Visitor

7.1.11

rifdi #21 : turtle bucuk rifdi

first of all,saje nk bagitau.kebelakangan ini aku kerap mengupdate blog.
sebab musabab,line kat umah mak sangat laju.nanti dah balik jerantut dah tentu aku akan mengupdate ketika di opis,iaitu office hour.okeh.abih citer.


arini aku nak cerita pasal turtle busuk rifdi.
natang ape tuh?


sape yang taktau,sebenarnya anak jantan i tu sangattttt takbleh berenggang ngan turtle busuknya.


rifdi dan turtle kesayangan.
akak aku cakap muka pn dh hampir sama.iskk..ada ke?
asalnya turtle ni aku beli kat pulau redang,zaman aku honeymoon dulu.kira aku punya la kan.aku suka giler sbb natang ni comeyy amat.pastu,biler rifdi makin meningkat dewasa,ehh,dia plak berkenan dan mintak nal turtle.aku sayang giler nak bagi dia main,tp tu lahh.nama pun anak.kena la berkorban.time tu tak silap dia dah 11 bulan kot.aku siap basuh dulu beb sebelum bagi dia.yela,time tu turtle ni dah berabuk atas almari umah.


start dari aritu,terus dia buat turtle tu jadik kawan dia.tempat dia lepas perasaan.


turtle tu la teman tido dia.kalau nangis,dia carik turtle.
kalau isap susu,nak turtle.kalau tak,dia memang suruh aku carik sampai jumpa.
kalau time aku basuh,aku jemur..memang tak diamla mulut dia nakkan jugak natang comey tu.
pendek kata,segala menda kalau bleh nak ngan turtle.
nasib baik la dia bleh lagi tinggalkan turtle tu kalau nak gi shopping or merayau kat mana mana.kalau tak muntah plak orang ramai yang tertengok turtle dia tu.


mak aku selalu ingat rifdi berak kalau duduk seblah dia.nampak sangat turtle tu busuk amat.tapi bagi dia..turtle tetap best.


motif aku dalam ni..sampai bila la rifdi nak heret turtle dia tu ye?..huhu.dah lonyeh aku tengok.


gambar fail 12 bulan.
sampai sekarang


tengok beza kaler kaki turtle dulu dan sekarang??
pehh..jauh sucinya dulu tau.


dush!

5.1.11

D'Masiv - Cinta Sampai Di Sini (Sinetron Alisa)

Sinetron Alisa dah nak abis.mak aku dah sedihsedih giler.katanya,pasni dah takdek citer mak nak tengok.sian plak mak aku.huhu.


elehh..bukan aku taktau.mak aku sebenarnya syok kat pelakon Christian Sugiono tu.dalam citer tu watak dia sebagai Ivan.haha..takpe mak,pasni ida tolong printkan gambargambar 'Ivan' untuk mak ye.mak simpan la dalam album.jangan simpan dalam ati.jeles abah nanti.hehe.


christian sugiono
so,spesel untuk mak.ida dedicate this song 2u.dah siap donlod lagi lagu ni.nak bagi mak nangis teringatkan ivan.hahah.jahat kau ye anakk!!


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


D'Masiv - Cinta Sampai Di Sini







Lirik :

Mencoba tuk pahami
Mencari celah hatimu
Bila harus menangis aku kan menangis
Namun air mata ini telah habis

Chorus :
Segalanya telah kuberikan
Tapi kau tak pernah ada pengertian
Mungkin kita harus jalani
Cinta memang cukup sampai di sini
Mencoba tuk rasuki
Menyentuh palung jiwamu
Bila harus mengiba, aku kan mengiba
Namun rasa ini telah sampai di ujung lelahku

Chorus :

Segalanya telah kuberikan
Tapi kau tak pernah ada pengertian
Mungkin kita harus jalani
Cinta memang cukup sampai di sini


Download Mp3 Percuma di http://mp3-source-downloads.blogspot.com/search?q=cinta+sampai+di+sini#ixzz1A3Nro4WJ


dush!

