Visitor

29.10.10

dulu pun dah ada facebook tau!

kalau la betul kan?
hahaha.memang lawak.

+sila klik untuk membaca dengan lebih jelas dan terang+






apa pendapat korang?

dush!

28.10.10

si dia & Chinta

agak segan untuk membuat pengakuan bahawa aku sekarang jadi peminat setia drama Melayu bertajuk 'Chinta'.
malunya.heheh. (=_=)"

kihkihkih.mesti rock kutuk aku pasni..hahah.


tapi aku minat citer ni bukan sebab fasha sandha.haishhh..
jauhhh sangat sangat.bukan dan bukan.
(sambil geleng geleng kepala)

sebenarnya aku ni peminat Adi Putra. 
haihh..malu lagi.. (=_=)" tersipu sipu.
macam la Adi Putra kalau terbaca blog ni akan datang pegang tanganku sambil buat muka terharu.hishh..

dalam citer ni Adi Putra pegang dua watak yang agak alim alim miowww.
memula jadi Amar, bodyguard Chinta.
bila bercinta ngan Chinta dan dh nak kawen,watak ni mati.
pastu wujud plak Rasul Iman,jadi lawyer Chinta.
kali ni pun dia dah digoda Chnta,tapi tolong la jangan mati.
kalau dah mati aku rasa aku taktau nak ngadap muka suwett sape plak dalam citer ni.

okeh.ter-review pasal abg Adi pulak. *ngeeee*
kisah Chinta ni malas aku nk citer kat sini.sape sape nak tau gi la search.
google kan ada.

bagi aku citer ni ok.jalan citer mudah dan ringkas.
tak payah panjang panjang cam citer indon tu.leceh.
citer ni baru arini kuar muka pelakon,esok watak tu dah mati.
senang kan?..hahaha

Mohamed Hadi Putera bin Halim
aku lebih prefer watak Amar.smart dan macho.
kalau Rasul Iman wataknya sangat innocent dan kiut.
tak sampai ati nak maki.

notakukukaki : encek ejang awal awal dah agak.konpem petang aku melekat depan tv hanya disebabkan Adi Putra. ^___^

dush!

27.10.10

PTPTN oii PTPTN

sape ada buat pinjaman PTPTN tapi tak bayar lagi?
hah..baik ngaku cepat!



Rasulullah s.a.w bersabda yang diriwayatkan oleh Imam Ibnu Majah yang maksudnya : 

“Sesiapa mati, sedangkan dia masih menanggung hutang satu dinar atau satu dirham, maka akan diambil ganti daripada kebaikannya, kerana di sana tidak ada dinar dan tidak ada pula dirham”.



woww.jadi sila paham ye.utang yang kita buat zaman dulu tu,sila la bayar dengan kadar segera.adik adik kita,atau anak anak kita nak guna plak duit yang kita ganti tu untuk pembelajaran mereka. *yaaa..saya sangat positif mengenai hukum karma ini*


aku ngaku,aku ada lagi balance utang PTPTN yang tak berbayar lagi.


yang yayasan pahang dah settle.abis aku bayar semua.lega hati.


dan aku sekarang ni sedang berusaha nak bayar habis utang PTPTN plak.sebelum ni memang penah bayar lebih kurang 3000 kot.aku tak la bayar setiap bulan tapi aku kira ada duit je,aku bayar sebedebuk.ada la dlm 3 kali bersusah-payah-bayar kat bsn.pastu bleh plak ter-stop sebab nak kawen kan?... *eheh.malunya*


kemudian,memang cube sedaya upaya nak bayar lg balance yg ada iaitu 3000 jugak.tapi makin lama macam menda ni nampak sayup sayup je ku tinggalkan.


