Visitor

18.3.11

bawak bawak bersabar aje lahh

pepagi nak gi keje memang suka camwhore sorang sorang.
sebab time tu la tunggu encek ejang bangun,mandi,bersiap..


ini sengal pagi semalam.agak agak korang,buruk sangatkah perangai ibu kepada dua anak ini?


depan si suami pun aku buat begitu.bila aku tanya soklan yang sama kepada dia,korang tau dia jawab apa??


ghasak kau lahhh!!


dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?

Tag #6 : sape baca dia kena..




ok.sebab hari tu pegi blog udhang,pastu baca plak entry last beliau,maka aku pun perlu buat tugasan ini yang dah disimpan dalam draft tempoh hari.


Rules: It's harder than it looks! Copy to your own post, erase my answers, enter yours and tag people you want. Use the first letter of your name to answer each of the following questions. They have to be real; nothing made up! If the person before you had the same first initial, you must use different answers. You cannot use any word twice and you can't use your name for the boy/girl name question.

1. What is your name : dd
2. A four letter word : duck
3. A boy's name : daniel
4. A girl's name : diana

5. An occupation : doctor
6. A color : dark blue
7. Something you'll wear : dockers pants
8. A food : donut big apple (cewah..nak jugak)

9. Something found in the bathroom: dettol
10. A place : dernmark

11. A reason for being late : datang bulan.hahah.takdek kena mengena..
12. Something you'd shout : duck you! hahah.
13. A movie title : duplicate (tau tak citer ni?)
14. Something you drink : drinho soya bean
15. A musical group : dewa 
16. An animal : duck (hari ni aku tau duck aje)
17. A street name : dang wangi 

18. A type of car : datsun
19. Title of a song : daria by Cake




sape baca kena amik!!
sila jujur ye.hahah.


dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?

16.3.11

haifa #6 : anak gadis






norhaifa rafissa aka adik.


4 bulan sudah berlalu.
anak gadisku semakin membesar.
semakin hari,semakin comel.


series.dia sangat suka senyum pada sesiapa saje.
kata sorang nurse pagi tadi di klinik,

"adik ni mulut manis ahh.suke sunggoh senyum"

anak sape.heh.

dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?

Gua Kota Gelanggi

semalam bawak pembantu; Long dan si budak praktikal, Tiqah pergi site iaitu di sk gelanggi 1.
nak ukur hardstand dan jalan masuk untuk dibaiki.


sebab ramai sangat ikut,so keje siap cepat.bagus.dan sebelum pergi lunch aku mintak encik driver bawak pergi Gua Kota Gelanggi 1.peh.selama 5 tahun aku keje sini,ni la first time aku pergi situ tau!
yang lebih nampak bangang adalah aku dah dua kali jaga projek belah gelanggi ni.tak ke nampak sangat jakun aku di situ?


Gua ni tak jauh pun dari jalan besar.kalau kuar dari simpang Jengka,memang korang akan terus nampak Gua ni dari jalan.aku dah try google,tapi memang tak jumpa maps yang sesuai.so,apa kata korang tanya tempat pelancongan area umah korang.tu pun kalau nak tau la.kalau taknak tau sudah.wekk.


masa aku pergi semalam,ada la bas 2 bijik.aku tanya kat guard tu.kalau nak masuk ke dalam,jalan jalan bleh tak?pakcik tu bagi sebab dia kata aku naik keter jabatan.so,dia lepaskan kitorang.kalau masuk kang berbayar pulak.hahah.kedekut betul aku.yelah,rate masuk dia rm5 untuk orang dewasa.rm3 untuk budak budak.


aku masuk dalam tu ada la pelancong dari Singapore dalam 200 orang tengah berjalan redah hutan.diorang bercamping dalam tu.kata dek pakcik guard tadi,bulan March ni memang Singaporean je yang camping situ.pehh.rupanya ramai gak pelancong datang situ yek.


aku masuk dalam tu,dalam hati aku tak berenti ucap Subhanallah.mana taknya,kalau korang pergi pun kagum.gua ada 7 bijik.Gua dalam ni semua ada nama iaitu Gua Tongkat, Kota Kepayang, Kota Rehut, Kota Gelap, Kota Angin, Kota Jin dan Kota Balai.kalau korang nak tau lebih lanjut,korang bleh baca kat sini okeh.


aku dah malas nak taip panjang berjela.aku nak tepek gambar aje.


long & tiqah.
eh,ini kat site.posing aje lebih.huahua


'saya tak pernah pun jumpa natang ni kak dd'
ok.paham la kan ko praktikal mekanikal.

gua tongkat.siap bleh buat jalan kat bawah gua ni
series.aku kagum giler.

taktau nak letak caption menda

rombongan paklong ke bawah gua tongkat

hebatnya.Subhanallah.

gua tongkat jugak tapi sebelah kanan dia

encik driver.juga nama manjanya Long.

model takkan dibayar

start enjin sengal dah budak ini

mak budak pulak buat sengal bawah gua

pose mautttt.gemuk semula dh aku.
giler.lama lama tengok geli pulak rasa.

konfius aku.long ni pandang mana?
indahnya..
dah nak gerak balik.abaikan bebayang beg pink tu ye
gua kota gelanggi
otw pulang.
Masjid Pulau Tawar.



dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?

15.3.11

u.n.t.i.t.l.e.d






dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?

rifdi #28 : review cartoon movie favorite rifdi

kencang mengupdate belog nampaknya hari ni.
okeh.ini entry sudah lama peram tapi tak beredit.

motif entry ini sebenarnya nak berkongsi sket la 
cartoon movie favorite rifdi.
kiranya kalau lambakkan dvd depan rifdi,
memang dia akan pilih cerita cerita ini.

here we go.

