Visitor

22.4.11

spot the different



on

4 months


dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?

21.4.11

sebab berblogging? kejar traffic? buffered earning?

ramai jugak member yang ada/takde blog tanya aku,
kalau kita berblogging memang dapat duit ek?


aku jawab jujur je.
depends.kalau ramai pembaca,kalau dah glamer,dapat kejar traffic,pandai carik populariti,blog banyak publisiti ..memang dapat la duit.tapi kena ada iklan.tu platform dapatkan duit.


nak dapatkan populariti tu macam mana?nak dapatkan traffic macam mana?


aku jawab la,
ntah.aku pun taktau.maybe diorang ramai kawan dan kawan atas kawan atas kawan blablabla yang follow blog.nak dapatkan traffic pun aku taktau.aku bukan amik tau pun.


bila diorang tau aku ada blog,diorang tanya pulak,
kau dapat duit tak?


aku jawab jujur (lagi).
tak dapat pun.


abih tu?kau berblogging tak dapat duit kenapa?


diam.malas dah aku jawab.
susah bercakap dengan orang yang masih tak paham bab berblogging ni.


pehh.bangga gile menunjuk buffered earning dari nuffnang.
ini plak dari heartbeat.my


aku cuma letak je iklan ni. aku tak harap pun dapat berapa berapa. yang aku tau, aku suka berblogging sebab aku suka menulis. aku suka share apa yang aku nak.


kalau zaman dulu aku selalu tulis cerpen & novel kalau korang nak tau. siap hantar kat majalah remaja suruh publish tapi 1 cerita pun tak penah dapat. last last semua hasil tu hanyut di banjir. yang tinggal ada buku puisi kat tangan bff aku, jamie. dia nak simpan.


so, sekarang ni ada blog. aku rasa inilah tempat patut aku luahkan, macam dalam buku buku yang aku tulis dulu. harapnya yang ni tak hanyut di banjir lah. kalau tak, memang menangis aku.


oh, sebelum tu. aku nak ucap berbanyak terima kasih pada shida sebab dia la aku jatuh cinta nak berbelog. aku jumpa blog dia kat blog sorang sahabat. mulanya sebab aku ni nak berjinak jinak dengan shawl macam kakak aku, tapi bila pakai tak sesuai dengan muka. tapi bila jumpa blog shida ni, aku rasa macam confident pulak nak pakai. pastu terus aku beli shawl kat ohh perempuan (dulu nama dia Big Wardrobe). seronok pakai shawl last last aku beli borong terus dengan dia. lepas tu,aku follow pulak blog personal dia, Shida Idris

membuak buak rasa nak berbelog, aku pun mula berblogging guna wordpress sebab time tu office masih block blogger.com. tapi tak lama tu, aku naik bosan sebab tak reti letak bloglist dalam tu. dalam pada tu, blogger.com dah mula boleh guna kat opis. aku pun ape lagi, bukak akaun baru dan terus tinggalkan wordpress tergantung tak bertali. kejam.


dan start dari situ lah, aku mula berblogging tanpa rasa penat dan jemu. aku pun dah jumpa ramai kawan baru dan kerap jugak berkongsi pendapat, berkongsi petua dan macam macam lagi la. paling best sebab aku dapat macam macam ilmu, tak kisah la ilmu kecantikan ke, fesyen ke, ilmu alam, ilmu hisab..macam macam.


pada aku, itulah tujuan sebenar aku nak berblogging. bukan kejar duit, bukan kejar traffic. dapat duit, alhamdulillah. tak penah lagi orang tolak rezeki setahu aku. hehe. so, kepada orang orang yang banyak tanya pasal earning tu, mintak faham la. berblogging bukan untuk duit. tapi kalau itu dah jadi sumber, maka teruskan. cuma pendapat peribadi, aku letak iklan tu saje saje. dapat duit aku suka je. giler kau tak suka duit. haha*gelak jahat.


gambar hiasan yang memang takdek
kena mengena dengan cerita


heyy :: kenapa orang takut polis trafik?*tetibe.




dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?

am i look a problem to you?



sometimes people judge me 'pelik'.
sometimes people tell me 'lain dari yang lain'
sometimes people call me 'bukan-bukan'.
sometimes people do call me 'mulut celupar'
and sometimes they say nothing.and its ok.


what the problem peeps?
am i look a problem to you?

dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?

