Visitor

24.6.11

Final Maharaja Lawak

yes.malam ni malam final Maharaja Lawak.
sape sape pasang Astro Beyond,bleh la tengok kat HD.mana tau terkeluar faveret korang tu dari dalam tv.hehe.


peserta yang layak ke final (ikut rating dari undian tertinggi) adalah :


#1
opkos pilihan gua malam ni


#2
ini juga pilihan sebab lawak diorang makin menjadi jadi nampaknya
#3
aku kureng sket ngan nabil.lawak ok tapi dia tak ok.bleh tak?
#4
frust sebab dulu aku minat diorang.tapi sekarang tidak lagi
bila aku tengok yus makin menjadi jadi
over-bajet-best-nya.
hari ni balik kuantan, so malam ni tengok kat rumah MIL.meriah laaa sebab situ ramai peminat Maharaja Lawak.rumah mak aku tak layan sebab takdek channel ni.hehe. --"


harap harap biar antara Jozan dan Sepah la menang.
gudluck guys~


dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?

23.6.11

entah-apa-apa-entah

petang semalam blog tak bleh nak upload gambar.
maka,aku lepaskan kegeraman tu pada petang ni.
jangan pelik la kalau tetibe gambar semalam yang dalam fb baru nak keluar kat blog!


pecahlaju di rumah pagi semalam.
mi goreng + nescafe.
nescafe rifdi aku tambah air kosong bagi cair.

licin.memang feveret ke ape aku taktau.


post sebelum pegi keje.
ehek.memalu plak ye.

takjadi buat mulut pout.
muka tak hipokrit habiss.
okay.saya mahu pulang.
bai.

dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?

Perangai Pelik Diri Sendiri

Ada ada beberapa perangai yang agak annoying iaitu


cemas tak tentu pasal, gabra dan clumsy


aku bajet aku cool tapi takpun.
Menda ni datang secara mengejut.Kalau terjadi sesuatu secara tetibe,automatik perangai tadi datang secara pakej.Pakej mewah jugak la.


Terbaru,masa mak aku ada kat rumah.macam biasa,aku tinggalkan 1 set kunci kat mak aku.1 set lagi bawak gi keje.biasalah..pergi kerja terkocoh kocoh.dah lewat siot.rifdi plak bleh terbangun awal hari ni.menangis plak nak ikut aku pergi keje.pehh.pehhh.


Sampai stor orang dah menyanyi lagu Negeri Pahang dah pun.adeii..lewat!


Lepas berbaris,ada tazkirah.Sedang asyik melayan tazkirah,tetibe kontraktor aku call.terpaksa la aku tak jawab.sms jap tengok dia balas "puan,hari ni ada premix ye pukul 10am.diorang bleh buat hari ni je".


ah sudah.aku dahla planning nak bawak family aku pergi mandi air terjun hari ni.


mak aihh.elok plak tengah pening pening nak buat planning baru,mak aku plak sms kata nak pergi Jengka, rumah pakcik aku dengan bawak semua cucu-cucunya.haihhh.ok.kira settle la.kira on je la aku pergi site kan?kan?


tapi gelabah pulak aku nak mintak transport dengan encek ejang.(dia keje bahagian arrange kereta jabatan okehh!).janji premix pukul 10.jam time tu dah pukul 9.50am.


nak dekat pukul 10am,tazkirah tamat.menggelabah aku naik pajero jabatan pastu nak gi breakfast bagai.elok je sampai kat site,tengok..ceh!lori premix sebijik pun takdek lagi.tokey premix pun tak nampak bulu kaki lagi.aku nampak geng pekerja India kat situ berkumpul,terus aku tego.


