Visitor

9.6.11

The Strokes - Someday

faveret!



In many ways, they'll miss the good old days
Someday, someday
Yeah, it hurts to say, but I want you to stay
Sometimes, sometimes

When we was young, oh man, did we have fun
Always, always
Promises, they break before they're made
Sometimes, sometimes

Oh, Maya says I'm lacking in depth
I will do my best
You say you wanna stay by my side
Darlin', your head's not right
See, alone we stand, together we fall apart
Yeah, I think I'll be alright
I'm working so I won't have to try so hard
Tables, they turn sometimes

Oh, someday...

No, I ain't wastin' no more time

And now my fears
They come to me in threes
So, I
Sometimes
Say, "Fate my friend,
You say the strangest things
I find, sometimes"

Oh, Maya says I'm lacking in depth
Say I will try my best
You say you wanna stay by my side
Darlin', your head's not right
See, alone we stand, together we fall apart
Yeah, I think I'll be alright
I'm working so I won't have to try so hard
Tables, they turn sometimes

Oh, someday...

I ain't wasting no more time



kalau korang nak tau,ini la idol kumpulan Hujan.
kalau dengar betul betul, sebijik tak bunyi lagu diorang??
hehe..


dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?

love isn't finding someone u can live with,

it is finding someone u can't live without






credit to rifdi.
walaupun penat dan letih melayan mereka mereka ni,but trust me..it is the best feeling ever.penat, marah, bosan, feeling mad etc..but when they're not with me, i feel lost!..bored!..
macam takdek life.fuh.


macam masa kursus aritu.
.LONESOME.
dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?

8.6.11

follower(s)

kawan.
aku ada satu masalah yang dah lama wujud tapi tak tertanya tanya.


kenapa jumlah follower aku ni langsung tak sama di dashboard & blog?


last update ni adalah pada 08-06-2011 jam 05.28 petang.


pada blog : 67 followers

pada dashboard : 69 followers
kenapa eh?
tak paham aku.



dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?

Wordless Wednesday #2



p/s : aci je kan letak 2 gambar? hehe

dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?

7.6.11

skater!

yo korang! pernah kenal rodney mullen? bam margera? paul rodriguez? tony hawk? 
okay.kalau rasa terlalu universal...korang kenal pa'din? apek?..
(sekadar sebut beberapa nama yang hot di zaman aku)


sape yang dah tau tu aku bagi markah penuh sebab amik tau.
sape yang taktau tu meh aku citer.
ce citer.ce citer.
ecehh.macam la tau sangat pasal skate ni.hehe.


bam margera
dulu, tatkala di zaman jahiliah, aku adalah budak yang kerjanya suka duduk menempek kat Kuantan Plaza aka KP.kat situ macam biasa tengok bebudak ni main skate.eh,dulu mana ada tempat untuk main skate ni.kat situ la paling in sekali.lagipun masa tu komuniti skater sangat sedikit berbanding zaman sekarang.sekarang ada platform kat KBS depan sri dagangan.biasa aku tengok banyak la event kat situ.meriah jugak la tapi sekarang aku dah tak bleh join.nanti anak anak aku cakap ibu dia tak sedar diri ke hape.


aku ingat lagi, dalam taun 1996-1997, masa tu kalau kuar bandar kuantan kalau nampak mamat mamat usung skateboard deck rasa "pehh jack,korang memang damn cool dan owsem.bleh jadi boyfren aku tak?? haha.takdek la sampai macam tu.tapi kira sape ada deck tu kira tergolong dalam orang yang owsem,ohh.smart je tengok deck yang pelbagai tu.




err..aku taklah pandai ber-skating.aku cuma suka tengok je sebab rata rata member time tu skaters.adik aku pun kira group dengan skater dan kebanyakannya kawan aku adalah kawan dia jugak.mungkin sebab tu minat aku pada sukan extreme.aku selalu la layan tape/video skaters luar negara kalau adik aku bawak balik.kengkadang aku siap join lagi geng geng dia tengok kat umah aku.


aku pernah je try main skate tapi memang kelakar habis la.main dengan geng terer,memang buruk la skil aku.tapi paling aku terkenang, member pempuan kamceng aku time tu.dia try gak la naik skate, tapi nak berenti dia tekan muncung deck,..korang pepaham la ape jadi.bedebuk ke depan.tak henti henti geng aku mengekek gelakkan member yang tengah comolot ngan jalan tu.


pasal pakaian, masa tu brand baju dan kasut jangan memain masing masing. Volcom, Vans, Converse (faveret gua), Etnies, DC..pehh.pehh.aku ingat yang ni je sebab aku ada koleksi barangan ni.hehe.banyak lagi barang yang dasatt tapi aku tak beli la.gile kau.pakai kemain lagi,mainnya tak pandai.tapi masa tu yang aku ingat seluar baggy tapi kaki kecik.ha,memang kelakar.


