Visitor

13.2.10

rifdi #5 : his first step..

nk tengok rifdi mula2 berjalan dpn aku?
haha..comel giler..



 pastu,dh confident sket..dia smbung lg bjalan.jgn lupe,pemangkin utk stabil adalah sikat abah dia..


haha..

::dush!::

11.2.10

sile baca,mana tau anda telah ditagged??? #2

-->
(edit semula)
yeyey~i tlh ditag oleh udhang.aku ucapkan timekaseh byk2.lebiu so muchh..
dan kt sini aku dh xsabar2 nk jwb tagline nih..

        1) where is ur cell phone
dua2 bijik ada kt seblah ni je..senang hubby nak call & senang gak utk aku bersms ngan member2 or mak aku..

2) relationship
berita buruk pd sape2 yg nk ngorat saya (pehh,ayat mmg xbleh blahh), jujurnya sy sudah berkahwin & beranak 1.mmg ada cita2 nk tmbh lg adik rifdi tp blom ada rzki..kwang3..

3) ur hair
hubby aku dh potong rmbut daku yg lurus ini ke paras bahu sbb serabut tgk rifdi asek tarik rmbut aku je..dan skrg rambutku sudah tidak lurus lg,xdek masa nk gi saloon wat treatment & wat rebonding.pastu mula la skrg asek komen je rambut aku yg cam ntahape2 ni..kuikui

4) work
pejawat awam di jkr jerantut.keje technician bahagian awam menuntut aku berada di site lebih byk dr dok opis.tp sbb aku mmg dh boring dok site,maka aku mengisytiharkan diri aku sbg technician internet kt opis sbb aku lbh suke facebooking,blogging,check email,tolong donlod software…hehe

5) ur sisters
sorang je.nama dia Haslina Jaafar aka Eenaa..<--budget glam la eja camtuh?hehe.dia sorg yg terror serba serbi baik bab masak (dia tokei kantin slh sbuah skolah menengah kt pekan),menjahit,mengandam (dia mak andam juga),mengemas rumah & mcm2 hal lg.compare ngan aku?..jauhhhh terrornya dia..

6) ur favourite thing
fav thing tu xdek.tp aku syg segala aksesori,gadget & shawl aku..hehe

7) ur dream last nite
ermmm....(sambil pikir aku sempat mimpe ape je malam td??)

8) ur favourite drink
jus buah buahan..paling fav air masak.panas la skrg ni..cpt dahaga!

9) ur dream car
x dpt kelisa,dpt mini cooper pn dh rasa bersyukur sgt kalo ada org nk bg...

10) ur shoes
banyak~nti aku listkan.
4 psg kasut keje : Leno - sembonia (hantaran kawen dulu) - Vern's - Alfio Raldo
3 sneakers  : Levi's - Converse - Everlast
3 pasang kasut2 lain yg bleh aku pakai wat jln2 : Croc's (beli saje,pakainya x) - Hush Puppies - Polo Club
1 kasut sport : Power. dulu beli konon nk jogging sama2 ngan hubby,skali dpt tau pregnant trus xpakai,smpi la skrg.
3 pasang slipar jepun : ehh..dia nk kasut je kan??..hehe (~_~)"
 11) ur fears
kehilangan org yang disayangi...

12) what u want to be in 10 years
dh naik pangkat,bisnes maju,ada anak ramai & ada hubby yg sama smpi bila2..

13) who did u hang out with last weekend
my hubby & my baby laa..ktorg gi mkn kt kfc jerantut..

14) what are u not good at
speaking English~!!pronounce mmg hancuss.writing ok,pemahaman ok,tp kalo speaking...dr skolah dulu slalu kena gelak ngan bff aku sndiri.ape daa,xnk bg support lgsung..

15) one of ur wish list item
ada butik shawl sendiri..kalo xdpt yg ni,aku nk dslr yg lebih canggih cam Nikon ke..

