Visitor

24.7.10

sila check nama anda.anda telah di tag!!!! (sila baca dengan penuh perasaan) #3

...rasa riang riang ria & being me bila dapat tagged serta award dari 2 sahabat baik.hehe..dengan bersungguh sungguh saya menjawab segala tanda tag dari mereka berdua.
pssttt..kalau korang berdua tagged, makanya aku perlu jawab kedua dua tag tersebut atau jawab je 2 dalam 1?..ke 3 dalam 1?..ke?ke?

"banyak sgt tanya, jawab jela tag tuuuu.."

Q : Apa nama blog dan kenapa letak name tu?
A : namanya 'Setiap Langkah Ada Cerita'. kenapa?..oo,ntah.sebab aku ini levi's junkies kot.kalo nak tau dulu ada iklan levi's.masa tu rashidi ishak jadi model.masa tu tagline dia 'setiap pasang ada cerita'. memula nk letak nama tu jugak, tapi rasa macam pencopet je.so,aku tukar pada langkah....err,bleh tak jawab camtu??

Q : Jelaskan kenapa & bagaimana anda boleh dapat idea nk letak nama URL blog anda?
A : sila baca betul betul ---> http://ddhasnidar.blogspot.com/

kan ddhasnidar tu nama aku.takkan nak letak nama scarlett johansonn!!
.
.
.
.
.
ehh,aku tak marah pun.cuma nak bgtau je.eheh..ehehh..

Q : Bila blog anda mula beroperasi?
A : blog ni diconfirmkan pada 20 august 2009.seblom ni penah ada gak sebenarnya..eheh. (--")..*memalu.tp dulu di http://ddhasnidar.wordpress.com/ sbb masa tu http://www.blogger.com/ xbleh bukak lg kt opis..err..err. (--")*blushing lg.

Q : Siapa follower pertama anda?
A : orangnya adalah wazir (http://prebetsapu.blogspot.com/) tapi skrg ni dia dah tak aktifkan blog dia.sedihh..sbb dia antara orang yang bg aku hasil garapan penulisannya adalah bagus.what to do.dia kata dia dah taknak merapu lagi.what the ____??

Q : Ucapan kepada si pemberi award..
A : nak berucap ke?..nanti panjang sangat jgn 'cut' plak..
err..errr..thanx byk2 la cik hud hud & cik rock ye.saya rasa terharu.T_____T sobs.sobs.saya..sobss..sobss..err,mntak maaf.bg saya masa..sobs.sobs. *nangis sampai xleh berucap

Q : Tag 9 orang yang anda rasa patut terima award ni....
A : sila jawab ye.saya nak bagi award ni..
  1. rock (aku bg lg award ni.jadi award kuasa dua)
  2. udang aka hudhud (ko jua..dh jadi award kuasa tiga)
  3. Liza Hood
  4. Shida Idris
  5. cindir-rela
  6. aisyah sensei
  7. ain khalid
  8. eyra
  9. sape2 je yang dah baca blog ni.silakan..jangan malu2.ikhlas sesangat nihh..
ok.bila dah jawab tag, saya kena pamerkan award saya.sila tengok ye.
ok.sila jeles.
cute blogger tu.
nampak sangat saya cute.
sampai dua orang mengawardkan..
sila terima kenyataan.
ngehngehngeh

dush!  

22.7.10

The Fugees - Killing Me Softly



Strumming dub plates with our fingers,


Eliminate sounds with our song,

Killing a sound boy with this sound,

Killing a sound boy with this sound,

Taking sound boys’ lives with this dub,

Killing him softly with this sound.

Strumming my pain with his fingers,

Singing my life with his words,

Killing me softly with his song,

Killing me softly with his song,

Telling my whole life with his words,

Killing me softly with his song.

[lauryn]

I heard he sang a good song, I heard he had a style,

And so I came to see him and listen for a while.

And there he was this young boy, stranger to my eyes,

Strumming my pain with his fingers,

Singing my life with his words,

Killing me softly with his song,

Killing me softly with his song,

Telling my whole life with his words,

Killing me softly with his song.

I felt all flushed with fever,

Embarrassed by the crowd,

I felt he found my letters and read each one out loud.

I prayed that he would finish,

But he just kept right on strumming my pain with his fingers,

Singing my life with his words,

Killing me softly with his song,

Killing me softly with his song,

Telling my whole life with his words,

Killing me softly with his song

[clef]

Yo l-boogie, take it to the bridge

[lauryn]

(bust it)

Strumming my pain with his fingers,

Singing my life with his words,

Killing me softly with his song,

Killing me softly with his song,

Telling my whole life with his words,

Killing me softly with his song.

Strumming my pain with his finger, yeah he was . . .

[shoutouts and fade]




really-really-really-really love this song.really love this song.im fucking love this song.
dush!

