Visitor

18.12.10

Yuna - Gelora Jiwa

lagu asal : Allahyarham Tan Sri P.Ramlee

*how sweet.lagu lama yang diberi nafas baru.memang best.aku memula dengar lagu ni time tribute ni pun dah jatuh cinta dan segera bertanyakan lagu ni pada mak aku.malam tu,antara yang aku suka sangat adalah lagu Tunggu Sekejap nyanyian Noh Hujan.best wohh.dahla lagu faverite aku.nasib baik dia tak spoilkan lagu tu.hoho.okeh,sape tak penah dengar lagu ni,silakan dengar.*




Lirik ::
Cinta apakah tandanya
Jika engkau hanya mempermudah kata saja
Hati tak akan berguna
Jika sang asmara tidak merasa kedalam jiwa

Rindu itulah tandanya
Aku kasih mu aduhai asmara
Cinta oh cinta yang ternyata
Hanya dapat ku sematkan
Di dalam dada ku yang remaja
Gelora di dalam jiwaku
Bergetar merayukan sukma
Menyanyi lagu cinta hati
Tanda ku nan membalas cinta mu
Yang tidak mudah hilang dari kenangan ku
Yang tidak mudah hilang dari kenangan ku
Rindu itulah tandanya
Aku kasih mu aduhai asmara
Cinta oh cinta yang ternyata
Hanya dapat ku sematkan
Di dalam dada ku yang remaja


dush!

16.12.10

haifa #1 : khatan & jalan jalan time pantang.

lamanya tak mengupdate belog kacak ini. (^-^) huh huh.giler riak.

ada pun arini genap hari ke tiga ploh pat aku berpantang.dan amat menyukacitakan sebab hari ni aku berjaya jugak bawak haifa ke klinik untuk tujuan berkhatan.bleh ek aku terlupa nak khatankan dia masa bawak dia gi check up sebulan isnin bebaru ni.huh huh.encek hubby pun membebel bebel ringan kat telinga ni sebab asek asek alasannya lupe je.ehh,betul la.orang lupe laa..takkan la orang sengaja nak lupe.opss..opss.kena tapis dialog suami isteri.mana bleh citer kat orang.opsss...zrotttt.oh,itu bunyi mulut kena zip.

eh,banyak plak membebel.takdek,tadi gi klinik syed badaruddin depan umah je.rupanya situ pn bleh berkhatan gak rupanya.beria betul kakak aku bermekap bagai,ingatkan nak ke klinik kat area bandar.aku pun tak kurang la kan nak memakai.eh,buruk sangat rupa kalau pakai kain batik je keluar bandar.sori la,sesempoi sempoi aku pun,xdek la main belasah je kuar umah.muahaha.masuk klinik,doktor panggil..aku bawak haifa yang tengah tido tu.pastu masa doktor pegang pegang,dia dah uh ah uh ah.aku bajet sure meraung punya ni.elok je kena tutt,eh,dia bleh sambung tido.waa..caya la.bagus anak ibu ni.kiut ~ sangat terharu. T___T

ni gambar gedik haifa ngan ibu dia.ehh,nampak tak haifa menggedik?






siap je misi khatan,aku anta haifa balik umah.pastu aku ngan kakak aku gi carik barang barang door gift untuk guest masa majlis cukur jambul nanti.wah,giler bagus.siap gi shopping time pantang lagi.wakaka,takpe.janji berkasut sebab taknak tersepak or tersampuk apa apa kat kaki.kata orang tua,jangan sambil terkena ibu jari kaki,nanti tumpah darah.aku pun taktau camne jadi kalau tumpah darah,so kalau nak tau jangan tanya aku.tanya orang tua.

antara menda aku beli tadi adalah paper bag yang sangat kiut,ada gambar tedi bear lagi.pastu untuk bahan bahan dan ramuan dalam adalah puding cup yang kiut kiut tu,pastu lollipop dan lilin berbentuk selipar jopon.eh,tak lupe jugak barang bunga telur.wo,itu pun dah berabis nak dekat rm200.sila jangan terkejut ye.belum bab makan lagi.hahaha..tak kisah la.janji majlis sukur jambul haifa akan berjalan dengan sempurna.insya Allah.aku pun nak online sopping ni.nak carik baju haifa.kuikui...

dush!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...