16) where u grew up
Pahang Darul Makmur.xpenah aku kuar dari negeri ni..lahir Kuantan,membesar kt kuantan,skolah kt kuantan,masuk asrama muadzam shah,poli kuantan,skim latihan graduan menganggur pn dpt kt kuantan,keje pn kt kuantan,last2 skrg ni keje kt jerantut...ni dh kawen pn dpt org kuantan.

17) last thing u did
basuh baju rifdi.pg ni aku dh mntk izin masuk lmbt..rifdi meragam nk ngan aku je.. :)
18) what are u wearing
shirt,my levi's jeans,shawl & sneakers.baju kurung hnya utk working day & event.

19) what aren't u wearing
maybe dress or sumthing feminine style..oooii,ssh sgt nk nmpk feminin aku ini.

20) ur pet
3 ekor ikan puyu.nk letak nama xtau plak beza sekor2..

21) ur computer
opis : flat screen  Dell
umah : laptop Compaq

22) missing
missing ape ni?
~missing my fav Casio watch..G-Shock.ada pd seseorg..nk mntk kang nmpk ngat berkira.
~miss my mak.ape,igt org dh ada laki ngan anak xreti rindu kt mak ke??
23) ur life
happy with Norazman Mansor & Norhaflan Rifdi.u both are my soul..& bsyukur ngan ape yg diperolehi skrg..walaupn xkaya,tp aku sgt gembira.

24) what are u thinking about rite now
pikir nk lunch ktne ek jap lg..

25) ur car
xdek keta!!!!tp keta hubby ada la.dia bwk Wira 1.6 kaler silver.no plat keta ACL 367_...opps,rahsia

26) ur kitchen
complete,bersih,cantik,berkilat..fakta : sy jarang dapat memasak di dapur sendiri,sy lebih kerap memasak di dapur kedai.

27) ur favourite colour
merah - hitam - hijau - coklat - khakis - oren - perang.

28) last time u laughed
td ngan rifdi..tp ekceli aku mmg suka gelak.
29) last time u cried
mlm selasa baru ni.ada sorg member MUSTECH yg sound aku kt FB secara terang2an.malu beb.pdhal kes silap paham je..hukhuk
30) love
my Norazman & Norhaflan Rifdi...again.

31) so who wants to share their ONEs??How about??
sorry..never (cilok jwpn udhang)

32) tag 5 lovely persons
~rock (nk tag jugak walaupn udhang dh tag)
~rina salleh
~shida
~cik epal
~or sape2 je yg nk amik ini tag..silakan.hehe
::dush!::

7.2.10

sedih, pedih, jeles, tangis, sakittt!!

ketika ini..aku sdg berseorangan di ruang tamu rumah.
rifdi & abahnya dh terlentang tido dalam bilik..
peluang !!!

minggu ni sbnrnya,aku perlu balik kampung,umah mak sbb pg jumaat tu,mak aku call bgtau cousin rapat aku meninggal dunia jam 5.35pagi.puncanya xdiketahui tp mlm tu mak aku dh btau,arwah koma di KMC,Kuantan.arwah baru balik dr Sabah,dia keje sana.smpi KL,dia btau mak dia (makteh aku) dia demam.kakak arwah gi melawat dia sbb makteh aku suruh sbb makteh aku xsedap ati dgr suara anak dia lain sgt.kakak ni tgk,adiknya kurus giler,pastu badan pn dh biru..terus bawak balik kuantan,trus gi KMC dan kt situ dia masuk ICU n koma.pastu dengar citer,doktor sana suh masuk GH..masuk je ICU sana,terus arwah meninggal.ajalnya kat sana :,(

bergenang airmata aku..dhla malam tu aku dapat tido jam 3 pg..mak aku call 5.40pg trus aku xleh tido..sedih :,(

aku xbalik pn,tp aku dh call makteh aku..bgtau nape aku xbalik.reasonnya,xnk la aku citer kt sini nti korang ckp reason aku xcukup bagus utk xpergi melawat.makteh aku ok,dia pn aku dgr suaranya sgt tenang.maybe sbb ini adalah kematian ketiga dlm familynya pas arwah suaminya dan arwah anaknya yg ke3 dh pergi....

