Visitor

21.7.11

soalan soalan melayu yang korang mampu ke tak mampu nak jawab

aku agak ramai dah yang pernah dengar soalan soalan melayu kita ni.tak kira la,soalan biasa atau luar biasa,tapi kita kerap kali dengar.dan apa kata kita kaji balik bersama-sama.


*eh.ayat macam lecturer tetiba.


Status

  1. Eh.besar panjang dah anak kau.Bila nak kawen?
  2. Ko dah couple ngan Limah tu 9 taun.Bila korang nak kawen?
  3. Aku dah ada seblas anak.Kau bila nak ada anak?
  4. Besar dah anak sulung kau.Bila nak tambah lagi?
aku tunggu jugak kot ada yang berani nak tanya :
  1. Kawan yang lain dah ramai meninggal.Kau bila lagi?

Tunjuk ramah
  1. Hai.jemput makan kuih. (padahal kuih last dah tengah gigit.tu pun tinggal suku je lagi yang belum telan)
  2. Hai.menyapu sampah ke? (terang terang orang tu pegang penyapu.saje nak konpemkan agaknya betul ke sapu sampah ke sapu mentega kat roti)
  3. Hai.tengah buat apa tu? (tak nampak agaknya orang tengah garu ketiak ni?)
dan macam macam lagi lah.
saje bagi contoh sikit.*malas nak memikir.hehe.



ha kan?korang perasan tak?
dan paling penting apa jawapan selamat yang korang bagi.bleh share sikit?

dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?

homesweethome #2

hari ni hari khamis di mana penjawat awam kena pakai baju batik.aku?dua kain baju batik dah sendat perut.yang lain lastweek,last two weeks dah pakai.mana bleh ulang tayang balik.ishh.ishh.takbleh.takbleh.no.no.


maka hari ni aku pakai baju kosong dan tudung batik.sekali sampai opis dapat teguran ikhlas..


"woitt,meriahnya hari ni.."
"wow..kilat betul"
"baju kawen ke?"
"wooww.."
"woowwwwww.."
"waaa.."
"booo"..ok.yang ni memang tipu.sape berani boo tadi?


yes,rasa macam nak attend kenduri pun ada.baju biru kilat beb.memang rasa macam nak bertunang pun ada.


eh.yang tetibe membebel pasal baju ni kenapa?
bukan ke tajuk terang terang nak tunjuk perkembangan baru my future homesweethome?


haiyohh!..okay bebeh.
terbaru aku pergi buat lawatan tapak,tengok semua bilik dan semua ruang sudah siap tile.yey.suka hati rifdi hari tu.apetah lagi dia dapat tau bilik second tu bilik dia.


third room

ruang tamu


tunggu next time plak apa lagi kerja yang bakal dilakukan.
tak sabar.


dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?

20.7.11

Wordless Wednesday #8





dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?

19.7.11

Foo Fighters - Learn To Fly



Run and tell all of the angels
This could take all night
Think I need a devil to help me get things right
Hook me up a new revolution
Cause this one is a lie
We sat around laughing and watched the last one die

I'm looking to the sky to save me
Looking for a sign of life
Looking for something to help me burn out bright
I'm looking for a complication
Looking cause I'm tired of lying
Make my way back home when I learn to fly high

I think I'm done nursing the patience
It can wait one night
I'd give it all away if you give me one last try
We'll live happily ever trapped if you just save my life
Run and tell the angels that everything is alright

I'm looking to the sky to save me
Looking for a sign of life
Looking for something to help me burn out bright
I'm looking for a complication
Looking cause I'm tired of trying
Make my way back home when I learn to fly high
Make my way back home when I learn to. . .

Fly along with me, I can't quite make it alone
Try and make this life my own (and)
Fly along with me, I can't quite make it alone
Try and make this life my own. . .

I'm looking to the sky to save me
Looking for a sign of life
Looking for something to help me burn out bright
I'm looking for a complication
Looking cause I'm tired of trying
Make my way back home when I learn to. . .
(repeat x2)




dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?

berbasahan di Sungai Tembeling, Kuala Tahan.

hello.hello.
eh,korang ingat entry lepas?
yang aku membebel kena buat ikut program di saat sepatutnya balik kuantan?


peh.malam tu lepas balik dari program terus balik kuantan.hebat bukan?
jam 11.30 malam terpacak depan rumah terus gi peluk mak aku.lantak la kenduri dah habis ke ape.hehe.


oh,dan untuk tatapan mata korang,tolong la tengok gambar program yang aku join tu.konpem korang plak menangis jeles betapa bestnya dan betapa ruginya kalau aku tak pergi join.hehe.


kisahnya aktiviti adalah pergi ke Kuala Tahan,naik bot dari Taman Negara ke last jeram.di jeram ni la konpem sape sape yang duduk dalam bot akan basah kuyup akibat dikhianati bot sahabat handai.so kali ni,kitorang plan bot pertama yang dinaiki Datin & orang Kuantan akan basah habis tanpa sedikit kesan kering pun.


last last,bot kitorang plak yang huru hara basah tak ketentuan hala.


taknak cakap banyak,apa lagi..lets cekidauttt.


mula sampai.posing kemain lagi kau.

nani

ok.bot pertama berlepas.
jaga korang.ngehehehe.*gelak evil*

aku memang pantang ada orang berseksi seksi depan mata.
*gelap ati*

pelancong yang tak berapa nak asing.
kaka & na

watak utama mesti ada

bot pertama masih bersuka ria bersenang hati.
jaga kau O_o

antara aktiviti ngetop sekitar Sg. Tembeling
swing bebehh

bekalan untuk puan dd.
pisang berangan dibawa belayar.masak 2 bijik dalam perut dd.

dari depan : dd.TA jue.nani.remy.

pose ala model perahu

model montel

tenang.jaga jaga.


hah.amik kau!..

meh kita gelak jahat.
kata TA jue kepada anak anak buahnya.

siap peace peace lagi

hey fotografer!

sampai kembang idung aku menahan gelak gembira

korang!!..bot seblah datang!!!

siap langgar langgar lagi.abih basah sensorang..
wuwuwuwuw..
sampai destinasi memula tadi.abih basah restoran terapung ni..

dah basah ada plak makanan.
kuih tradisional (ubi kayu theme) & air kopi.pehh.

nani & Datin

ubi kayu makan dengan manisan

lempeng ubi kayu + kelapa.
pehhh..

sebelum berangkat pulang

masih taknak stop posing

masih lagi nak berposing dengan topi pelancong tak asing

last.dah la tu wey.cukup cukup.
pedih mata ke weh?
hahah.padan muka semua.
baiii.


heyyy ::
tetiba ada audit arini.apa aku nak buat?ingatkan nak lari tapi tetibe projek ada dalam list yang kena audit.kacau betoiii...

dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...