Shrek
cerita pertama feveret rifdi.24/7 hadap citer ni.
lagu opening adalah lagu feveret dia juge.
all star by Smash Mouth


Shrek 2
favorite scene adalah time Donkey buat bising dalam keter kuda
masa diorg otw ke Far Far Away

Shrek 3
kurang sikit la berbanding Shrek lain.
tapi tetap jadi pilihan

Shrek 4 (Final Chapter)
kali ni dia sukakan Rumplestiltskin
(eh,betul ke ejaan nama dia?)
Toy Story
to infinity and beyond!
rifdi tak pandai cakap,tapi dia pandai menggayakan

Toy Story 2
dia tau nak ajuk woody time bila.
kadang2 aku plak yg lambat tangkap.

Toy Strory 3
yang ni sedih sket sebab andy dah besau.
nak masuk kolej.
oo,rifdi sukakan watak Lotso Bear

The Ugly Duckling & Me
citer ni pn best.citer dari Perancis.
aku suka watak Ugly dengan suara 'kiyut' dia tu.
rifdi plak sukakan Ugly time joget joget

Cars 
cars melompat masa race.
Flushed Away
best citer ni.background England.
suara adalah milik Hugh Jackman,encik Wolverine
kita.

Happy Feet
mumble yang kiyut miyut suaranya.
o,watak dalam ni sume guna suara star.
ada nicole kidman,robin william,hugh jackman,
mendiang brittany murphy,elijah wood..

Ice Age 3
rifdi suka siri yang ni je.yang 1 & 2 dia kureng

Monster.Inc
favorite seisi family!!!
tp dvd dah ilang.mlm tadi rifdi nak tengok citer ni.
sampai tertido menangis nak tgk citer ni.

Ratatouille
ni pun aku kami suka!

Wall.E
ni la citer yang dia suruh aku pasang jam 4.30am.
pehhh..tau la sekarang tgh in citer ni.

Ant Bully
lucas yang selalu aku nak sebut beluncas

Antz
watak 'Z' yang sangat luar biasa.
rifdi sukakan lagu time askar berbaris.
'hurrah!hurrah!'

A Bug's Life
aku kurang amik perhatian sket citer ni

sebab kurang best.haha

Upin & Ipin.Pengembaraan bermula..
satu satunya cerita melayu yang rifdi layan.
ohh.tu aje kot citer yang rifdi suka dan tengok.
kalau ikutkan banyak lagi dvd cartoon,tapi yang ni jugak dia nak tengok.
ehh,terbaru dia suka citer Shooter (Mark Wahlberg) & Transformer.
sebab boleh buat bunyi 'poww!powww!!'

huk alaaa..ganaz sangat la sayang oihhhh..

*credit to google mehhh.susahpayah dia mencarik gambar di atas*


dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?

14.3.11

remuk dendam kerana Rango




aku sangat nakkkkkkkkkkk
tengok citer ni.

jumaat aritu,pergi TimeSquare.
ingatkan sempat la nak layan 3D kann..kannn.
sekali bila dah masuk dalam TS tu kan,
aku ngan budak Tiqah gi shopping shawl/beg/dress dulu kannn..

pastu bergegas gegas la rombongan kami seramai 6 orang tu kannn..
tengok citer mula jam 5.10 pm kannn..
pastu tengok jam dah 5.35 kannn..

apelagi..
suara encek ejang bingit la kat telinga aku kannn..
"itulaaa,sibok nak shopping aje!!!"

hukhuk.
sedih.orang nak tengok Rango..hukhuk.

pastu nampak signboard ini,

cemas dah aku ngan Tiqah nak enterframe kat Rango tu.
tapi sebab sume dah blah,makan ati ngan makan jantung sekali..

maka,balik la ngan perasaan kecewa.

"nextweek kita tengok kat kuantan aje la sayang."
ehh?mata bersinar,kuar bintang bintang kecik.
T____T
terharu!


dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?

kegilaan #4 : the handbags

puan dd datang lagi dengan segmen mari menunjuk koleksi dd.
kali ni puan dd nak menunjuk dan menayang koleksi beg.


ada women di luar yang tak suka beg?
auwwwww..memang sangat pelik ye.sebab puan dd tawu,semua perempuan tak bley idop tanpa beg.tak gitewwww???
ye..gitewwwww. *sumpah aku muntah keluar tulang ikan.


dipendekkan citer dan takmau kuku panjang runcing aku yang seperti baru lepas buat pedicure manicure ni patah sebab takmau taip panjang panjang,aku terus je browse gambar gambar yang dah lama wujud dalam simpanan aku ni.oh ye,beg aku ni macam macam pattern ada.brand pun ikut suka.kadang kadang tu,bundle pun okehh.


silakan jamu mata.
psttt..beg hantaran kawen Alain Delon je aku tak letak sebab ada kat kuantan.udah tak macam atas dulang dah pun.hehe -_-"


beg ke pejabat / majlis


christian dior katanya : bundle


alfio raldo


vern's


club house polo


unbrand

unbrand

unbrand : current bag aku guna.sebab tu ada 'tiger'..hehe

beg berpoya poya

unbrand : beli kat zoo negara 2004

unbrand : beli kat tesco ampang

unbrand : beli kat mana ye.aku dah lupa.

unbrand : beg terbaru.aku beli kat bundle.rm5 aje.

beg bosan bosan

santini

Padini : beli tahun 2006
kadang kadang rasa nak letgo,tapi sayang pulak.hehe
haaa..banyakkan?
aku memanglah.suka kumpul barang.


tu belum lagi beg shopping,berlambak lambak aku simpan.paper bag lah,bag balik kenduri kawen la.sanitary bag yang dapat kat hotel pun aku simpan tau!




dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...