Visitor

3.6.10

apakah maksudnya boikot dalam diri awak? saya tanya ni??

"aku bukan seorang kaki boikot.apetah lagi kalau ajak memboikot Yahudi."

jangan silap anggap dengan statement ni.maksud statement di atas adalah aku bukan la merujuk pada aku menyokong pada orang Yahudi ke, Israel ke, Zionis ke..
tapi aku anggap menda camni, kita memang patut benci.nak boikot ke, xnk boikot ke..itu atas hak individu.hanya akal kita yang boleh menilai mana baik mana buruk.macam orang Yahudi anggap orang Islam la.diorang anggap Islam ni pengganas dan diorg nak sgt berperang ngan orang Islam.tapi ada juga antara mereka yang tak sukakan keganasan dan peperangan.macam tu jugak kita.

aku tak menolak orang Yahudi ni jahat.diorang sehabis boleh nak bermusuh dengan Islam.

maka dengan tragedi terbaru yang diorang buat pada kita, ramai yang melatah.ajak berboikot boikot.dulu masa kartunis Belanda menghina Nabi kita, Nabi Muhammad S.A.W..kita pun ajak boikot barangan dari Belanda.sekarang kita ajak boikot dengan Israel pulak.tapi aku tengok tempat makan macam KFC, McD, Kenny Rogers tetap dipenuhi dengan orang ramai terutama Muslim.sama jugak dengan pakaian. aku tengok semacam je orang pakai jersey2 pasukan bola sepak luar negara, kelab2 eropah..yang pakai barang branded tu lagi laa.seme tu jenama asing, jenama Yahudi.haih..malas nk citer panjang lagi.

tp yang paling membuatkan kepala hotak aku runsing adalah :

aku pelik ramai orang guna platform Facebook, Blogger, Twitter, Yahoo! dan lain lain media elektronik sebagai tempat untuk memboikot barangan Israel.haih?

tapi kenapa kau masih join platform platform ni?..inikan Israel & Yahudi punya produk??
kalau nk boikot please...jangan gunakan media sebegini.lahirkan kekesalan dan kesedaran tu pada media lain.kita ada surat khabar, media cetak yang sah disisi undang undang Malaysia.kalau taknak jugak, cukup kita lahirkan kesedaran tu dalam diri sendiri.kuatkan iman dan akal kita sendiri.nak boikot boleh tapi kita ada akal untuk berfikir.kempen kempen di luar pn dh cukup.kau nak boikot sangat, tapi masih join fb.apakah maknanya??

sudah laa.boikot la kalau nak boikot pun.aku taknak campur.masing2 ada akal.nak suarakan lebih2 x boleh.nanti kena gam plak. T___T". serba salah tau.

notakukukaki : ada mata pandang, ada telinga dengar, ada mulut diam...

dush!

1.6.10

lagenda budak setan

malam tadi layan preview filem nih kat astro ria.sambil2 lipat kain tu sempat la usha farid kamil.hehe
alamakk...mmg bg aku walau dia tayang citer ni setengah jam yang pertama pn..aku jadi sgt curious nk tau ape ending dia (walaupn dh penah baca citer ni..).lakonan Farid Kamil mmg kena sangat2.aku plak mmg peminat nombor er..nombor berapa ek??tp yg pasti aku sgt meminati mamat ala2 Takenouchi Yutaka ni.sbb dia hensem, tinggi, sgt best..err,bukan bukan.aku nk bgtau sebab dia sgt berbakat dalam lakonan & mengarah filem.

tp series..bg aku citer ni mmg kena la genre aku.ceh ceh..ingat aku ni penyanyi ke ada genre genre ni.

nantikan di pawagam 3 Jun 2010 ni ye

tertarik plak aku melayan citer ni.mula2 citer pn dh best.kasyah (farid kamil) dh tunjuk lagak dgn membelasah pasukan lawan futball. pastu tmbah lg nakalnya sbb kenakan zarina an-julie (sumpah aku sampai xcam minah ni sbb mekap nerd camtuh) & last skali setan ni letak cicak dlm coke Lisa Surihani.omg..aku pn smpi loya tengok tau.hokhok..
pelakon2 lain yg ada selain farid kamil yg ensem adalah Lisa Surihani (heroin la beb.nama dia Ayu), Que Haidar (watak azmi yg antagonis), Fazura, Raja Farah, Nubhan AF, pastu ramai lg laa..
nk promote lebih kang mcm la aku yg buat citer kn.aku pn belum tntu dpt tgk lg.tp paling koman pn aku akan dptkan dvd original cam Papadom aritu.mmg puas ati tgk.
bagi aku,aku suka filem ni dan perasaan nak tengok filem ni sgt membuak2.

cuma harapannya, filem ni akan se-box office novelnya ye.hasil garapan ahadiat akashah mmg ttp no satu dlm diri aku.

encik ahadiat akashah
penulis novel yg paling best

notakukukaki : dulu novel encik ahadiat akashah ni mmg meletop.aku rasa xdek citer pn aku miss baca.walaupn takdek duit lebih nk beli novel2 dia..tp aku usaha jugak pnjam ngan kawan2.ooo..miss that time so much..

dush!

31.5.10

nuffnang ohh nuffnang

haih.kepala dh pening.
aku asek ajarkan org suruh letak nuffnang sbg tmpt buat duit.
tp aku sndiri xdpt sebarang income.itu aku xkisah sgt..yela,blogger xglamer cam aku ni.
mmg lambat la dpt kewangan..hehe

tp yg aku musykil,sorg sahabat yg aku asek suruh iklankan nuffnang nih
baru seminggu guna dh dpt rm5.00 dh saat ni.pg td bari dia tnjuk kt aku ada 50sen.
haih..aku xpandai guna ke...atau blog dia lebih glamer dr aku??
err..padahal aku yg ajar dia berblogging ye.
huhuh..pening dh ni.
hatoiii..


motif gambar : org kata batu ni utk refleksologi.tp kaki je ke?
kepala pening xleh mujarab ke??
dush!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...