Visitor

6.3.10

cantiknya blog layout dia..


aku adalah sorang blogwalker..mmg tiap2 ari kalo dok opis,aku mmg suka berblogwalking ke mana2 blog yg aku suka.kalo korang baca,msti korang rasa mcm aku ni xdek keje,bazir masa blablabla..tp sgt series la,aku walaupn keje tgh banyak, JD ngan TA press aku suh siapkan keje arini jugak,dgn fail berlapis2 kt depan aku,meja dh mcm lauk kt pasar mlm..aku ttp buat muka jakun melawat blog2  yg bleh..

kalo tibe2 aku rasa nak bukak blog aku sndiri,aku akan bukak.tgh2 belek blog sndiri,nmpk blog member2 dh update,aku gi plak blog member.kalo bukan member,aku gi online shopping,xpn gi blog kenalan2..xpn aku gi je blog artis..wahhh..

sebenarnya,aku suka sgt tgk layout blogger2 lain.bg aku masing2 sgt kreatif mencipta blog layout yg cantik2..jelos i tau tgk layout org ni siap ada kartun2 yg cute,pastu ade plak widget2 cute..ishh,mana la diorg dptkan?

yg paling wat aku kagum,ada layout yg dicreate oleh diri sndiri dan siap ada template utk direct ke facebook,friendster,tweeter..blabla..ishh,napee aku masih xreti nk godek2 mcm tu..

tp ada jugak blog yg pd aku terlampau sarat dgn menda2 yg xpatut mcm arrow dia buat blinking2..ishh,xperlu la pd aku.serabut je..pastu blog yg pakai kaler background yg terang2 cam merah (aku peminat kaler tu pn xsanggup guna tau),pastu meriah giler..font warna warni..adoiii,aku mmg patah semangat nk layan blog camni..penin..penin..


mmg la itu blog kau,tp please la..ko nk invite org baca.jgn bikin kaler mcm taska..adoyaiii

blog yg cantik,yg kreatif,xbermakna kalo ko tulis blog guna ayat yg mmg buat aku geli nk membaca contoh : gilew betul u ni.kitew ni cute gilew taw.

omg.rasa nk muntah sepanjang aku baca blog camtuh..hentikan la.aku ni walaupn blog xcantik mana,ayat aku pn xla bahasa melayu 100%..tp pada aku,biarla aku tulis dengan ayat yg org phm.biar org benci baca hasil tulisan ko dr benci cara ko menulis..

ehh..ehh..aku rasa td aku citer psl layout,nape aku citer psl hasil garapan (wahh..berbahasa jugak aku ni).

tp rata2 blog yg aku follow mmg bg aku blog yg the best.sbb layout kemas,cantik & sgt buat aku terasa nk catch up..catch up..every time diorg update.hihih..
pada blogger2 skalian,terutama yg mempunyai layout cantik2 hasil design sendiri..aku ucapkan tahniah sbb berjaya menaikkan ranking follower(s) disebabkan layout cantik kamu.mmg aku berhajat nk pandai buat camtu tp ..hehe.aku kena byk belajar lg.



notakukukaki : ntah apa2 la blog aku ni..


::dush!::

1.3.10

apakah dia patut dipanggil manusia?


mlm sabtu baru2 ni.aku hanya bersendirian bersama rifdi.xtau nk layan menda,aku pn tgk la Buletin Utama.mendengarkan berita utama yg dipaparkan,tersentap aku bila diberitakan sorg kanak2 umo 3 taun meninggal dunia kerana didera dgn begitu dasyat sekali smpi mengalami kerosakan buah pinggang yang serius, pendarahan otak & luka serta lebam di seluruh badan.

sbb dh terlampau excited nk tau..aku pn tggu berita yg sepenuhnya..

astaghafirullah hal'azim...
berdetak jantung aku mendengar adik Shafiya Humairah diperlakukan seolah2 sebijik bola oleh 'teman lelaki' ibunya.tersiat hati sorang ibu ni mendengar saksi2 bercerita dalam berita seolah2 anak kecik tu lakukan dosa yg sangat besar pada 'teman lelaki' ibunya tu..menangis aku.sedih sgt aku rasa..bila pulak ada berita selanjutnya lagi pasal si ibunya plak mengandungkan anak 'teman lelakinya' tersebut & mempunyai sorang anak hasil hubungan mereka bersama..Ya Allah!Kenapalah manusia seperti mereka wujud di kalangan kami Ya Allah! Kenapa mereka seolah2 tidak malu kepadaMu dengan melakukan perbuatan keji sebegitu Ya Allah!!

aku sbg manusia kerdil ini bukanlah mahu menghukum mereka.biarlah,itu kerja Allah S.W.T..yg aku kesal,kenapa la wujud manusia yg zalim macam ni..?dan pada aku,patutkah dia,si 'teman lelaki' ibu pada Allahyarham Shafiya Humairah ini dipanggil manusia?

Sedangkan ibu kucing pn tahu tidak mahu berjauhan dengan anaknya..
Sedangkan ibu ayam mematuk mengejar kita bila anak2nya diganggu..

inikan pulak manusia yg diberikan nafsu & akal..

notakukukaki : sedarlah..kita tak selamanya berada di dunia.jgn kerana nafsu,akal binasa..

::dush!::

28.2.10

Gambang Water Park

lastweek,aku n hubby kena cuti sbb mak angkat kami yg jaga rifdi tu mintak cuti seminggu sbb nk wat preparation utk anak sulung dia.kami paham so kami pn apply cuti.ehh..knape aku gune kata ganti diri 'kami' lak ni?.haha.prasan nk wat ayat formal la ni..hahah

baik.kisahnya cuti kami (lagi..eii,gedik je).baiklah..kitorg ni cuti beganti pd isnin n selasa tu sbb isnin aku ada meeting n hubby lak patutnya keje ari selasa.tp,sbb dia bgn lambat..tetibe mood kje xdek (bos,bleh laa..lain la i ni..),dia ajak balik kuantan.haih..tetibe je.sbb hubby aku ajak gi Gambang Water Park.uiyyoo..beshnya.i ni x penah gi water park,so kalo tgk ayat2 yg ditulis mmg ala2 jakun sket..

so,petang tu ktorg gerak balik kuantan.tidor umah mak bapak i.pehh..dh tgh mlm baru smpi sbb seblom tu gi Kuantan Parade dulu.tukar dvd Dexter yg kosong tu kt kedai.pastu janji ngan rock nk jumpe kt kfc smbil dia nk bg aku pnya reunion goodies.haih..lmbt benor rasa dpt goodies tnmasuk baju tu..hahah

dipendekkan citer,esoknya pas zohor,ktorg gerak ke Gambang Water Park.wahhh,xsangka plak ari keje pn ramai org.sbg sorg jakun yg xpenah gi water park (bape kali nk cite ni??),aku mmg teruja la.smpi gi mandi manda pn pakai sunglasses pdhal dh terang kt situ dilarang memakai.tp aku tgk lifeguard pakai je,maka xleh la larang org awam dr pakaikan?..hahahah.

so,cakap byk pn xguna..korg layan la gmbr2 ni.tgk betapa terujanya kami anak beranak.haih.

mula2 smpi pn dh excited


  
hoyeaa..kami dh smpi!


 
rifdi buat muka kerek





err..poyo gak la


 


  


  
 rifdi & abah


  
haih.menangis plak.


  

 
di coco beach yg dibina menyerupai pantai


 
see the wave

  

(gambar dengan ibu semua siap delete. sorry, ibu freehair masa ni). 


::dush!:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...