Visitor

21.12.10

ada aku kisah ngan kisah aku? ye,aku kisah..

Quack Quick Updates untuk beberapa hari ni.ohh,agak menyampah membacanya ye sebab nampak macam aku busy giler sejak beranak dua ni.

kisah pertama

ini kalau orang tua tua over 70years baca memang kena baling ngan penyapu la aku ni.since sabtu baru ni,aku dapat aktiviti baru dalam pantang iaitu kuar berjalan.masa tu aku dalam 37 hari lagi.yang meng-suggest-kan aktiviti ini adalah mak aku.mak aku ajak aku gi umah makteh aku kat galing.kata dia,jom la jalan kuar.memeruk dalam umah je.lgpun kata mak aku,aku dah pantang sebulan lebih,dah takdek hal.plak tu pantang zaman sekarang.zaman dah moden,berubat pun dah moden.baiakkk,aku pun mula la ikut mak aku.kuar petang dah senja,balik pulak elok time azan isyak.esoknya plak,aku kuar time yang sama,dan balik lewat sket.kali kedua ni aku balik umah mertua aku.mak mertua aku pun rock jugakk.yang tak rock cuma jiran mak aku la.takpe la.janji aku takdek pape.alhamdulillah..dan seterusnya,lusanya pun aku kuar lagi.tapi kali ni aku terus kuar shopping lagi.muahahaha.

kisah kedua

hari ke 39 aku pantang; finally berjaya jugak aku menyambar baby stroller dan baby cot untuk haifa.syabas kepada diri sendiri.pas amik MyKid haifa kat jpn,encek ejang bawak aku gi ecm.wahh..giler best.rasa nak berlari masuk setiap kedai dalam tu tapi aku sabar banyak banyak.tapi aku beli barang haifa tu bukan la kt ecm.kat situ aku cuma window shopping je.ape kelas aku beli barang kt situ.expensive giler.wohh..aku tak mampu wohh.stroller Maclaren dah ada potongan pun 700++ lagi.haihhh.
lantas aku beli barang barang tu kat tunas manja baby world kt Transit Air Putih.semua barang aku dapat rm400++ je.macam macam aku beli walaupun cap Oh Dear saje.ok la tu.bukan aku nak pakai sampai keturunan ke 7 pun.

kisah ketiga

ok bebeh.arini hari ke 40 i pantang.pepagi dah berurut,otak pun dah cergas.fyi la kan,since aku bawak haifa gi khatan aritu,aku dah tak pantang beria la.aku dah start tak pakai kain batik 24 jam.pehh,lega rasa.ngalahkan mak aku plak.mak aku pakai suar je kt umah.pastu stokin pn dah tak pakai melainkan ari ujan dan benar benar sejuk je.lagi..barut pn dah tak pakai sebab aku gantikan dengan girdle.lebih grip dan lebih simple aku rasa.yang aku still jaga adalah amalan pemakanan,kerja bertungku.minum air akar kayu dan mandi air panas.jamu dan makjun tu bestfren aku la time nih.hoho..tak sabar beb nak tunggu ahad nih.merdeka beb.merdeka.

notakukukaki : haihhh.aku rasa tadi macam aku tulis quick update je.tapi tetap panjang ye?..wakaka

dush!

19.12.10

rifdi #19 : 2nd birthday

itu hari aku ada tulis entry pasal beday rifdi.sila tekan sini kalau taktau.
benci la ko tak amik tau.huh!

masa tu aku sangkakan kabel kamera gedabak aku tu buat sengal.tapi apekejadahnya kabel lak yang problem ek.tak penah pulak aku dengar kabel masuk virus.ceh.
dan setelah ku amat amati,sebenarnya yang sengal adalah antara memori card kamera tu takpun laptop aku ni yang dah block segala virus yang wujud dalam memori card tu.aku try test cucuk kabel pada laptop abah aku,baru la segala gambar berjaya diupload.ceh.bangang betul rasa (6_6) dan baru aku tau sebenarnya yang sengal time ni adalah aku.

maka,arini baru la aku bleh letak gambar gambar time celebrate beday rifdi yang dah jadik abang ni.walaupun kategori lambat tapi aku tetap nak letak.baru puas ati dan paru paru ni.heh.puasssss..

kek cam biasa ~chocolate indulgence by secret recipe~

ehh.beday boy nyorotnyorot

nak api! nak api!

orang api datang mengulurkannya

1..2..3..puhhh..puhh..prooott.opss.

nak potong pun kena amik gambar dulu ye.

motonggg...
ini kak Ya merangkap baby'sister' rifdi.kak Ya paling best lahh!


yang baju ijau tu antara kanak kanak yang hadir.hehe.


hot grandma bersama cucu beliau yang ke tujuh

woot woot.selebret beday abang sampai takmau layan saye ye.
haipp..nangis kuatkuat kangg!

amikk..dah kena susukan saye jugak.muahahah.
dah saye gelak jahat.

ini tangan sape.ce teka?

saye dah kenyang makan kek.
burpp..burpppp
dush!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...