Visitor

15.7.10

jom Bukit Tinggi!! ( Finale )

setelah bermalam kat umah Mie; tengah hari ahad tu kami mula gerak pulang ke Jerantut.
tapi..kami tetap ada stesen terakhir.jengjengjengg.. [cehh..tak surprise langsung!!]

google from here.
map ke Bukit Tinggi.

ok.kami tiba di Bukit Tinggi dengan selamatnya sebab kami naik Bukit Tinggi dengan minyak kereta yang sangat sedikit.huhuh..sampaikan time naik bukit tu aku suruh encek ejang patah balik sebab aku tengok simbol minyak dah berkelip kelip..tp berkat kesabaran beliau, kami tiba dengan selamat dan...ehh?minyak penuh balik??..
hahah..i tertipu rupanya :) faktor kecuraman ini telah mempermain mainkan perasaan gua.

so, apelagi..cekidaut thiss photosss!!

destinasi pertama :
JAPANESE TEA HOUSE

tengok.kitorang terjoin visitor dari Iran.hehe

fishes. hero sorang ni memang penyuka ikan.
penyuka??

look!

cayang anak ibu. muahh! muahh!

pic ni bleh masuk wajah serupa contest.
sape jumpa contest ni tolong bgtau ye :)

larat ke tak larat, kena jugak dukung hero nih

everything so blurry

step by step

kejauhan

ok. zoom in

err..sape yang plick daun ni?
no plucking okeh.

pandai anak ibu amik mood bergambar

ehh..ehh?

rifdi, can u see ur abah?

hahah.abah pun dah pandai carik angle baik punya

my soul

tu dia!

ok.aku pn tak paham kenapa aku suka
snap dari belakang. tak perlu control senyum kot.
nampak more natural :)

ibu ni lambat laaa..

destinasi kedua :
COLMAR TROPICALE

..letih berjalan. lapar pulak.
so,kita lunch dulu ye.

at Le Poulet Roti
mana waitress cun nih??

french fries junkies :)

segelas orange juice

dah kenyang kita sambung ronda yokk

the ugly duckling eh?

i love this scene.
really nice :)

the fairy duckling. oihh..tak baik beza bezakan mereka

ibu buyung kena dukung dia lagi

start meragam

taknak pegangg!!

yeahhh. camni la yg rifdi nak.
freedom.

pose solo dari ibu muncettt

destinasi akhir :
RABBIT PARK

ehhhh..apa ni bu??
ni la rabbit anakku.tak pernah jumpa ye.

abih dah semua bibit kena kejar ngan rifdi

mangsa.
ganas rabbit ni.siap bercelak lagi.

ok.enough.
time to go home.

sampai situ je journey kitorang. kalau ikutkan banyak lagi tempat nak gi macam Botanical Garden, Horse Riding, Meranti Park (kat sini ada bowling, cinema) tapi sebab masing masing dah penat.rifdi pun meragam sebab dah time tido *tido kena cukup, baru kulit chantekk.ngehngeh*

ok.banyak dah membebel ni.esok kita jumpa dengan entry baru ye bebeh??

dush!

14.7.10

jom PD! ( Part II )


...yeah.kembali semula mengadap blog.entry kali ni adalah selepas check out dari chalet tmpt kami stay tu dan meneruskan aktiviti yang bermoral.

aktiviti pertama arini adalah : membelatedkan birthday party.wahh.bunyi mcm besar je celebration eh? lawak je.tempat celebrate adalah di KFC PD..ok.tmpat dah la ramai giler worang.tp sebab encek ejang nak jugakkk meraikannya,yelaa..karang sedih ati plak wife dia cam dalam entry aritu..hehe.so,jom!! cekidaut the photos!!


oppss..gambar blur.barangkali encek ejang neves

dengan mama angkat rifdi; mama zarina.
member baru dr PD.selama ni borak dalam FB je.hukhuk

aksi tiup dua batang lilin.haih?
tanda umo baru 20 ke?

amacam? ada rasa lapar tak?
*kedengaran encek ejang menelan airliur buat kali
ke-14.kek ni sponsored by him.mekacehh..lebiu!*

anak dan ibu berposing sampai lupa nak snap gambar abah
huhihuhi

setelah gendang gendut tali kecapi, kenyang perut suka ati,..kami pun memulakan gerak gerak khas merayau ke tempat lain lak.perjalanan masih jauh.sebelum ke KL, singgah dulu kat sini.perlu.sejarah ni.


stesen pertama tempat berposing.
sayang skali gambar blur, kalo tak mesti dapat tengok
rifdi buat muka poyo.

sebelum naik train.rifdi buat muka cuak

dah naik pun muka semacam lagi. yela..turun laaa

patung lain seme dia takut.
cuma yang ni je rifdi 'mesra'..aumm dia la.

jumpa motor kuno plak.
abah test dulu tengok

aksi anak beranak.huh! bapak ngan anak sama je.

bawah kapal terbang. selepas terowong komunis.

ini la bobang *rifdi panggil kapal terbang*

macho

sebelum rifdi terjun
*acah mak labu* mana dia brani daaa..

me, rifdi & baby in my womb

habis rewang untuk arini di PD. kita gerak ke destinasi seterusnya plak yokk. kita ke KL! bermalam di Cheras, umah my bff; Mie. tapi before tu,stop kat Tesco Ampang dulu.mencuci mata dan bershopping macam Paris Hilton.ehh, tapi dia shopping kat Tesco ke??

TO BE CONTINUED.. ( finale episode ). ceh.ceh.gedik lebih.

dush!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...