20.7.10

rifdi #10 : botak kembali~

[ Amaran : gambar adalah half naked.sila awasi dari pandangan kanak kanak ]

ehh..apa yang terjadi??
ok.kali ni entry spesel untuk sahabat sejati gua.dia asek kusut masai je sekarang.harapnya entry kali ni buatkan ko more calm. *messy ke messi ko sebenarnya nih??*

berbalik pada tajuk asal.petang semalam, yakni selepas amik rifdi kat umah makcik dan tiba di rumah.abah kepada anak aku ni terus memecatkan pakaian anak dia dan bagi main air kat luar umah.pada tanggapan aku, abah dia ajak rifdi temankan tukar air akuarium, takpun teman siram pokok..so, aku ni terus ke dapur,cam biasa..letak segala pakaian dalam washing machine, basuh pinggan mangkuk yang ada dalam sinki, buat keje umah..blablabla..

tetiba, instinct gua yang mulus ni terasa nak gi depan.tengok aktiviti anak beranak.
rupanya : uwaaaaa....

kepala anakku disodok!!!

aku ingatkan abah dia nak potong sikit je.
rupanya hamik kauu..nombor 3!!

apa ni bah..tak mintak persetujuan ibu punnn..


dah tak indie kan??
T___T sobs..sobs

tapi anak ibu tetap kiut.
owhh..makin kiut la plak --"

kan? kiutt kan??
*___*

bulat yang kiutt

....saya redha.

okeh.cukup cukup la tu.

dan itulah kisah sebenarnya.rifdi dah botak kembali ~~
dan atas sebab ni jugek, ibu jadi sedih. abah kata abah buat ni sebab bosan orang asek cakap rambut anaknya panjang.termasuk ibu sendiri yang cakap camtu. --"
jadi abah putuskan nak botakkan kepala anaknya.
ehhh?

tu la,sebenarnya abah salah paham.ibu tego rifdi rambut panjang bukan kata abah tak amik berat penampilan anak dia, tapi ibu just tegur "panjang dah rambut rifdi" sama dengan puji, akhirnya dah panjang rambut anak ibu ni.ingat senang ke nak tunggu panjang.


takpe la rifdi..rambut panjang ke, pendek ke..rifdi tetap anak ibu yang sangat kiut dan bijak.
pasni rambut akan panjang semula jugakk!!...


rock : semoga ko terhibur dannnn...
jangan marah aku sebab letak gambar rifdi lagi..heheh :)

19.7.10

perabih money :)

lastweek aku balik kuantan pulakk..

sabtu tu, mak mertua tak memasak sebab dia pergi marhaban.ahli kuarga yang lain pun sama sibuk gi kenduri kat umah berdekatan.maka aritu memang langsung takdek menu lunch kat umah tu laa.so, aku selaku anak menantu yang pemalas ni diajak oleh encek ejang gi makan kat luar.hehe. -_-"

tak la,sebenarnya kitorang memang nak kuar bawak rifdi jejalan sekitar bandar Kuantan. Pastu nak balik umah mak aku plak..so,ntah camner..mood encek ejang memang sangat baik untuk bawak kami ke ...... EAST COST COAST MALL!!.tu pun sbb aku gatal mulut ajak dia try gi Big Apple.asek dengar orang citer je,sendiri worang Kuantan pun taktau mendape la yang special sangat epal besar tu.
bila dah ke sana tu, aku nak la gi Digi bayar brokben.

selepas penatkan diri tawaf bangunan ECM tu carik parking (mak datokkk..ramai giler worang), kami teruskan pergi stesen ptama.paling penting iaitu Rasamas.sebab perut dah lebih dari 3 rasa dah..lapar giler.order nasik ngan 1/2 ayam percik, siap ngan tauhu jepun, tauhu cina, mushroom soup, garlic bread, fun fries, air secukup rasa..amik kau.macam orang kebulur 77 hari.couple seblah ktorang tu asek usha je aku ni.agaknya diorang memikir "akak ni taknak berenti-renti makan ke?perut dah macam nak meletop tuuu".

abih makan kitorang gi bayar bil Digi.pastu gi plak shopping.ntah apa2 yg aku shopping pn aku tak paham.sampaikan gi MBS pun aku bleh borong buku.memang sengaja nak abiskan duit dalam wallet ni lahh.heheh.ROTTW, komik Kartini by Tembakau, buku kesihatan kanak-kanak dan tak lupa jugak, buku ABC untuk rifdi. :)

dan kami merayau tanpa tujuan lagi...

last baru la sampai kat stesen akhir, Big Apple.ramai giler worang kat situ sampai beratur dah kuar dari line.tapi sebab nak merasa gak,aku redha.
tapau tak banyak pun, 6 ketul di samping segelas Cappucino Ais.

balik umah, makan rasa tak cukup plak.nak nak kena kongsi ngan 4 orang budak kecik.ceh.ceh.silap betul tak beli 12 ketul terus.sedap gak wehh.lebih kurang dunkin donut gak tp yang ni kecik je.kira makan tak muak laa..patut la opismate aku selalu order kalau ada orang nak gi Kuantan antar dokumen.memang bestt!

ok.cakap banyak pun tak guna.
senang citer, kesimpulan kat sini aku nak sampaikan :
bulan ni adalah bulan perabihkan duit.hoh!

p/s : ehh..chantekkan website Big Apple nih?? :)

http://www.bigappledonuts.com/

dush!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...