"bhai! pukul berapa nak mula ni?".
"pukul seplowh laa."
"ini pukul 10.45 dah.."
"........".buat muka.


pfftttt.gelabah tak tentu pasal.
maka,aku pun tunggu la jugak.nasib baik jugak diorang tak mula lagi.buatnya dah mula keje,memang aku hangin la.tepat jam 11.45am,lori premix sampai.kebetulan time tu la aku start sms dengan encek ejang.


aku : abg,keje baru nak mula la.
dia : awak gatal datang awal tu kenapa?


eh?
kena marah?..terus tukar topik.aku tanya pasal lunch apemenda semua sebab aritu kan jumaat.orang nak semayang jumaat pemenda lagi.kira dah settle,aku stop sms.fokus pada keje.


tak lama encek ejang call.


dia : heyy..kunci rumah letak mana?
aku : ermm..letak la dalam bakul motor.cover cover sket..
dia : masalahnya kunci takdek.
aku : eh?ada kat mana? (aku start gabra.tangan dah masuk beg yang penuh sarat dengan barang dan eksesori.mana?mana?)
dia : eh?tanya pulak?
aku : eh?eh?eh? (cover tak hingat)
dia : lain kali simpan lagi semua barang dalam beg.apesal tak letak ...blablabla (aku dah tak ingat dailog sebab terlampau cemas)
aku : nanti sayang check ....(tak sempat habis cakap,dia dah letak phone.berdarah telinga aku tahu!)


sah!kunci dalam beg.camno ni?bila masa aku letak kunci dalam beg?biasa pas kunci pintu,aku letak kat dalam kereta.pftttt...gelabah la tadi ni!


siap tuang premix,tak menyempat tunggu keje abih sepenuhnya,terus aku ajak driver balik.gilalah.rasa nak campak semua kenderaan yang slow depan aku ke tepi.abih la.abih la.
sampai rumah tengok...laaaa.takdek pun kat luar rumah.abis tu,mana dia?
gelabah lagi aku ni.


last,encek ejang sampai rumah tepat jam 2.30pm.time orang dah balik solat jumaat.muka memang bengkek abih.dengan baju kerja,seluar kerja,terus dia terbungkang tido.boikot taknak pergi keje.


hahhhh.itulah penangan perangai gelabah dalam diri aku sendiri.memang haru habisss!!


itu belum lagi aku bukak cerita gelabah telefon tertinggal lah,botol susu anak tertinggal lah,kasut anak letak atas meja lah..
padahal semua menda tu dah letak elok dalam beg.cisss!


haru sungguh!



dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?

22.6.11

No Doubt - Spiderweb

NO DOUBT.... 
AGAIN!!??





The Lyric :

Verse 1 

You think that we connect 
That the chemistry's correct 
You words walk right through my ears 
Presuming I like what I hear 
Bridge 

And now I'm stuck 
In the web 
You're spinning 

You've got me for your prey... 
Chorus 

Sorry I'm not home right now 
I'm walking into spiderwebs 
So leave a message 
And I'll call you back 
A likely story, but leave a message 
And I'll call you back 
Verse 2 

You take advantage of what's mine 
You're taking up my time 
Don't have the courage inside me 
To tell you please just let me be 

Communication, telephonic invasion 
I'm planning my escape 
Chorus 

Outro 

And it's all your fault 
I screen my phone calls 
No matter who calls 
I gotta screen my phone calls 

Now it's gone too deep 
You wake me in my sleep 
My dreams become nightmares 
'Cause you're ringing in my ears 
Chorus 



yes.i am no doubt craziest die-hard-fan.
so,memang dah nasib la kan kalau kat my blog ni berderet deret aku attach lagu diorang.hehe.blog aku kan,bukan blog mak aku.haha..

dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?

Wordles Wednesday #4


dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?

