Visitor

7.7.11

special dinner on my birthday

-terima kasih kepada kawan kawan yang wish my birthday via henpon dan majoritinya
wish melalui facebook.sampai cramp jari jemari aku mereply semua wish.
tq..tq.


malam tadi makan malam sangat mewah.
chicken grill untuk aku & encek ejang serta sate untuk aku & encek ejang.eh?
tak.aku tengok purata sate berkurang adalah sebab dimakan oleh rifdi.peh.makan betul dia.tak sangka aku anak jantan aku ni suka makan sate.


pasni tau la kan kalau beli sate kena beli extra sate ayam.(+_+)"


google ni.


gambar takdek sebab perut dah tak tahan nak makan.maka,takdek la gambar makan malam special ye.okay?


dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?

kembalikan keceriangan di hatiku

*entry semalam tapi tak publish semalam..*


petang semalam kepala otak sangat serabut.dengan encek ejang pegi kuantan tak balik lagi,dengan budak rifdi yang carik pasal saje dengan haifa dan aku,dengan prepare nak masak lagi,pastu rasa serabut dengan problem masa kini..pfftttt..


rifdi masuk dalam cot haifa time haifa tengah tidur..
haifa nangis sampai berhingus hingus.frust tidurnya kena kacau..
pastu rifdi tabur bedak sampai 1 bilik bau bedak cuticura..
darah naik sampai atas siling,aku amik hanger bagi 3 das kat kaki.
tambah lagi pap!pap! penampar yang encek ejang kata pedih ni kat lengan.
pastu aku tarik rifdi,kurung dalam bilik second.


menggigil tangan aku call encek ejang kata balik la cepatttt..
rifdi menjadi jadi sangat nakalnya ni..


mak mana yang bleh tahan dengar anak menangis nangis panggil "ma! ma!..maaaa!!".
aku pun dengan takungan airmata ni bukak pintu,rifdi peluk aku.kesian pulak.menda sangat la yang dia tahu masa umur 2 tahun 7 bulan ni.pfftttt.. kesal. T.T


masa baring dengan budak budak ni,temankan diorang hisap susu sambil layan dvd ultraman,encek ejang pun sampai rumah.aku cuma sempat bukakkan pintu je,jenguk dia skejap pastu masuk bilik sebab haifa masih atas katil aku.kang jatuh bedebuk tak ke aku yang kena marah?


encek ejang angkut barang yang dia beli,pastu terus tukar baju dan main ngan anak anak.


"ala,abah dahaga la rifdi.bagi abah air sejuk".
bapak baiknya rifdi turun katil nak pegi amikkan air.pastu panggil aku plak,mintak tolong ngan aku.so,bila sampai kat peti,tengok..
eh?eh?..ada kek!..hahaha.


saje je kan nak buat surprise gitu.nakal abang ni! so,terusla bukak kek,belah kek dan celebrate.memang sempoi lah..dan orang paling excited dah tentu la rifdi the menace.


06-07-11?..haha
celebrate 05-07-11
pastu cepat cepat letak lilin sebelum budak rifdi tepuk tampar kek tu dengan mesra.


tengok kadar keterujaan rifdi.pehh.

5 batang lilin bersamaan dengan 5 org ahli keluarga.
eh.eh.mana datang lagi sorang? hehe.

gambar dia ajela yang ada sebab ibu dan abah berpakaian sexy ikut tema.
haha.lawak biadap.


sedang layan rifdi makan,tetibe encek ejang bangun masuk bilik sambil bawak keluar kotak.


alaaaaa!!!..dapat henponnnn idamannnnn.auww.terharu tau!


kotak ni laa.huahuahua.

the gift
ingat tak aku pernah noted pasal aku nak sangat pakai henpon ni.dan aku carik sampai ke kl tapi bleh plak kata stok ni dah tak ada.


pastu susah payah encek ejang carik kat kuantan dan kebetulan tinggal warna yang sangat-sangat-sangat aku nakkan ni je?wow.thanx sangat abang sebab belikan jugak henpon ni.


hehe.hehe.hehe.


yang berusaha,yang paling hensem,yang tersayang,yang terhebat..
maknanya,ketensenan aku tadi dah terbayar.tanpa baki!..


muahaha.sayang abang & anak anak sampai akhir hayat,dunia akhirat.muahh!!


heyyy ::
first time celebrate beday kat rumah di jerantut okay.selama ni selalunya celebrate kat tempat lain.tak caya?sila survey kat sini :


#birthday 2008 & 2009
#birthday 2010




dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?

