Visitor

4.3.11

★un-motif


Heh.saje buang kredit.encik ejang takde,ada friendly futbal antara jkr jerantut & jkr pahang (team dia kan) kat stadium darul makmur.

Aku plak dengan anak anak aje la.biasa la beb,ibu mithali.hehe.

3.3.11

bawak diri ke kuantan.

eh.lama kan aku tak mengupdate belog?akibat kekangan masa di mana kelmarin aku pergi kuantan untuk check mata, semalam pulak balik awal sebab konon nak pergi lanchang tapi bila dah siap lunch tak jadi pulak,dah kena cover sorok muka dalam umah (haha) dan pagi tadi plak aku kena join perbarisan untuk Maulidul Rasul 1432H.


pasal perbarisan aku akan citer pasni.tapi arini aku nak citer pasal kelmarin.buleh?buleh la sebab ni blog aku.kalau blog korang mesti tak buleh punya.ok.dah.


kelmarin aku pergi kuantan ke klinik pakar mata kat Kubang Buaya.nama klinik tu Klinik Quah.mata aku ni makin menjadi jadi merahnya.aku tumpang keter jabatan aje sebab malas la kan setakat nak pegi klinik bawak anak anak.mangsa kena ikut aku adalah budak praktikal worksyop (anak buah encik ejang).nama dia atiqah.


sampai je,aku kena tulis sket kad daftar pastu terus dapat jumpa doktor.awalkan?haaa..sebab aku sorang je patient.masuk je,terus doktor check mata aku.blablablaa..oo,rupanya ada selaput pada mata kanan aku.sebab tu kalau pakai contact lense mata aku akan jadi terganggu.


nampak tak?itu selaput sudah naik atas mata hitam sayaaaa..
kata doktor,nak operate kena tunggu umur 30 ke atas sebab kalau operate muda muda gini (auww) akan tumbuh jugak after this.hukhuk.


pas siap,cam biasa kena amik ubat titis.kata pharmacist kat situ,ubat sepatutnya titis dekat pangkal mata,bukan tengah mata.kena amik tau tu!informasi.


eh.dah tengahari.keluar dari klinik tu,encik driver pun datang amik dan bawak aku ke tempat seterusnya.aku suruh dia hantar ke ECMall.muahaha.sampai kat situ memang stok shopping tak hingat la.dah la aritu aku dah berabis rm100++ kat bundle,pastu kat sini boleh pulak sambung lagi.bising la encik ejang kalau tau ni.haha!


aku kalau dah datang ECMall ni,kalau tak call best buddy memang tak sah.so,masa aku tengah shopping printed tee kat BO,rock pun sampai dengan pertanyaan "aku dah gemuk kan?".memang tak bleh belah la soalan beliau sebaab aku rasa pada mata aku beliau masih berkeadaan yang sama je macam dulu dulu.ceh.


pastu,pas aku dan tiqah selamat merembat baju kat situ,kitorang round plak carik cardigan.eh,ingatkan aku aje yang berkeinginan tinggi nak dapatkan cardigan,sekali dengan rock pulak berjaya merembat jugak.eheh.macam tak percaya.


sebab perut pun dah macam lapar lapar,aku pun jemput mereka berdua makan di Big Apple.hah..aku pun apa lagi...


terusss beli ini.


Donashi! aku beli 18 ketul.baru rm20.
harus di-zoom untuk menambah keghairahan menikmatinya
yes.memang saje beli banyak.boleh makan sambil lepak lepak dengan rock dan tiqah kan?


sempat jugak la bergedik gedik menambahkan memori henpon ai.


ini atiqah.budak praktikal.
semua dia nak makan.

ini tak perlu diperkenalkan lagi.
antara watak yang kerap disebut dalam blog ni.

budak!kau amik gambar kitorang cantik cantik!
kalau tak,potong markah!
berjaya jugak aku bergedik dengan trademark ini
tapi tu la kan,dalam borak borak tu rupanya aku sorang jugak yang belasah 3 bijik donashi.penyudahnya,aku tapau bawak balik umah aje la.stok makan sampai jumaat kot!
tapi rupanya malam tu jugak donashi habis!muahahah.buruk lantak laki aku ni!


jam dah 3.45petang.aku pn belah dari kuantan.tak singgah pun umah mak abah aku sebab diorang takdek.sibuk sangat dengan profesion masing masing,heheh.


ok.cukup la stakat ni dulu.nak edit gambar pagi tadi pulak.
bai!


notakukukaki :: dah reda.alhamdulillah.jangan panas balik sudah!

dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?

