Visitor

28.11.09

minggu yg ponat..(Episode 2)

yey~dh sampai di kg..
hehehe..tp oppsss..raya di umah mertua.ahakkss~
xkisah la..jnji beraya.hahah..lgpun kali ni raya special sket.
adik ipar aku,Ani (keje kat Pasir Gudang, Johor)ada beraya ngan ktorg.dia ni xpenah balik raya..
kalo balik pn mcm cacing kepanasan dok kt umah.arini smpi,ptg nti dh nk balik..
so,kali ni dgrnya cuti smpi Ahad..

so,pagi raya mak mertua aku dh sibuk kat dapur.
"menu apa mak?"
"nasik ayam.ida tolong la ek..mak xpandai buat nasik ayam"
err..aku kaget dh ni.xkan la mak mertua aku yg terror masak ni xpandai buat nasik ayam?

adik ipar aku,Lela memerangkap assistant mak mertua aku dh sibuk2 merebus ayam.
aku?bukan nk mengelak buat keje tp aku ada rifdi yg slalu sgt melekat dengan aku..hehe

aku tgk mak mertua aku bkn xpandai,tp sbb dh lama xbuat..jadik cam xconfident lak resepi dia tu..hehe.mcm2 psanan aku smpikan kt lela,cewahhh..dh mcm chef pro lak rasa..kihkih..

sambal xsempat siap,kicap baru letak..seme ipar aku dh bertenggek kt meja makan.dh xsabar2 nk melantak..hehe dan akhirnya,seme bergolek kt depan tv.kekenyangan..

aku pn dh masuk tym tghari,bsiap2 lak nk ke umah mak aku yg kira2 10 minit pjalanan je..cecah je kaki kt umah mak,kitorg melantak nasik minyak lak.xcukup lagi..tambah nasik dagang.pas hubby gi solat jumaat,sambung lak makan nasik impit ngan kuah kacang..

so,agak2..ape jadi ngan perut aku yg sexy ni???

hihihi..

nasik tambah : dh macam dugong sorang2..

'_'

27.11.09

minggu yg ponat..

hi..lama tak berblog.
memandangkan aku dah lalui satu minggu yg sgt panjang lastweek..pehhh..mmg penat
start last saturday,aku dh gerak gi Bangi (umah afzan).merempat jap sbb nk kursus n exam Ahad tu.
bertempat di MAEPS (tolong la search kt google : malas aku nk citer ktne), Serdang..aku pn laksanakan tugas dan tanggungjwb sbg sorg pejawat awam..
sepanjang kursus tu,aku berkepit jela ngan hubby aku sbb meja slalu full..
ramai giler yg datang exam.xsilap aku ada la dalam 1,026 org..sluruh malaysia..

owppss..lupe nk inform.sepeninggalan aku ke Serdang,rifdi kna tnggal dgn tokngah dia..
sedeyy,malam kedua dh mngalir2 airmata aku asek tringat kt dia je..
huhukkk..

and after 4days aku di kL,aku balik ke jerantut.jumpa rifdi,peluk,cium..sbb rindu sgt.
esoknya,khamis..bawak rifdi gi klinik ibu n anak sbb ada appoinment utk cucuk umo setaun.
..nasib baik dia xdemam..

 ptg tu gerak lak ke Kuantan.balik kampongggg...

(to be continue)..
'_'
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...