Visitor

18.2.11

lempeng susu

petang semalam aku tinggal bertiga je dengan anak anak.encek ejang ada friendly futball kat stadium kuantan.perut plak tetibe lapar kan..maka petang tu siaplah lempeng susu buat aku dan rifdi.haifa tak bleh mamam!duduk diam diam okeh!


bukak dvd Toy Story kat rifdi ngan haifa,terus i ke dapur siapkan makan petang.ehh,korang
penah makan lempeng susu?haaa..best wo.sila cuba.


LEMPENG SUSU


Bahan Bahan :


1 cawan tepung gandum
secubit garam
1 cawan susu segar penuh krim
1 sudu kecik susu pekat manis (kalau nak lagi krim)
1 biji telur
Marjerin


Cara Cara :



  1. Bancuh susu segar dengan tepung.tambah garam dan susu pekat manis.pastu baru gaul dengan telur.
  2. Panaskan kuali dan isikan sedikit marjerin.
  3. Sendukkan la bahan tadi ke dalam kuali panas.Buatla saiz ikut suka korang.Aku suka sedang sedang je.Pastu agak-agakla masak macam mana.Nanti makan tepung mentah pulak.Jangan salahkan resipi i!
  4. Dah siap, boleh makan begitu sahaja sebab dah manis. Nak letak jem ke,peanut butter ke,bleh je.pastu hias la cantik cantik.baru semangat sket nak makan.nak nak kalau budak,baru la rasa ghairah nak makan.
  5. Hidang plak bersama air milo.wallahh..bestnya.

mari makan petang bersama
haaa..terliur tak?terliur tak?
pastu masuk bilik,nak ajak rifdi makan.sekali tengok....


bersepah betul.muahaha.
haihhh..tido!!
terpaksa la aku layan sorang sorang dulu.tunggu dia bangun,memang lapar la wehh.
hahaha.ape pn,kumpul tenaga dulu.dah ada tenaga baru bleh masak nasik plak.yey!


dush!

17.2.11

anak sape ni wehh? tolong.tolong.comelnyaaa.hehe.

norhaifa rafissa
ini budak sudah 3 bulan maaa...
timbang semalam sudah 6 kg daaa..

marah nampak

abang ipar aku kata cam shin chan.
eh,ada ke?

norhaflan rifdi
bulan ni dah 2 tahun 3 bulan.
menjadi jadi betul loyar buruk (macam bapak) dia.
tengok..dah pandai buat mulut kiut.ingat awek awek jeke pandai?

mulut cepci abang

ala.ala.kiut pulak aku tengok.haih.

buat lagi mulut cepci tu.aumm.

notakukukaki : 
saje aku nak tepek muka anak anak sendiri segedabak besar.
mana tau,tetibe traffic naik.bahah.giler glamer mak kau ye.

dush!

16.2.11

©Stall Chantek Chantek™ - cutePin

iklan sekejap ye

mahu jadi lebih cool atau lebih hot dari biasa?

ini dia..CutePin!
hanya selit di shawl / pashmina / or tudung sebagai hiasan.

model tidak berbayar
dengan harga RM2.00 sahaja.

eh,ada sale juga bagi beberapa item terpilih.
happy shopping ya!



dush!

r i n d u V S m i s s

siakap sinohong gelama ikan duri
tak nak cakap bohong,gua rindu nak tulis new entry!!


huhu.
sedang giler berpantun nampaknya.
petang ni aku akan bersungguh sungguh update entry ye.
cuti empat hari ni memang buatkan aku gatal tangan nakkkkkk sangat update blog.
tapi apakan daya,charger laptop masih belum dibeli.hukhuk.
pagi ni gua agak sibuk dengan tugas yang bertimpa timpa.
pastu lambat masuk opis arini sebab pagi tadi bawak haifa gi klinik.
muka senyum senyum mintak kena cucuk 3 bulan.
dan dengan macho seperti ibunya,haifa tak nangis pun.

◕‿◕

hebat bukan?

ni ibu haifa yang tak tentu arah sifatnya

ok.mau siapkan segala kerja dulu.
babai.

dush!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...