Visitor

18.12.09

cuti2 di opis

bahagianya rasa pagi ni..
ujan renyai2,tgk rifdi & abah dia enak dibuai mimpi..
aku?
kena keje ok.fyi,arini kan cuti satu mesia..cuti Awal Muharam.
Ada audit Isnin ni.
ekceli,aku dh slamat packing brg dh smlm.nk balik kuantan,sbb umah mertua aku wat kenduri cukur jambul cucu baru, Muhammad Alif Hafizi.
tp perkabaran ptg smlm mendesak aku agar melaksanakan tugas di opis arini.
semua staff teknikal terlibat.

aku kena keje di saat family buat kenduri.
wtf.

b.f.f.

best friend forever..
sampai ke tua.paham tak?







Watak : dD (ibu), rifdi (yg sdg menyakat), zara (yg sedang menangis), afzan (mama)
Lokasi : Dapur Rumah Mak Saya, Kuantan
Masa : Raya Aidilfitri (lama dh nk upload,tp xkesampaian)

Paham xmaksudnya?
Maksudnya, sahabat baik yg kita berkawan dr saat kita berhingus (kawan aku yg berhingus,aku takk!),kita bersahabat sehingga akhir hayat kita..walaupun dh beranak pinak,ttp kawan forever.
cam kami ni la~ (^_^)
saat ni,aku tunggu jamie lak lahirkan baby yg bakal menyemarakkan lagi friendship kami.
dan juge sahabat2 daku yg lain.
kita kawan smpi habis keturunan yek~ mmuahhhhh! (o_O)

'_'

15.12.09

XXL??...tidakkkkk

tidakkkkkk...bukan aku yg XXL tu.

arini gi opis berpakaian standard ke site.
suar jeans,kemeja..
tp arini rasa cam fit sket suar levi's aku ni.
aku makin gemuk ke?

aritu hubby dh cakap,
"gi la jogging.."
bukan aku xnak,tp bile cam excited nk jogging,dia tnya balik,
"sape nk jaga rifdi?"
adehhhh...soklan yg matikan mood ingin bersukan.

last2..lepak umah je ngan rifdi.main kejar2,melompat2,makan2,kejar2 balik,peek-a-boo,tido2,ngan ibu abah tido,bergalak je la ngan rifdi..
tu adalah acara sukan aku..

kdg2 teringin nk berbadan kecik mcm dulu..b4 keje jkr.
slim je,dgn berat fit 56kg je.sgt senang carik suar bundle,,(hehe),baju pn bsaiz ala2 je..pastu merempit ngan scoot.~~owhh..indahnya.rasa mcm slalu jadi tumpuan,tatapan jejaka2,auwww~~pasan xbleh blahh..

aku xnk kurus sgt cam zaman skool dulu.hooo,mmg kurus.muka pn kurang cantik (penggunaan perkataan *kurang* perlu ada,maintain cantik)

serius..aku sgt kurus dulu.dgn berat 44-48kg,mainan je tu.mana penah cecah 50kg.makan la selori nasik pn,menten je beb!cam org makan trus kuar nasik kt blakang je.xdek pape efek pn makan bebanyak ni..muka pn kurang cantik (skali lg nk ulang)..

nk bukti??
wagagaga..poyo..

aku di kiri skali tau!

tp skrg~~tidak lg.lengan saja dh buat org seblah takut nk kacau.
belum lg tgk kaki..huhu
berat di sekitar **kg..(67!betul x??)
sgt jauh dr panggang api tu..

nk wat camne.
redha jela.sekurang2nya,aku dh ada 1 anak.
dan paling penting,my hubby menerima diri ini seadanya..
walaupun dia ada gak kutuk2,tp aku tau..dia bergurau manja je tu..
hehehe..

peace!

nasik tambah : suar dh ketat tandanya nk suar baru!

  '_'

14.12.09

diRa fever

Tajuk xbleh blahh..

Aku baru dpt tau jam 12.00 tghari td..
SMS dari rock mengejutkan aku.
"Ko x vote dira ke?.."
Tergamam aku.
Rupanya malam td,Sehati Berdansa telah mengeluarkan sweet kapel, Dira & Ash.
Aku xtengok sbb ada problem sket di rumah.
Tersingkir??
Frust,pasni aku dh xdek sape nk tgk dlm SB.
Walaupun sazzy masih ada,jiwa aku masih SEHATI bersama Dira.
Really admire Dira.

Sbelum ni aku xpuas hati dgn SBmasuk,tp kali ni aku plak yg mintak.
"Pleasssse....buat smula SBmasukkkkkk!"

.........................?

Nasik tambah:len kali,kalo minat vote.kalo x,jgn byk ckp!

'_'
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...