis ni..

| Current Song | Hey Jude-the Beatles |


njoy dis song! (0_o)..

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Hey Jude

Artist: Beatles


Hey jude, don’t make it bad
Take a sad song and make it better
Remember to let her into your heart
Then you can start to make it better

Hey jude, don’t be afraid
You were made to go out and get her
The minute you let her under your skin
Then you begin to make it better

And anytime you feel the pain, hey jude, refrain
Don’t carry the world upon your shoulders
For well you know that it’s a fool who plays it cool
By making his world a little colder

Hey jude, don’t let me down
You have found her, now go and get her
Remember to let her into your heart
Then you can start to make it better

So let it out and let it in, hey jude, begin,
You’re waiting for someone to perform with
And don’t you know that it’s just you, hey jude, you’ll do
The movement you need is on your shoulder

Hey jude, don’t make it bad
Take a sad song and make it better
Remember to let her under your skin
Then you’ll begin to make it
Better better better better better better, oh

Na na na na na ,na na na, hey jude...


hoho..im the Beatlesmaniac!
(ngalahkan mak aku plak dah! FYI,mak aku mmg kipas-susah-mati diorg nih)

 ***************************************************************

ada lg..
4u2c..(ececeh!)









++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

owhhh..rasa cam tak sabar2 nk layan satu mp3 balik nanti..
(kalau tak lupe laaa...)

30.9.09

rifdi #2

nape ntah..tringat kat rifdi.
kalau aku geram marah kt hubby,slalu aku lepas kt rifdi.
aku tak sakitkan dia..tp slalu jadi mangsa lepas bebel aku..

dan rifdi yang tak paham ape2 tu sengih2 kt aku.
sian dia kan?
dah la tak paham menda aku cakap,asek tengok lak muka ibu dia masam mencuka macam acar terlebih letak sos tomato atau cuka tercurah lebih..

ntah dia pikir aku ni memang camtu mukanya pagi2
padahal muka aku sebenarnya mcm purnama mngambang jam 6.00pagi

"ibu sayang sangat kat rifdi,ibu mintak maaf"..kata aku kat dia semalam.
"ibu janji pasni ibu tak marah kat rifdi..ibu marah meja kat dapur plak ok?"

rifdi pun senyum kat aku.
alahhh...comelnya anak ibu.mmg muka mewarisi ibu.
heheheh...

















seharian berlalu~~
dan pagi tadi aku marah lagi kat dia.
ibu langgar promise ibu..
maafkan ibu lagi..

sian rifdi!

28.9.09

Entry Raya : Fam Photos

Raya pertama:

After sesi bermaaf2an,this fam mmg sntiasa get ready untuk bergambar raya ok. Mmg confirm seme kena siap awal2 & pakai chantek2.special 4 family photoshoot!

so,today aku dgn bangga & berbesar hati dan jiwa nk tayang gmbr raya to all peeps out there.

This photos are probably for this 2009 Eid.
keep on enjoying dis happening moment~~




abah & mak bersama 6 cucunya yg sgt manja


left 2 rite : azeem, aqeef, yuyu, dhiya, rifdi & hilman


yang cantek2..


our smiling faces


the Kazen
(gmbr blur?..lense aku buat hal tym nih)


asoi & kak ina
sedang tersenyum poyo ;p


mak & anaknya
(x aci..aku xmasuk dis pic)


yang tadi pose dlm rumah.sesi seterusnya,bergambar family di luar rumah yang indah..hehe (created by: Haji Jaafar)



Yang Tercinta:
Haji Jaafar & Hajjah Marbiah


Abang Ngah Fam
(baby Aqeef yg sgt putih.Putih seputih2nya)


Kak Ina Fam


dD Fam
(aik?mcm kenal je baju)


the Bachelor.
my lil bro aka the Cameraman.
named Asoi..



the FAM


the greatest moment to remember:
..i loves all of u..

******************************************

the Candid:
opss!!SLAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
everybody!

-peace-

rifdi #1

happy birthday my dear Rifdi!

arini my baby rifdi genap umur 10 bulan.dh besar dh anak aku (dh bleh ade adik..hehe) .skrg dh laju merangkak,siap memanjat katil,meja,kerusi..dan yg xleh blah,tgk dia cube2 lepas tangan.hoh!yg malangnya,dia kerap jatuh.yela anak,nk melangkah mmg banyak dugaan.macam tu la kehidupan..nk capai satu kejayaan bukan terus dapat,jatuh bangun tu mmg adat la...



tengok le..dh bdiri eksen nk mnyanyi lak tu


so,sempena dh masuk 10 bulan ni,rifdi telah sudi mengepos gmbr2 barunya yg sangat gedik tp sgt cute utk seme..hehe. (sape yg gedik sbnrnya ni..ibu tu yg gedik)..




lagak manja menayang 4 btg giginya
yg sedang tumbuh dengan subur..



i am torres wanna be (9).
u'll never walk alone..



last pic,sblum rifdi mandi pagi.


Ok guys!..sblum ibu rifdi chow dulu..skali lagi aku mintak maaf dan ampun sekiranya ade terlanjur kata,tercarut kat korg yek..ape pn,SLAMAT HARI RAYA AIDILFITRI~(sbnrnya masih dlm Raya Mode).orite..rifdi nk pergi beraya..sila la standby duit raya.hehe~~



'lil boy rifdi pergi beraya..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...