Visitor

11.12.09

Bunkface - Through My Window

I don't want much
I just want everything
Thought that I could do almost anything
One step in front of the other
Thought that I could do it alone

In the blink of an eye
It's just another day
Telling me why I'll find another way
Got this feeling got me reeling
I can almost start believing

Now there's me and you
And we are not alone
You and me
We are together now
Through my window
I can see there's
More than you
And more than me

Me and you
And we are not alone
Different view
We are together now
Through my window I can see
Our wildest dreams could be so real

I see a spark it starts a fire
Is this the one worth waiting for?
Thought that I could do it without you
Can't exist like this anymore

Now there's me and you
And we are not alone
You and me
We are together now
Through my window
I can see there's
More than you
And more than me

Me and you
And we are not alone
Different view
We are together now
Through my window I can see
Our wildest dreams could be so real

Now there’s me and you, you and me
We are not alone and we are together
Through my window I can see
Our wildest dreams could be so real

By: err..Ramai artis Malaysia yg nyanyi.but me love Bunkface version.sebab?..mmg tahap WORLD!..hehe


(Sgt meminati lagu ni,smpi Rifdi pn suke ;p)


'_'

10.12.09

::my bestfriend wedding::


at last,aku dh dpt savekan pic tym mie kawen.
sbb dlm fb dh ada,so.aku nk share ngan korg lak,our pic sekitar mie's wedding day.

CONGRATS JAMIE!!
loves our great moment since form 2.
miss u guys!

































nice pic!
credit to aman (afzan hubby) for the nice moment.
BFF!

'_'

9.12.09

BANJIR OHH BANJIR~


keje berlambak2..xcukup kaki nk pergi site,xcukup tangan nk wat documentation kt opis.
tp kalo Tuhan bg ko kakitangan yg banyak,baru ko tau persamaan ko ngan raksasa..so,bersyukurlah dgn kurniaan Ilahi pada diri sndiri..

kes aku citer keje byk ni bkn ape.aku nk bagi ALASAN UTAMA sbb nape aku xupdate blog.ni bkn org lain yg terbersin tym bukak blog yg dh berabuk ni,tp ni aku sndiri yg terbersin..(owhhh..sneezing)

btw,5hb dis 2009 bebaru ni aku pulang ke kg halaman sbb my best friend wedding.so,dgn kacaknya aku balik ari sabtu.pas singgah umah mertua aku (sbb dkt ngan umah my bf,jamie) utk touch up ape yg patut,aku pn ke umah jamie.

best..sgt best sbb dpt jumpe zan (my bf gak), jiji & ct.alkisah kt umah pengantin mmg byk sbb excited sgt~nk citer pjg xguna sbb aku xdek pic nk tunjuk.aman,husband zan yg amik gmbr.so,kalo nk tgk bleh la tgk kat facebook aku.. -ngehehehe-

dipendekkan citer,abis kenduri aku balik umah mak aku sbb mak aku ckp,esoknya dia nk gi Pekan,ada sedara mara nk kawen.so,balik la aku ke umah mak.tym tu dh ptg,abah aku ckp 2 mlm baru ni air naik (air pasang),so abah dh parking jauh awal2 sbb kedudukan umah aku yg agak rendah & slalu banjir2 manja tym tengkujuh gini..kira abah standby la tu..

mmg betul pn.tym aku jenguk keta hubby aku kt luar,aku prasan air kat depan dh naik.walaupn stakat 2 inci,tp mmg ketara la nmpknya air ni cam nk naik lg..
slow2,tgk air dh penuh longkang.kira2 jam 9 mlm air dh masuk dapur basah.so,kira kemas2 cam angkat mesin basuh,peti sejuk, & ape2 je yg kira berbahaya kalo kena air banjir..hubby aku laa sbb kt umah ada abah ngan mak aku je.abg aku dgrnya nk balik tgh mlm ni.akak aku taktau citer sbb dia ada kenduri..setel keje aku,aku tidokan rifdi & aku tertido skali..zzzzzzzz

jam 2 pagi.(06-12-2009)
"sayang..bangun.cube tgk air takat mana dh..".kejut hubby aku.
aku celik,bukak tingkap n tgk kt luar.aik?

terus aku ke dapur..wahhhh,air dh penuh dapur tmpt kitorg lepak2 tgk tv.sket lagi nk cecah lantai atas.


aiyoo..cuak dh.tgk akak ipar aku ngan anak2 dia penuh kt ruang tamu.ntah biler smpi pn aku xtau.hehe..yg aku tau,diorg smpi umah naik perahu,abah aku amik kt jalan depan sbb jln ke umah aku dh penuh air.tym tu cpt2 aku kemas bilik,bungkus baju dlm almari,kejut rifdi sbb aku kna angkat tilam aku ke atas katil.aku dh tau,kalo air naik lg,konpem bilik aku yg tenggelam dulu.sejarahnya sbb dulu banjir (taun 2001),bilik aku yg masuk air dulu..
standby dh nk gerak ke Permatang Badak (umah mertua) kalo pape hal.yg penting,selamatkan rifdi..heheh

alhamdulillah,air bertahan jam 5 pg.air dah masuk bilik aku tp xbyk laa.kira2 cam lopak2 air ikut celah lubang lantai papan umah..jam 6pg,baru la kami2 seme dpt tido.walaupun ngan keadaan umah yg dh mcm duduk kat jeti,tp seme under control.ngehehe..

bgn tido,air dh surut tp ttp penuh lg kt dapur.biasa laaa,air pasang mmg laju naik tp slow turun.dh biasa alami keadaan ni,so mcm hubby aku..ni kira first tym la tgk umah aku banjir..hehe siangnya,umah aku mcm taman tema air.meriah giler~~tp smpi jam 6 ptg kira taman tema dh tutup sbb air surut.so,kt sini sdikit sbanyak pic yg dpt aku snap spanjang banjir ni.
*opppsss,mutu cam xcantik sbb pakai cam hp je.Nokia E63 cam dia 2.0Mp jer*

pg2 ari dh meriah depan umah

anak2 jiran tetangga ni

ajim:bangun pg terus turun main air

yg xtahannya,akak aku pg2 dh smpi umah sbb hilman ngan dhiya dh ketar kaki dgr org lain main air.so,akak aku pun balik la dgn bwk bekalan makanan kepada mangsa2 banjir ni..hehe~

anak2 sdara aku yg jakun jumpa perahu

yeyy~main air xkena marah ngan ibuu..

ajim tarik perahu:
cam kuat jer..

suka sgt le dpt main air..

3 sepupu yg spesen
::rifdi,ajim,aqeef::

mangsa banjir~wahaha

nasik tambah : sabo je laaa.~

'_'
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...