1.3.11

★away


Diam bukan bererti loser.aku cuma ke kuantan.ada appoinment doktor mata.

Utk 'somebody',nanti saya akan edìt semula blog ok.

Doakan saya selamat ok.bye!

28.2.11

sentap.series aku sentap.

mari hiburkan hati.
antara koleksi moleksi yang ada di ruang rumah aku.
-
-
-
-
-

aku masih belum pulih dari kesakitan jiwa serta kesentapan rohani dan jasmani.
ape perlu aku buat dengan 'seseorang' yang telah menegur aku mengenai belog aku ni?
teguran negatif mengenai satu entry yang memang ada kena mengena dengan diri 'dia'?

so,what should i do dude??

padahal aku sendiri dah sound kat bawah sekali..please la.tolong la tengok semula untuk rujukan.

tak nampak lagi?nampak sangat kena tambah power sepek mata


dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?

my childhood friend's wedding

sebelum menyambung mood yang tak berapa nak ok ni (ehem),
saje nak sedapkan hati aku kejap dengan gambar kawen sorang sahabat ketika childhood dulu.
namanya Nazatul Syima Binti Muhd Mukhtar.aku panggil dia Syima.tapi kadang kadang kalau aku mengada aku akan panggil dia 'Didik'.ok,itu nama manja beliau di dalam keluarga.


aku berkawan sejak umur 3 tahun.hebatkan ingatan aku?aku agak je sebab kami berkawan dari sebelum tabika lagi.syima ni cute tapi aku pelik,kenapa muka kami selalu disamakan.adakah aku cute juga?ah,rasa ramai pulak mencari baldi untuk tumpang muntah.


ok.dipendekkan cerita,aku dan syima berkawan,pegi tabika sama sama walaupun kadang kadang dia malas,dia tuang kelas dan duduk kat umah aje.pastu masuk sekolah rendah pun duduk dalam kelas yang sama.dia masih malas tapi dia bijak.dia sahabat aku bermain tak kira waktu.dan aku ingat lagi masa umur 10 tahun dan time tu umah kitorang banjir,kitorang pakai seluar katak dan spender je main air kat atas jalanraya.menarik bukan?
kalau budak budak sekarang,umur 10 tahun dah pandai berbicara hal boyfriend girlfriend,alat mekap,tapi kitorang masih naif.bleh pulak pakai selai spender je kuar masuk umah.haih.segan plak tetiba.


tapi itu dulu.sekarang,selepas dia dah pindah permatang badak,dah terpisah masuk sekolah menengah lain lain (dia masuk sekolah sains),dia belajar utm (tak silap aku) dan tetibe muncul di pejabat aku masa aku pregnantkan rifdi sebab dia keje dengan kontraktor yang buat projek di jerantut...


aku tengok banyak perubahan antara aku dengan syima.
dulu kami sangat sebaya,baik dari segi fizikal..langsung tiada beza..
sekarang?
jangan tanya.korang tengok gambar terbaru aku amik masa kawen syima sabtu baru ni,26-02-2011.

see?
nak gambar lain tunggu sahabat-kecik-kecik dulu upload dalam fb.wey,aku jumpa member x-classmate darjah 6 dulu.masing masing sangat excited.sampai terlupa nak amik no hp.giler lahh!!..haha


dan,aku sangat suka dengan decoration pelamin ilham by Syima ni.segala pelamin,meja makan,souvenier,gift adalah dibuat sendiri.itula kelebihan syima.dia memang kreatif sama seperti aku.


gambar memang la tak cantik sebab pakai kamera 2MP je.
syima,selamat pengantin baru!!


dush!

hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?

★feel ...


Mode bengang.blur.haihh!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...