haifa #3 : skinhead

ahad lepas.ecece..citer dah basi.encek ejang buat projek baekk punya dengan aku.
wehh,jgn pikir kuning dan biru ye.eh,kenapa kalau lucah mesti pakai kaler kuning dengan biru?kenapa tak pakai kaler merah?..kan lebih ghairah.ehh.sudah la..lepas ke citer lain plak.ada ada je..(ayat klise drama melayu)..


projek baekk kitorang aritu adalah menggondolkan kepala haifa.hoho..kasihan anak dara aku tu.kulit kepalanya berkerak.dah berapa kali aku cuci ngan minyak baby tapi esoknya pasti ada kembali.dah la stok rambut abah dia.lebat giler.so,kitorang pun bertekad nak botakkan jugakk.


layan gambar jela korang ye.


saya ada rambut


rambut saya lebat
ehh..eh.apa ni?apa ni?

botakk

baru lega kepala saya

selesa betul.gudnite!
dush!

4.1.11

kini dd.hasnidar

2011.
antara pembaharuan aku buat adalah..


ehh.korang tak perasan ke? [ayat bajet ramai giler yang concern pada blog kau ye minahh]..


ok.aku sudah tukar nama blog ini.dari dD the Story Teller® kepada dd.hasnidar
dan tagline juga sudah bertukar ye tuan puan.bukan setiap langkah ada cerita dahh..
aku juga dah tukar header.yaa..semuanya demi pembaharuan setelah dua taun aku berblogging.yang aku tak tukar cuma URL sahaja sebab kalau aku tukar otomatik menyusahkan orang lain yang dah susahpayah save link aku.




dan kalau rajin,carik la lagi apa yang aku tukar.
spot the different.ecehh..


psstt.. :: pada yang rajin update,tukar la link lama aku ni pada nama baru.baru la u all nampak rajin. :) 

dush!

3.1.11

i ❤ u encik goalkeeper !

boring giler.
tiap kali bukak fb buat masa ni macam takdek status lain..


"i ❤ u abang safee sali"..takpun
"i ❤ u kfcm"..takpun juge
"ehh..hensemnya fahmi ni".takpun

"to Safee and Fahmi..blablabla..XOXO call me". okeh.itu copypaste tak jadi ayat Nora Danish dari Twitter.


okeh.okeh.aku paham tahap keterujaan dan kekaguman kamu wahai anak anak gadis di luar sana pada hero Harimau Malaya kita.aku paham.tapi bleh tak jangan terlampau over sangat.kalau dulu aku rasa pasukan Malaysia ni kaya dengan kutukan jer.mana ada pujian.sekali bila dah menang cenggini,baru la terasa nak jatuh cinta la ngan pemain pemain semua.ehh,nape tak jatuh cinta ngan rajagopal tu?kan dia mastermind..makanya dia la yang bijak.haihhh..tak paham aku.


sudah sudah la woii.kesian kat bakal tunang fahmi aka apex tu.ingat dia tak susah hati ke tetiba je orang kesayangan dia jadi kesayangan ramai pempuan.memang betul la itu risiko bila kapel ngan orang femes ni,tp hormat la sket privacy dia kan?..
ehh,yang aku sibuk nak backing awek apex ni nape?..haha
naktau lebih lanjut,gi la tengok blog awek dia.cute gak.bleh tahan.nahh,siap hit lagi blog beliau.


❤❤❤❤❤❤❤❤❤


eh,bukan dia sorang je ada boipren sorang goalkeeper tau.boipren aku pun goalkeeper gak.
keeper JKR Pahang.hehehe..


abang cuba buat muka kiut.
pingat terbaru beliau di Sukan Antara Jabatan Peringkat Kebangsaan
Disember 2010 
Stadium Kuantan.
credit to Zuan.woii,aku curik gambar ni dari fb ko :)
haaa..jeles tak.jeles takk..
hahaha.
jangan marah aaaa..


dush!