21.6.11

tikus

hebat aku di rumah semalam.


pagi aku bangun tido,aku dengar bunyi siulan kecil.aku ingatkan ada balak balak macho mengorat aku,tapi tak pun.aku perasan.sebenarnya tu bunyi tikus dalam rak gas.


aduyaii.datang lagi tikus ni.biasa datang time aku pregnant je.hah,bermusim kan?sebab kata encek ejang,dia selalu tak dapat nak kill!kill!die!die! natang ni sebab aku preggie.oh ye?time pregnantkan haifa dulu bukan ke abang tolak tikus tu ke dinding pastu sayang spray muka dia pakai ridsect?..pastu kita ikat dia dalam plastik dan letak dalam tong sampah.pfftttt...

semoga Allah mengampunkan segala dosaku.niat aku bukan nak aniaya dia tapi sebab dia lalu time rifdi mandi.menjerit anak aku time tu tau!


eh.jauh plak aku terkenang.


berbalik pada kisah semalam.aku pun terus amik perangkap.ni bukan perangkap yang tikus makan terus kepit dan mati katak tikus kat situ jugak.ni jenis perangkap dia masuk pintu tertutup tu.aku letak umpan ikan kerisi goreng.sedap tu tahu.jangan nak memilih nak cheese plak.bersyukur la sket.so,pastu aku biarkan.


masa encek ejang bangun nak mandi dia tego apehal kan?aku pun sembang la.kencang jugak.pastu dia komen sambil tendang tendang perangkap tu.tertutup.eh?ikan dah takdek..kata encek ejang, nak tangkap tikus ke nak bagi makan ni?letakla besi penyangkut tu sipi sipi je.salah ni.ceh!jadi loser jap.


encek ejang gi keje.aku try plak letak daging nasik kerabu aku.wahh.hebat kau.taknak kalahh.okay,sebenarnya daging tu liat.aku kunyah kunyah tak hancur,aku sedekahkan la buat umpan.nampak pengotor tak?..haha.biarlah.bagi tikus je punnnnn.


dan aku biarkan lagi.


masuk petang,camtu lagi la bergayut daging tu.
nak mandi,aku jenguk pun..tak jadi pape pun.
nak masak tengok lagi..pun takdek ape ape terjadi.


malam.lepas aku layankan dvd The Sorcerer's Apperantice, aku pun masuk bilik.biasa la,nak tido.encek ejang pun dah slow slow kunci pagar rumah,kunci rumah,tutup lampu ape semua..


baru je nak baring tetibe.."PAPP!!"
hoh.ape tu?macam berdebar la plak kami ni kan.kuat plak tu.


"haaa...tikus.tikus.."
encek ejang kuar bilik dan yes!


betul jerat dah mengena.okay.lega tahu aku.


pagi tadi,encek ejang bawak perangkap tu keluar.letak dalam longkang sambil tengok tengok dalam 'sangkar tikus' tu.


"heyy.ni kenapa ada biskut ni?".tanya dia.
sambil sengih sengih aku pun jawab,
"sian kat dia lapar.sayang bagi la biskut.tapi eh,tikus tak makan biskut ek?"


encek ejang pandang aku, tajam.
"ingat ni binatang peliharaan ke?..takdenya dia nak tolong awak masak.."


hahaha.sampai ke situ dia pikir.
tapi terasa hebat betul aku.first time tu buat perangkap untuk tangkap tikus.hahaha.


***************************************
kemain lagi nak cheese cake.aku trap kau kang!..
*tunjuk hebat*
dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?

abang & adik

haifa sekarang aku dah letak dalam walker.mana taknya.aku letak kat bawah depan tivi,gi dapur jap buat keje sket..bila jenguk tengok dah ntah kemana mana.lagipun aku tengok badan dan kaki dah stabil..tu aku letak dalam walker.


macho je bukan?
tapi,yang memeningkan aku abang dia ni hah.teringin sangattt la kan.sampai ada masa aku angkat haifa,tetibe tengok rifdi dah kat dalam walker.


semalam,aku terpaksa amik cuti emergency sebab pengasuh tak sihat badan.tengah layan budak budak ni,tetibe rifdi buat lawak pelik.yes.dia memang pelik.


abang masuk seblah kaki dalam walker.apekes?

sayanggggg adik :p
adik dah marah tu..haha

rilek la dik.chill.abang sayang tu.
tolong la kuar dari sini :p
abang keluar,masuk plak kaki kiri.
hahahadehh.

bebas.bebasss.bebassss!!

ok.dah.dah.pegi ajar adik baca buku.

ini la hero paling hero sekali.
done!


dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...