Dan actually,minggu ni adalah minggu reunion sahabat2 MUSTECH aku..iaitu member2 skolah teknik muadzam 98/99 kat cherating.point buat aku sedih sgt adalah sbb aku xpergi dan xjoin!.. :,(  maka,pertambahan emosi sedih bertambah di sini..

ada gak la perasaan frust,marah,jeles,dan byk lg perasaan mazmumah kt sini.kang citer byk lg wat aku jadi jahat lak..

silapnya,satu masa dulu tatkala urusetia2 ni melancarkan reunion..aku sgt teruja pada mulanya.tp semua tu jd ilang biler satu fenomena xelok terjadi antara aku dan sahabat2 rapat ni.antaranya geng2 aku ramai xdpt gi/join/xtau..yg handle ni member2 gak cuma korang perlu faham,biler 'geng' sendiri xdpt turun,maka mood dan semangat tu jadik xkuat.dlm situasi ni,aku bukan salahkan sahabat2 aku tp diri aku sndiri yg dh terpengaruh..itulah kesilapan terbesar aku.

malah keegoan aku utk beli goodies yg disediakan turut mempengaruhi diri sendiri.nasib baik aku tersedar pada saat yg mmg genting giler sbb kata Acot, member yg handle reunion nih,goodies yg aku dpt tu mmg last piece,dan sptutnya milik sorg mamat ni,tp sbb dia wat pasal last minute..acot call dia xangkat,PM xbalas.so,mmg rezeki aku laaa..dapat gak la aku goodies yg bernilai RM70 tu..(reason aku xnk beli memula dulu sbb mahal..tp pastu aku tersedar,tolong la support member).


and today,aku hanya bleh tgk jer sahabat2 aku bergembira dlm FB.jiwa aku??
jangan citer laa,sgt kacauu!dan bile tgk rock tersengih2 gembira dlm pic yg diuploadkan..lagi rasa sedih..smpi ati ko rock!!berani ko sengih2 dlm tu ek..jeles aku tau!..sbb dia je geng aku yg terlepas kt sana..huhu.tu je punca jelesnya..kuangkuangkuang!!
hoho.xpela,at least dia dpt merasa ke'happening'an kt sana..xla mcm aku,tgk je gmbr2 korang smbil wat muka sedih mcm itik lapar..

sedih..sedihh..sedihhh..
dok kt sini plak,rifdi lak xok..since jumaat asek muntah je.makan xbleh,isap susu pn xleh.bukan demam tp maybe xok ngan susu kot.aku asek tukarkan susu je.before this,dia minum Enfagrow but sadly,dia mengalami sembelit.sbb kesian yg amat bile tgk setiap kali membuang air besar atau dlm bahasa saintifiknya,berak..dia mst menangis smpi tahap peluk tengkuk kita seketat2nya..aku pn tukar susu Dumex Dugro.minum susu tu,aku tgk xde perubahan so,aku tukar lagi..minum lak Dutch Lady 123.pastu ada beberapa org member kata susu tu lg la wat budak sembelit.tgk plak rifdi masih mengalami masalah yg sama,aku tukar lg..susu Sustagen.yg ni berak pn masalah lagi,muntah plakk!!adoiii,kesian aku tgk rifdi berkeadaan camtu.

hati sorang ibu..aku yg menangis,aku lak jadi sakit..
dengan masalah2 peribadi aku lg..
macam2 minggu ni..seme perasaan wujud.sedih,pedih,jeles,tangis,sakit...

aku xpandai nk ngadu masalah ngan org.sbb husband aku xsuka.
tp bila aku diam,pendamkan perasaan..camni la aku.jadi sakit dalam jiwa aku ni..
ape aku nk buat????uwaaaa....

notakukukaki : cepatlah blah mood nih!spoil weekend aku tau :,( damn!

::dush!::
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...