tapi lastweek,setelah aku terasa cam ohh-cepatla-bayar-utang,aku pun tergerak ati la nak bukak laman web PTPTN.tengok,pembayaran bleh dibuat dengan potong gaji.so,aku bgtau la kat kerani gaji ni.bleh tak tolong settlekan pasal ni cepat.aku dah tak sabar nak tengok gaji dipotong.ohh..banyak sangat gaji gamaknya budak ni yek.sampai nak suruh potong potong plak.macam bagus.cih.tak..semua ni aku sanggup korbankan demi pembelajaran anak anak akan datang.nanti diorang tak dapat pinjaman,mak bapak diorang gak yang sakit kepala perah otak nak cekau mana nak bayar duit yuran belajar,mana nak beli barang,buku rujukan..ooohhh..!!tidak!..


arini tadi,kerani gaji cakap proses dah selesai.cuma kalau bleh dia nak suh aku sediakan dokumen yang sepatutnya la mcm surat dapat study,surat berkaitan,blablabla..okeh.aku akan usahakan.memang tekad aku,nak bayar utang ni semua.aku taknak kepala aku sakit sebab menda gini.


dan lagi satu..


aku nak jugak gi oversea.ntah mana tau rezeki dapat adiah pelancongan ke,dapat gi umrah ke.haihh,bestnya.tapi eh.ape kaitannya dengan PTPTN?
..ok.kaitannya di sini adalah..


kalau aku tak settle PTPTN,nanti imigresen tak lepaskan aku ke luar negara.haaaa..camno tuh?


tapi tadi aku dah semak,nama aku dah terselamat.tak blacklist pon.hehe..
ada sape sape nak semak?..meh gi SINI.


kalau dah kena blacklist tu,ape lagi..cepat cepatla settlekan utang tu.jangan tunggu tunggu lagi dah.ada duit,sila bayar sket sket.jangan degil!nanti kesian kat adik adik atau anak anak akan datang tak merasa duit pinjaman.yang susahnya sape..korang jugak!


ok.jangan lupe ye bayar utang.aku insya Allah,gaji bulan depan akan mula dipotong rm50 sebulan.hehe..eh.memang la nampak sikit,tapi at least aku bayar ye.nanti kalo ada rezeki lebih,aku akan bayar cash.korang mana tau!


hehe.

dush!

rifdi #16 : membaca budaya kita


ke mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasik


anak i la nih :)
ngehngehngeh


dush!

26.10.10

foto-poyo

saya bosan dan penat.
esok audit.ohhhh....

tensen.tensen.

kalau boleh nak melompat.
takpun gi shopping shopping tanpa window.
tapi semua tu kena pakai kederat.

maka,ini adalah salah satu terapi bagi preggie mom.



lantak la kau nak cakap ape.
huhuhaha.


dush!

25.10.10

Train - Hey, Soul Sister




Hey, hey, hey

Your lipstick stains on the front lobe of my left side brains
I knew I wouldn't forget you, and so I went and let you blow my mind
Your sweet moon beam, the smell of you in every single dream I dream
I knew when we collided, you're the one I have decided who's one of my kind

Hey soul sister, ain't that Mr. Mister on the radio, stereo, the way you move ain't fair, you know!
Hey soul sister, I don't want to miss a single thing you do...tonight
Hey, hey,hey

Just in time, I'm so glad you have a one-track mind like me
You gave my life direction, a game show love connection we can't deny
I'm so obsessed, my heart is bound to beat right out my untrimmed chest
I believe in you, like a virgin, you're Madonna, and I'm always gonna wanna blow your mind

Hey soul sister, ain't that Mr. Mister on the radio, stereo, the way you move ain't fair, you know!
Hey soul sister, I don't want to miss a single thing you do...tonight

The way you can cut a rug, watching you's the only drug I need
You're so gangsta, I'm so thug, you're the only one I'm dreaming of
You see, I can be myself now finally, in fact there's nothing I can't be
I want the world to see you be with me

Hey soul sister, ain't that Mr. Mister on the radio, stereo, the way you move ain't fair, you know!
Hey soul sister, I don't want to miss a single thing you do tonight,
Hey soul sister, I don't want to miss a single thing you do...tonight
Hey, hey,hey


Hey, hey,hey

Tonight




dush!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...