Visitor

16.9.10

shopping edisi tengah beraya

petang semalam gi ECMall.tujuan asal nak membeli baju dan barang baby.pas cash out wang ringgit dari atm berdekatan,aku dan encek ejang serta abang pada baby yang bakal kuar ni pun terus menuju ke Parkson Grand.

pehhh.sampai kt tempat baby,aku ingatkan aku sorang je gile shopping time raya,rupanya ramai lagi preggie mom yang sedang shopping sakan.ngehngehngeh..
aku pun sebab dah tak larat pilih barang dan dah penuh barang kat tangan ni,terus ke kaunter jela.antara barang baby yang aku beli pun cuma :

1. Puting susu saiz Y.hehe..wajib.
2. Baju tidur baru kaler grey sebab taktau baby ape kuar nanti
3. Drypers Wee Wee Dry [newborn]
4. Baby wipes
5. Cotton Balls
6. Baby mittens & bootees
7. Nasal aspirator & ear syringe [dah tak payah sedut sedut hingus baby guna mulut]
8. Cotton buds



tu jela kot setakat ni.sabun mandi,bedak sume akan aku beli kat jerantut je.sebab letih dah aku pusing area baby stuff tapi tak jumpa lak set Johnson Baby Johnson.barang barang lain tak beli dah kot sebab yang rifdi dulu dulu pun banyak beli tak guna lagi.cuma this time,aku sangat sangat nakkan baby stroller & baby court je.

dulu napi,bff ejang aka papa angkat rifdi dah bagi present stroller kt rifdi tapi yang tu tak bleh baring.so,this time aku nak beli yang bleh baring.senang sket keje aku nanti kalo nak jalan jalan kannn..heheh

pastu baby court jugek perlu sebab katil aku dah penuh dan sarat dengan muatan.so,baby kena la parking kat tempat yang lebih selamat.maka dengan itu,aku kena la saving sket untuk beli barang barang nihh..hehe.dulu time rifdi aku banyak berhabis untuk baju dan barang barang lain.so,adiknya kali ni aku nak beli 2 barang yang penting tu..

okeh.barang baby dah settle.kita tapau donat Big Apple dulu.
tapi masa turun dari eskalator tu plak,aku terpandangkan the Bodyshop.uhuhhh..lama tak shopping perfume.last aku beli aritu masa tengah pregnant 2 bulan..hehe.maka, kalau dah masuk situ memang tak reti nak kawal perasaan la kan.kebetulan plak member promoter tu bgtau aku punya point ada sket je lagi before expired this October.aku pun memborong la perfume,body lotion ngan bodywash siap one set.kihkih..ala,baru RM 106.00.ape ada hal ek..hahah.aku sambar bau terbaru...LOVE ETC...

pas bau dah wangi semenggah,baru la gi tapau donat satu dozen.

tak cukup lagi,aku ajak encek ejang gi TC,aku mau makan GCB dari McD.oohhh..bestnya.dah terbayang bayang aku suap sambil pejam mata.tp ohhhh..wtf.ramai giler manusia kt TC.kat McD lak orang queue macam pakcik pakcik beli nombor ekor time Maghrib.punya la panjang...
tapi sebab nak jugak,aku just drive-tru jela.tp bile time nak order.."GCB dah abis promote la bang.dah takdek..."
ohhhh..nasib baik aku bukan mengidam.aku cuma nak makan burger McD jer.maka,tukarla menu kepada Big N Tasty.ok la tuhhh...

...balik umah,aku melantak semua yang aku beli.sampai ketat perut aku malam tu..hahaha.padan muka kau wahai preggie mom.belanja ikut nafsu!..muahahahaha

notakukukaki : motip??..

dush!

lagi lagi gambar raya

second day on Syawal..cehh.tetibe je.

aktiviti biasa tiap kali raya..kami balik kampung emak iaitu di Kg.Awah, Maran.(err..kategori Temerloh jugak la kott).tu pun beraya kat umah kakak mak je,MakDe.
tokki ngan tok aku dah lama takdek.

pas dah puas duduk kat umah MakDe,kitorang gerak plak ke Bandar Jengka,pun umah kakak mak jugak,MakTeh.

makteh memang dah tak bleh ke mana mana sebab pakteh aku dah tak mampu bergerak secara normal.masa aku pregnantkan rifdi dulu,pakteh aku accident.tractor yang dia bawak terbalik,tertimpa plak kaki dia.abis patah teruk,langsung tak bleh jalan.so,kami kami ni kalo nak jumpa family makteh memang kena gerak ke Jengka.takpe lahh..tak kisah.janji ingat sedara mara.
malas nak cakap banyak.ni je la gambar yang aku ada untuk raya kedua.huhu :,(

b4 gerak ke kampung.fotogedik bersama mak.
kakak jugek mengambil peluang
encek ejang yang berhati hati di jalanraya
co-pilot yang chantek tertarik ko memang tembam.auww
rifdi dan ibu berebutkan sekotak air soya
ibu amik la soya tu.rifdi merajuk dah kt blakangg..!!
beginner photographer.
jangan ditanya kenapa tak balik kampung belah abah.
abah asal dari kota tinggi,johor tapi adik beradik semua dah bermastautin kat kuantan.tok dan tokki jugek dah meninggal.so,memang tak balik johor dah laa..huhu
dush!

setahun sekali, syawal datang lagi..

hurrahh!! Syawal datang lagi..
taun ni yang tak best sebab abangah dah duduk kat umah sendiri [padahal kat lorong belakang umah je]..yela,sebab biasanya malam dan pagi raya dah berebut rebut nak mandi, nak bersiap, dah riuh rendah umah mak abah tu.kali ni budak kecik ada 3 orang je..huhuh.
pastu..bila seme dh balik dari solat raya, kena lak tunggu family abangah untuk sesi bermaaf-maafan & sesi bagi duit raya.

dan macam biasa, gambar raya konpem kena ada.kira acara wajib kat umah lepas sesi bermaaf-maafan.

testing.testing.
ibu ibu yang hot
sedang berusaha mengkiutkan muka
haipp! buat ape tu?
encek jaafar tunggu anak anak mintak mahap
menantu sedang mengepau duit raya ngan mak
mintak mahap mak.mintak duit mak.
peluk mak kuat kuat
mak cakap,"putihnya muka.macam tepung gomak daa."
apa kabar mak?
putera bongsu
meh cium mak meh
anak dan abah
dhiya, yuyu dan azeem
haji jaafar & hajjah marbiah
ceria habis.jeles camera-woman ni tau.
hilman spoilkan gambar.cih.
cantik tapi jauh :)
Jaafar's Fam
sape amik gambar sape ni?
mereka yang tetap romantik
Abangah Fam
Kak Eenaa's Fam
Ejang's Fam
mereka jeles.nak jugak bergambar naik vespa.
abang pun nak jugak??
acu & azeem
rifdi,azeeem,diya,acu,aqeef
acu & mak
kanak kanak ribena
turut teringin menyertai kanak kanak ribena
haipp!
model vespa terhensem
ehh.nak jugak.
CREDIT TO VESPA ABAH.

dush!

13.9.10

1 SYAWAL 1431


Salam 1 Syawal buat semua dari kami sekeluarga.
wahhh..meriah dengan anak anak je laa..
.
.
.
.
maaf zahir batin.
dush!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...