2.1.11

Tag #4 : TAG.bukan tag heuer tau.

1. Apa benda paling penting dalam hidup anda?
antara spek mata dan contact lense.kalau takdek memang hancur masa depan.


2. Benda terakhir korang beli pakai duit sendiri?

susu haifa kelmarin.susu lactogen aje..
tapi kalau benda,mungkin baju Padini yang aku beli 5 hari lepas tu laaa..


3. Di mana tempat perkahwinan dan apa tema perkahwinan korang?

umah mak abah aku dan temanya merah-maroon-krim.yey.


4. Adakah korang sedang bercinta sekarang?
yess.saya sangat dalam percintaan.wiwittt..


5. Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
forever ever and ever.wahh,macam irik lagu plak


6. Novel/buku/majalah terakhir yang korang beli?
taun 2010 dulu.beli buku anak & kesihatan.wahh..


7. Antara mak ayah korang, yang mana korang lebih mesra?
sama je..tp ngan mak banyak menda bleh share


8. Namakan orang yang betul-betul korang nak jumpa dalam hidup korang?
sape ek..ramai kott..terutamanya kawankawan zaman student since tadika sampai dah keje ppsc.


9. Adakah korang basuh baju korang sendiri?
mesti lahh.walaupun mesin sebenarnya yang tolong basuhkan.hehe


10. Di manakah tempat yang betul-betul korang nak pergi?
switzerland.tapi dahtau tak akan dapat pergi.so,pilihan kedua..Singapore.hihi..


11. Pilih salah satu, peluk atau cium?

nak dua dua bleh tak??


12. Beritahu 3 benda tentang orang yang tag anda?
1. kat skolah dulu dia antara konco konco setia yang best dibuat kawan
2. nampak pendiam tapi kelakar dalam diam
3. ...dia ada banyak nama samaran.huda/hud/hudhud/udhang..dan terbaru aku tau nama dia wawa


13. 5 lagu yang korang suka and selalu dengar?
Yuna - Gelora jiwa (terbaru la ni)

Lily Allen - Fuck You (terbaru jugakk)
No Doubt - Bathwater
Green Day - Misery
The Beatles - Yesterday


14. 3 blogger yang dipertanggungjawabkan untuk jawab tag ini ?
utama - rock [sebab aku dah kena jawab yang udhang.makanya ko kena jawab yg aku ye]
kedua - sape2 yang blog dia wujud dalam blog aku nih.sila semak di ruang kiri ye.
ketiga - sape2 terlalu,terberblogwalking,terlari,tersesat ke blog nih.

anda semua WAJIB jawab ye.


ihsan dari insan yang menge-tag aku.

dush!

Sixpence None The Richer - Kiss Me




Lyric:


Kiss me out of the bearded barley. 
Nightly, beside the green, green grass. 
Swing, swing, swing the spinning step. 
You wear those shoes and I will wear that dress. 

Oh, kiss me beneath the milky twilight. 
Lead me out on the moonlit floor. 
Lift your open hand. 
Strike up the band and make the fireflies dance, 
Silver moon's sparkling. 
So kiss me. 

Kiss me down by the broken tree house. 
Swing me upon its hanging tire. 
Bring, bring, bring your flowered hat. 
We'll take the trail marked on your father's map. 

Oh, kiss me beneath the milky twilight. 
Lead me out on the moonlit floor. 
Lift your open hand. 
Strike up the band and make the fireflies dance, 
Silver moon's sparkling. 
So kiss me.



notakukukaki : pehh,best giler lagu ni.yang membuatkan aku suka sebab lagu ni sangat catchy.ehh,perasan tak.kebanyakan band aku minat mesti vocalist dia pempuan.no doubt,sntr,garbage..eh eh.yelaa..




tetibe teringat kat sorang 'teman tapi mesra' yang satu masa dulu suka sangat main gitar tiap kali call aku.





ehh..emosi plak tetiba.
kuikui.
dush!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...