Visitor

28.9.10

rifdi #14 : aku pun tak paham.

video


kalau terasa sakit leher meneleng, sila pusingkan laptop kau tu.
kalau tak pakai laptop, pusing jela monitor tu.
kalau taknak jugak, ikut kau la!..suka ati aku la nak letak video terbalik ke, senget ke.
jangan banyak cakap..
sadappp!!


*padahal tak reti rotate*


dush!

DiGi iPhone 4 Play

Semalam aku dah citer pasal ke-best-an iPhone 4 kan?
ok..arini aku nk citer plak pasal Applications(Apps) yang best kalau pakai iPhone 4 nih.jengjengjengg!

ok.iPhone 4 ni dibekalkan dengan 13 apps yang canggih manggih iaitu :

1.  Apps for cooks
2.  Apps for the great outdoors
3.  Apps for keeping current
4.  Apps for work
5.  Apps for music
6.  Apps for students
7.  Apps for moms& dads
8.  Apps for working out
9.  Apps for managing money
10. Apps for travelling
11. Apps for fun & games
12. Apps for going out
13. Apps for remote control

wowww..banyak giler kan?
ok.dalam banyak banyak ni,memang aku nampaknya tertarik dengan beberapa apps yang best la macam :

-cooks (yang ni sebab ada resepi dari chef chef terkemuka macam Jamie Oliver & Martha Stewart)

-keeping current (berita terkini, hiburan sensasi!..hehe)

-music (yang ni siap korang bleh compose lagu lagi..)

-moms & dads (parenting.sesuai untuk i iaitu sorang ibu..hehe)

-working out (yang ni juga best sebab ada motivator untuk bersenam & bersukan, bleh belajar yoga dan paling best sebab ada diet planner..waaaa!!!)

-travelling (bleh check status tracker,bleh tau berapa nilai convert duit,tapi paling best sebab ada Spanish phrasebook..ahaaa..ini kalau gi travel belah Spain la ye)

-fun & games (apps terpaling terbest bagi aku.sebab ada game..hehe)

ok?dah dah dapat dan dah faham??..dan sebenarnya,antara yang apps yang best tadi,aku paling teruja dengan fun & games.ye..sebenarnya itu la yg terbest selepas working out.ngehngeh..sebab?

ok.first and foremost, sebab kalau nak tunggu hubby amik or tunggu somebody ke,taknak bazir masa..my favorite adalah membelek belek handphone atau erti kata lain suka main game.so,bila dah pakai iPhone 4 nanti..sure aku akan guna this apps.

second, aku sangat teruja tengok games yang ada dalam iPhone 4 nih.waaa,ada scrabble, rock session, plants vs zombies..alahaiii..memang aku sukaaa..memang 24/7 aku akan guna this apps..

ok.aku rasa tu je sebabnya kott..hehe
tapi memang cool giler kalau dapat pakai iPhone 4 ni kan?banyak sangat kelebihannya.pehhh..kalau la dapat..

nak tau lebih lanjut pasal apps iPhone ni, sila la klik sini ye dear.tak rugi kalau amik tau.

esok nak update lagi pasal iPhone 4.jangan jeless! *__*
dush!

27.9.10

DiGi iPhone 4 Me

OMG!

hari ni bukak je nuffnang terus nampak gambar iPhone 4 idaman.fuhhh..
dan disebabkan terlalu excited,terus aku klik MORE pada post.alamakk..rupanya ada contest.apa lagi,lepas je baca term & condition..terus gatal tangan nak join.
ngehngehngeh..cuba je.mana tau dapat betul..rite?


kegilaan diriku. *meleleh air liur*

aku adalah salah sorang peminat tegar iPhone ni since keluaran first dulu.sekarang ni iPhone lebih canggih dan jauh lebih hebat..maka sudah tentu makin meminati produk Apple yang sangat menakjubkan ni.Antara sebab yang membuatkan diri ini tertawan dengan iPhone 4 ni adalah kerana :

1. Facetime - woww..terasa macam best giler dapat buat video call dengan my parents.sebab kalau tengok iklan kat tv tu terasa macam dekat giler.pehh,memang real!

2. Camera - 5 MegaPixel.dengan built-n LED flash

3. Stunning Retina Display - kalau camera dah best,dah tentu hasilnya best!..tengok gambar memang sharp,vibrant dan sangat gempak.

4. HD Video Recording - ye.kalau hasil camera bagus juga,memang video recording turut terpengaruh.gambar video sharp..xdek la gegar gegar..oh ye.video siap bleh edit & share dengan kawan kawan lagi.

5. Memori - fyi, memori untuk iPhone 4 adalah 16GB ngan 32GB sahaja ye.sangat best.OMG!OMG!..memang sangat bestt..!!

6. Design yang cool! memang smart!

Waaa..memang banyakkan sebab kenapa diri ini sangat teruja bila nampak iPhone 4 nih?
ye..sila ternganga membacanya.memang terserlah keterujaannya.

okay.pada sape sape yang juga teringin nak pakai iPhone 4 ni dan yang teringin nak join contest ni juga,sila pergi ke http://www.nuffnang.com.my/blog/2010/09/24/digi-iphone-4-the-win/ atau klik je kat sini.

memang kena CUBA!..dan andaikata aku ada rezeki dan sangat bertuah memilikinya..u all jangan jeless.
tu laa..sape suruh tak try?..




dush!

meh la beraya

meh la datang beraya ke umah.tapi makan kuih raya jela sebab banyak lagi tu kuih kat umah.
nak buat open house tak mampu.
bukan tak mampu ape,tak mampu nak memasak banyak banyak,nak menghidang,nak mengemas..hehe.insya Allah,sihat walafiat akan datang,akan ku pastikan open house dibuat satu hari nanti.

semalam Yana, Alang & orang baru mereka, Adam Farish Harraz datang beraya.kalo ikutkan diorang suh jamu bihun goreng. *ehemmm..nmpak sangat bihun air tanganku best dan sedap..kan?kan?*..tapi sebab kemampuan cuma bleh goreng kuih kasturi @ kacang hijau..tak dapat la buat as per request.kuikui..maaf ye. ^_^


sape sape nak datang sila la.jangan malu malu..kami suka umah ada tetamu.aku akan hidangkan air TERbest yang sekali di mana sekali-cuba-pasti-siang-malam-datang-umah-aku-lagi iaitu air kopi putih aka white coffee.

best woo..
dush!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...