6.7.11

Wordless Wednesday #6


dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?

5.7.11

Red Hot Chilli Peppers - Scar Tissue



Scar tissue that I wish you saw 
Sarcastic mister know it all 
Close your eyes and I’ll kiss you ’cause 
With the birds I’ll share 
With the birds I’ll share 
This lonely view 
With the birds I’ll share 
This lonely view 

Push me up against the wall 
Young Kentucky girl in a push-up bra 
Fallin’ all over myself 
To lick your heart and taste your health ’cause 
With the birds I’ll share 
This lonely view... 

Blood loss in a bathroom stall 
Southern girl with a scarlet drawl 
Wave good-bye to ma and pa ’cause 
With the birds I’ll share 
With the birds I’ll share 
This lonely view 
With the birds I’ll share 
This lonely view 

Soft spoken with a broken jaw 
Step outside but not to brawl 
Autumn’s sweet we call it fall 
I’ll make it to the moon if I have to crawl and 
With the birds I’ll share 
This lonely view... 

Scar tissue that I wish you saw 
Sarcastic mister know it all 
Close your eyes and I’ll kiss you ’cause 
With the birds I’ll share 
With the birds I’ll share 
This lonely view 
With the birds I’ll share 
This lonely view... 



dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?

budak busuk hati



bulan ni gempak dengan video dari YouTube ni.selama ni aku tak pernah amik port pun dengan video video yang orang lain upload,


tapi kali ni aku frust sangat sebab budak budak ni pedajalkan orang awam dengan bagi makan ayam kentaki perasa tapak kaki.vavi.takdek moral.


francais berkenaan,tolong pantau balik bebudak ni.buang keje.hantar pergi kursus moral.please.

dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?

4.7.11

tart buah & tart nenas

aritu dalam FB berlambak aku upload gambar kuih muih.cewah,bunyi macam banyak jenis kuih je padahal kuih basic adalah tart sahaja.


aku tolong snapkan dan tolong promosikan sahaja.yang berhempas pulas membuatnya adalah kakak aku.okay,one fine day aku akan promote akak aku pulak.bukan aku nak jual akak aku ye,aku nak promote hasil kerja beliau yang boleh buat macam macam menda tu.kerja apa?


next time aku buat entry pasal beliau.


untuk kali ni,aku nak promote kuih tart beliau.pada aku yang tak pandai nak bodek ni,kuih ini sangat "PERRGHHHHH.".."NYAMNYAM".."BESTNYA.NAK LAGI BOLEH?"..
sampaikan tart kosong yang tak letak apa apa tu pun aku bleh tibai makan macam junk food depan tv,pastu kena marah "woii.kalau gini bankrup tokeyyyyyy!!!".

pastu tetibe jadi sopan.pulangkan balik balang tart itu. T.T


okay.jom cuci mata,cuci duit dan cuci dompet.


TART BUAH
( close up )
TART BUAH
RM 5 UNTUK 6 BIJI

siap packing macam kat atas ni tapi atas ada ribbon la.

TART BUAH.
yummeh!
TART NENAS
RM 4 UNTUK 6 BIJI 

siap packing macam kat atas ni tapi atas ada ribbon la.

TART NENAS
RM 20 UNTUK 50 BIJI

berbaloi baloi!
nampak tak?
okay,pasni bleh order untuk door gift,untuk minum petang,untuk orang tersayang,untuk event..untuk raya pun sangat dialu-alukan.


berminat boleh PM di facebook saya atau di facebook kakak saya.
eh,tetibe 'saya'?

dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...