Visitor

3.6.11

Now im fully housewife!


Yeah.starting from today,i will do all housewife do.dari pagi kena siapkan anak anak sendiri,like weekend la.no more site, no more payment..dan paling penting sekarang is my home and my family.

Haifa dah siap mandi dan dah tidur semula.rifdi masih indah diulit mimpi malam tadi.encek ejang dah pegi keje.me?tengah tunggu kain dalam washing machine siap basuh.second round tu while berenti rest jap sambil berbloging pakai henpon.

Hey series la.aku memang jadi housewife ni.aku tak keje la derr..

Petang ni balik kuantan plak.esok napi punya majlis menyambut menantu.ahad plak balik sini semula bawak mak.ha,kenapa pulak ni?

Haha.sebab pengasuh anak anak aku takdek la yang aku jadi fully housewife hari ni.anak pengasuh, KakLong dah masuk wad bersalin kat Melaka.so,makcik kena ke sana seminggu dua.jadi mak aku la datang jaga budak budak ni buat sementara.

Terkena la korang ni.jangan marah aa.hari jumaat takbleh marah tau.haha..

2.6.11

karok sampai pecah

arini kepala aku jammed.ntah,sangat terasa macam taktau nak buat apa.kerja ada,patutnya aku ke site.tapi aku tak dapat pergi sebab ...ada alasan yang sangat munasabah.tapi tak bleh aku kongsikan kat sini.


belek belek henpon,baru aku teringat ada gambar semalam, sebelum aku gi dating dengan abang jack.buang masa kat Apple K,berkarok sakan.ko tengok ada budak kecik ni.haaa,dah abih praktikal pun kitorang masih bawak dia.terer kan?..baik cakap terer!..kang aku sentap.


layanla.aku ngan tiqah dengar je diorang berkarok.konon kitorang jadi backup singer jela.sekali,aku terjebak jugak.aku tibai lagu Yesterday (Beatles).aku memang tak rakam la suara sendiri.malas la,kang berduyun orang carik aku suruh jadi penyanyi,susah plak aku anak beranak.pfftttt..


l-r : pian.Jr.encek ejang.
tergelak tengok sorang sorang memekak

hai.saya tiqah.saya kiut.eh tak.saya biasa biasa je

Jr kalau bagi mic macam tu la jadinya

sempat lagi

head banging sampai gitu jadinya

nyanyi la.bukan sengih.

pian kata
"balik balik dia.balik balik dia.
orang lain nak nyanyi gak la Jr."


dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?

Cake - Never There



I need your arms around me, 
I need to feel your touch. 

I need your understanding, 
I need your love so much. 

You tell me that you love me so, 
You tell me that you care, 
But when I need you, 
(Baby) Baby (Your never there). 

On the phone long, long distance, 
Always through such strong resistance, 
And first you say your to busy, 
I wonder if you even miss me. 

(CHORUS) 
Never there, 
You're never there, 
You're never, ever, ever, ever there. 
(Hey!) 

A golden bird that flies away, 
A candle stickled flame, (Hey!) 
To think I held you yesterday, 
Your love was just a game. 
(Twice) 

You tell me that you love me so, 
You tell me that you care, 
But when I need you, (baby) 
Baby... 

Take the time to get to know me, 
If you want me why can't you just show me, 
We're always on this roller coaster, 
If you want me why don't you get closer. 

(Chorus Twice) 

(Hey!) 
OOOOOOOhhhhh Ha!!! 
Yeaaaaaa! Ho! 



dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?

Pirates Of The Carribean : On Stranger Tides

jengjengjeng.


ceh.tetibe.nampak sangat mood penulis sangat happy walaupun tak cukup tidur.haifa demam dan batuk.kesian dia..asal tido je terbangun nangis..na na na na..nak susu.tapi bila minum,dia nangis lagi.lemas hidung pulak.kesiannya.


tapi bukan aku happy sebab anak demam.aku happy sebab akhirnya aku berjaya jugak tengok Pirates of The Carribean : On Stranger Tides. 




hoyeahhh!!..yang lebih menggembirakan lagi sebab kejayaan menonton sehingga habis tanpa tido dan tersengguk sedikit pun.ha,terer kan?..


terer la tu.ko bayangkan,antara movie yang pernah buatkan aku lena sampai berkeruh adalah Die Hard 4, kungfu panda, ironman, rango..dan banyak lagi la.sangat cool bukan?bayar tiket dan tido.pehhh..pastu kena bising dengan encek ejang.baik duduk umah aje laaa..


okay.berbalik pada citer Pirates Of The Carribean tu.kali ni kali kedua aku tengok wayang citer ni sebab asalnya aku langsung tak minat walaupun johnny depp yang berlakon.ntah camne,masa At World's End tu aku kena paksa tengok oleh encek ejang (sebab ni citer faveret dia).dalam kena paksa tu,rupanya jatuh cintan.balik dari tengok movie tu,terus aku carik dvd dia dari mula..hehe.


tak payah cerita sinopsis la sebab korang mesti ramai dah tengok dulu dari aku.hehe :)


watak paling best untuk On Stranger Tides ni of course la sang hero pojaan yang sexy suka meliuk liuk badan tu :


dah tentu la abang jack!
pastu dah tentu la mermaids yang sangat jelita sampaikan aku sendiri meremang bulu roma tengok muka yang sedang menggoda kat sampan tu :




dan mereka.harapnya next time episode ada kesinambungan kisah diorang.


philip & seryna
paling owsem adalah ini :


black pearl dalam botol.
dan kepada rock,aku rasa sangat sesuai tajuk episode akan datang Black Pearl Dalam Botol tu.konpem mampu mengutip sasaran jauh lebih banyak dari filem .... Dalam Botol.




dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?