okay.to be frank,aku bukan nak tunjuk aku ni tahu sangat pasal skate.aku ni cuma nak attach video yang dalam simpanan aku ni je.hehe.tapi terpanjang pulak aku bukak citer.muahaha.yang lebih buat aku nak bukak citer panjang lebar ni sebab semalam aku terjumpa member member zaman skate dulu dalam fb.giler kau..berbelas tahun tak jumpa,mana tak riuh rendah bercerita.masing masing dah beranak pinak..lagi rasa banyak menda nak kutuk.yelah,dulu muka masing masing macam takdek perasaan je.muahaha.


dahla.taknak cakap banyak.rajin layan la Rodney Mullen ni.dia memang owsem.


video




best dowhh.kan best kalau teror cam dia.

dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?

6.6.11

antara perangai pelik atau gurauan bodoh paling aku benci

kadang kadang aku fedup dengan perangai pelik kawan kawan dari zaman kecik sampai dah tua bangka la ni.perangai dan amalan bod yang suka sangat dibuat pada kawan yang baik suci murni macam aku ni.pelik jugak,kelakar sangat ke apa yang diorang buat ni?


annoying tahu?


antara perangai pelik atau gurauan bod yang dibuat tapi aku tak bleh terima adalah :


1. sergah kita dari belakang kuat kuat time kita sedang tekun buat sesuatu kerja atau hadap pc atau hadap tv. naik darah atas kepala. terus pening.


sergah pun agak agak la
2. tarik kerusi time kita nak duduk pastu kita pun jatuh terduduk. pastu kalau dalam kelas kena boooo..(--)"


3. gelakkan orang yang jatuh longkang, terjatuh depan khalayak ramai dan menda yang memalukan. tak pikir ke kalau terkena pada diri sendiri? terkena ke bapak kau?..


miow dalam longkang
4. ejek bila kita tersalah cakap. maksud aku kat sini, kadang kadang kita ter-pelat or ter-salah sebut. bukan typo. tu tak termasuk.


5. kita tengah makan/minum hidangan yang kawan kawan tak suka pastu kena komen. contoh kita makan bubur lambuk,diorang pun buat bunyi "eeuuwwww.." atau kata "eii..kita tak suka makan tu.macam muntah kucing". mulut puaka.


eeuwww..
6. tengah bercakap dengan orang laki, pastu terus tibe tibe gosip "haaa..skandal". waklu?abih tu,satu skolah/kolej ni skandal aku ke?


7. gelakkan orang kalau orang tu pakai baju terbalik,  seluar basah, seluar singkat. eh,terserlah macam budak kecik.


8. bergurau tapi memalukan kita/family. pedih woo. macam takdek menda lain nak buat menda gurau. contoh bergurau yang aku paling rasa nak bagi penendang dari belakang adalah bila bergurau pasal rezeki atau anak. "itula..main tak pandai"...peh.pehh.


9. takbleh dengar kita kena puji."eh,cantik baju kau dd". pastu tetibe mencelah "elehh,baju camtu aku dah pakai 5 taun lepas". ada lagi. bila borak pasal barang barang pinggan mangkuk ke hape mesti nak kata barang gitu dah ketinggalan zaman or what. budget bagus. memang jenis suka pancunglah!


10. last, (padahal aku rasa banyak lagi)..asal speaking kena kutuk. wadehell. bila la nak maju dan terror inggeris..?..grrrr...








Anda mengalamni masalah yang sama?
maknanya memang gurauan kat atas tu memang BODoh!


heyyy ::
entry special untuk mereka yang pernah buat perangai pelik serta gurauan bodoh camni kat aku.aku baru pas kena ni.dahla tanak mintak maaf.vavi.

dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?

nak tuju lagu

im backkkkkkk!!!


yeyy.hari ni kembali bekerja.tapi jap lagi pukul 10 pagi kena balik mandikan haifa.sian mak, pergelangan tangan mak sakit.tak bleh buat keje lasak.tapi janji mak ada tolong tengok tengokkan anak anak aku kat rumah pun aku rasa dah cukup hargai.


dhiya ada kat rumah.tanggungjawabnya turut ada.mungkin pelega rasa rifdi sebab kena tinggal rumah sebab aku ngan encek ejang pergi keje.atau dhiya boleh mandikan rifdi.atau peneman rifdi.yes.dhiya turut memberi efek yang baik bila turut datang rumah aku dengan mak.


ohye.entry ni sebenarnya special untuk kawan kawan yang serentak kahwin pada tarikh yang sama tapi sorang pun aku tak pergi.cool kan?


pehh.nak nangis tau.


kepada yang kawen 29 may 2011 lepas, harap maklum.


Sacha & hubby
napi & ida
farah & azmir
congrats untuk korang korang semua.
semoga kekal hingga ke akhir hayat.


Amin.


dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...