20.4.11

Before I Was A Mom

Before I was a Mom
I never tripped over toys or forgot words to a lullaby.
I didn’t worry whether or not my plants were poisonous.
I never thought about immunizations.
Before I was a Mom
I had never been puked on.
Pooped on.
Chewed on.
Peed on.
I had complete control of my mind and my thoughts.
I slept all night.
Before I was a Mom
I never held down a screaming child so doctors could do tests or give shots.
I never looked into teary eyes and cried.
I never got gloriously happy over a simple grin.
I never sat up late hours at night watching a baby sleep.
Before I was a Mom
I never held a sleeping baby just because I didn’t want to put her down.
I never felt my heart break into a million pieces when I couldn’t stop the hurt.
I never knew that something so small could affect my life so much.
I never knew that I could love someone so much.
I never knew I would love being a Mom.
Before I was a Mom
I didn’t know the feeling of having my heart outside my body.
I didn’t know how special it could feel to feed a hungry baby.
I didn’t know that bond between a mother and her child.
I didn’t know that something so small could make me feel so important and happy.
Before I was a Mom
I had never gotten up in the middle of the night every 10 minutes to make sure all was okay.
I had never known the warmth, the joy, the love, the heartache, the wonderment or the satisfaction of being a Mom.
I didn’t know I was capable of feeling so much, before I was a Mom
Before I was a Mom
I never thought so much pleasure can be derived from merely watching your child sleep and dream, and that so much joy can be had just by merely holding those chubby little hands.
Before I was a Mom
I had no idea that the most beautiful scent in the world is that of a newborn baby.
Before I was a Mom
I never knew I could love with a love so deep, so hard, so intense.
And that I could love each child so differently yet just as strongly.
Before I was a Mom
I never knew I could be so strong and yet be so vulnerable.
Before I was a Mom
I never realised how dangerous this world can be.
Before I was a Mom
I thought heartbreak only comes from unrequited love.
I never realised it’s more heart-breaking when you have to be hard on your children because you want them to do the right thing.
I love being a mom and, even though it’s not easy being a mother, I just can’t imagine life without my children.


my heart is full


norhaflan rifdi
28 months

norhaifa rafissa
5 months

dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?

bila slim

aku bukan nak riak,apetah lagi nak takbur.


kerap kali aku jumpa orang yang dah lama tak jumpa,mesti akan tegur aku dengan ayat camni,
"ehh.dah slim dahhh.."
atau ayat yang sama maksud dengannya.


kalau aku cerita dekat encek ejang,dia mesti buat muka dan balas balik kat aku,
"rabun ke ape orang tu?".
atau ayat yang sama maksud dengannya,yang memang tak setuju dengan teguran orang tu.


dan tadi, masa aku sama sama breakfast dengan encek ejang bersama sama opismate juga kat kedai depan klinik gigi iaitu port biasa aku makan time preggie dulu.akak merangkap tokey kedai tu tegur dengan penuh yakin sekali,

"ehh..tak perasan.lama tak datang.kemain lagi slim ye".

serentak tu jugak encek ejang tersedak dan menyembur air teh o kat muka driver beliau akibat terkejut dengan statement jujur akak tu.


tengok.
dia masih tak bleh terima kenyataan.


ceh.


dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?

18.4.11

i-city

lagi cerita basi untuk diketengahkan.
hari tu,merujuk pada lastweek aku ada kursus kat PJD,sempat jugak la aku pegi i-City.ingatkan tak dapat la nak ke situ sebab tibe tibe bajet Shah Alam tu jauh.
tapi sebab malam tu last aku di sana, encek ejang suruh driver bawak kitorang jalan jalan jugak sebelum balik.


so,malam tu aku yang pada mulanya turun makan area Kg.Baru dengan hanya seluar trek,terus bergegas naik hotel salin seluar jeans.sampai tak sempat pakai girdle.dah dalam gambar aku malam tu semua nampak jelas perut ai yang boncet.*ceh.tetibe pecahkan tembelang sendiri.hehe.bukan ape,takut kang orang tengok gambar ingatkan ai pregnant lagi.hahah.


ok.malas nak cakap banyak lah.tolong tengok gambar ye.sori la beb.pakai henpon yang MP kecik je.memang gambar tak clear la wehh..


depan hotel bersama azmah & nora

hello everybody

motif bergambar sebelah makhluk besar adalah..
ye.untuk menampakkan saya kecik

bintang walk

eh.dah sampai di i-city?

snow house

apesal kuda takdek mata?takdek idung?

kuda putih..auww

budget oversea la ni

abang mie gemparrrr.ada ke kat i-city dia tiup wisel.
tau la u tu referee glamer kt jerantut

agak agak korang kenal tak jejaka tu?
*jejaka*- aku - na - nora

yep.beliau ada shahril arsad.
asalnya aku hanya bershopping baju haifa kat situ tapi sebab
assistant dia mulut ramah giler,tak pasal pasal aku (kena) amik gambar
dengan dia ok.nasib baik ramai member cover.cissss.

ku-chakk!

sempat berpo-yo dengan trademark

favorite walaupun gambar tak clear

comelkan mama to be ni?
macam hindustan plak.

nak jugak berhindustan di sini

aku takut weh gambar ni.

macho betul perempuan ni

bola untuk rifdi tapi macam untuk diri sendiri.

kan?macam bola untuk diri sendiri nampakkkk..
okay.nak sambung masuk kursus.daaaa..

dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?

Kursus & Maharaja Lawak

hari ni kursus lagi tau.tapi kursus dalaman.
kat opis je.2 hari jugak tu.
mana tau ada yang tertunggu tunggu cerita baru.nanti la ye.
akan aku usahakan menghapdet blog.
waicehh.macam ada yang tunggu je. --"


----


eh.saje la kan nak bukak citer.
aku melanggan Mustika sekarang semata mata nak tengok Maharaja Lawak.
dasat tak?
hahhh..dasaatttt!!!


tapi yang bengangnya baru baru ni,R2 bleh terkeluar.aku admitted la lawak diorang dah tak best kan.tapi kenapa bukan amir yang mengarut giler tu terkeluar?
kan bagus kalau diorang buat undian untuk keluarkan perserta.
memang konpem akan aku undi amir untuk terkeluar.




tapi Jozan & Jambu,korang memang terbaek lah!


dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...