1.6.11

Wordless Wednesday #1


dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?

31.5.11

The Hand That Rocks The Cradle

lama bercuti dari menulis blog.peh,ayat skima tak tentu arah.
kena amik mood ni.


ok.dah kembali normal lepas makan kuey tiow goreng kat pantry tadi.
sebenarnya aku tetibe nak kupas isu cerita melayu di hari ibu atau hari bapa.sejujurnya,aku teringin nak tulis lepas baca blog rock aritu.*balik balik rock.macam takdek kawan lain kann?hehe


berbalik pada cerita tadi.memang kan,kalau tengok cerita melayu special untuk hari ibu dan hari bapa,kebanyakannya suka sangat buat cerita yang melibatkan anak gaduh ngan makbapak, anak derhaka, anak lupa daratan..pastu bila mak bapak mati,baru la menyesal menangis meratap hiba.menyampah tahu tak?.takpun anak dah jadi separuh tak berguna, yakni cacat anggota,muflis..baru balik jumpa mak bapak.
dulu tengok sekali dua,terasa jugak sedih.tapi bila balik balik cerita macam tu,terasa macam..haihh.memang budaya kita macam tu ke?


tak boleh ke kita buat cerita yang menunjukkan kekuatan dan nilai murni yang baik kat penonton.sekarang ni pulak cerita kat tivi aku rasa semua nak tunjuk budaya barat yang tak elok.contoh budaya berparti dalam disko, nak tunjuk adegan rogol, nak tunjuk body laki pempuan..nauzubillah.aku kadang biar tengok cerita asing dari cerita melayu.cerita melayu yang aku tengok bleh kira tau..Tau tak,sebenarnya kanak kanak lebih ramai hadap tivi dari orang dewasa.tak segan ke bebudak kecik tengok tivi pastu tengok adegan maki maki makbapak.kau tak rasa diorang tak ikut ke?..jahanam.budak sekarang sekolah rendah pun dah pandai maki dalam english tahu.


berbalik pada cerita hari ibu dan bapa.


hari ibu baru aritu aku ada tengok cerita The Hand That Rocks The Cradle kat ntv7 (kot).



cerita ni memang best.walaupun citer tahun 1992,tapi bagi aku cerita macam ni la yang betul betul menguji sifat ibu.


cerita pasal ibu yang kehilangan anak & suami serta cerita ibu yang mempertahankan keluarganya.hebatkan?..baru terasa semangat keibuan memasing.


citer dia lebih kurang camni.
watak utama (Claire) ni ada sorang anak pempuan, Emma dan Claire ni sedang pregnant.husband dia Michael ni sweet giler sebab baik sangat.dia ni buat report pasal sorang doktor ni dah mencabul dia time buat routine checkup kat hospital.lepas dia buat report,maka ramai la lagi mangsa kes cabul ni datang mengaku penah dicabul juga.


maka kes pun panas.sebab taktau nak buat ape,doktor ni bunuh diri.


maka,bersedih la bini doktor ni (Peyton) yang kebetulan tengah pregnant jugak tapi gugur sebab terkejut laki dia tak tinggalkan sesen pun duit dan umah plak nak kena lelong.masa kat hospital tu,Peyton ni tertengok berita kes laki dia, dan nampak muka Claire.ape lagi,berdendam la dia..


lepas je Claire bersalin, dia pun nak cari nanny untuk jaga anak dia sebab dia nak menumpukan perhatian kat rumah kaca dia.Peyton ni dapat tahu, dengan pantas dia pun offer diri nak menjaga anak anak Claire.kalau korang tengok, Peyton ni memang pandai carik peluang untuk jaga anak Claire.dia plak jenis orang cantik,senyum je..buat ape pun orang suka.tu la sebab kita makin sakit hati tengok.


Watak : Peyton (Rebecca De Morney) masa jadi nanny.
macam ni punya lawa nanny. pehh.
Watak : Peyton & Emma masa main kat taman
hari ke hari,macam macam cara dia buat untuk jauhkan Claire dengan anak anak & suami.ko bayangkan,rupanya misi dia adalah dia dapat duduk tempat Claire.kesian aku tengok Claire masa tu,sampaikan anak dia yang baby tu (Joey) tak nak langsung dengan dia sebab Peyton selalu breastfeed anak dia pagi pagi hari!..rupanya Peyton ni jaga susu dalam badan dia guna pam semata mata untuk baby Joey.jahat giler! tapi tu la kan,sorang ibu..


lastnya cerita ni,korang akan tengok macam mana Claire pertahankan keluarga dia & Peyton plak mempertahankan dirinya sebab nak sangat jadi ibu.sedih ada,suspense pun ada.


bagi aku,macam ni la cerita sebenar untuk hari ibu.bukan cerita yang maki maki,derhaka pastu tunjuk moral tak baik kat budak budak.walaupun ending dia ada pengajaran,tapi takkan la nak tunggu ending baru bleh baik ngan mak.paham dok?


bagi aku, ni la cerita terbaik untuk hari ibu walaupun cerita ni agak psycho.hehe.
korang plak,ada cerita terbaik untuk hari ibu tak?


dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...