Visitor

29.7.11

jumaat datang lagi

hari jumaat datang lagi.yey!


wow.bukan senang tau aku nak update blog hari jumaat sebab hari jumaat ni office hour sangat terhad.pukul 8.00 pagi dah siap siap beratur di stor.pastu akan ada tazkirah atau program di stor.hoi.jangan la kalau orang sebut stor korang asek ingat stor kecik tempat letak barang tu je.


stor kat sini bermaksud Bahagian Worksyop & Stor JKR Jerantut.kawasan luas dan tempat yang biasa kitorang berkumpul tu adalah dewan JKR.sebab tempatnya di Stor JKR,kitorang pun panggil la tempat tu as STOR.ada paham?..wah.kau marah ke dd?tetibe je bagi penerangan macam cikgu disiplin pepagi ni.errr..


okay.lepas berbaris,dah tentu nak makan.dari pukul 8 - 9.30 pagi..takkan nak biar perut berbunyi macam ada konsert kat funfair.so,at least pukul 10 la baru sampai office.sampai office bukannya keje sebagai pegawai facebook atau pegawai blog.maka,kena la berkejaran masa buat kerja dan pulun siapkan task sebelum nak cuti weekend.pukul 11.30 dah siap siap kena turun tangga berkejaran sebab kejap lagi pasti jammed.orang amik budak sekolah la,orang balik keje la.area office aku ni semua jabatan ada.so,bayangkan orang keluar dari jkr,pejabat daerah,pejabat tanah,jps,jba,hospital,jabatan pertanian..haaaa.ko imagine.imagine betapa sesaknya jalan?..pehh.tetibe mengeluh.jadi setiap jumaat kena rushing tau!


rehat keje kerajaan dari jam 12.00 - 2.45 petang.lama tak?hah.nampak macam lama tapi aku tetap rushing.mana bleh tido tido sangat.nak tido kena behave.nanti terbabas,pukul 4 plak bangun.opss.macam dah biasa buat je.*hahaha*gelak evil.


biasa kalau aku masuk keje petang aku sampai dalam 3.15 petang.hehe.


pastu nak sampai jam 5 petang memang azab la menyiapkan keje.jumaat kau.bukan senang nak dapatkan fail fail ni sebab petang jumaat ni ada jugak staff yang tak rajin keje.tu la yang jadi masalahnya.


peh.peh.yang tetibe aku membebel pagi jumaat ni kenapa?


ahahah.kan aku dah kata.bukan senang nak update blog hari jumaat ni.jadi,di pagi ni sebab aku tengah tunggu orang hardware yang dah janji kata nak jumpa aku dari semalam lagi,maka aku amik la kesempatan untuk membebel.hahaha.bestkan dengar aku membebel?hahaha.


*entry takdek motif.


eh.shawl batik tengah in semula tau!
dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?

28.7.11

dia sudah berbaju baru!

pada suatu hari,encek ejang telah membawa henpon sony z610i dan henpon nokia xpress music kepunyaan aku ke kedai kawan dia di kuantan bagi tujuan membaikpulih kedua dua henpon tersebut yang mengalami kesakitan hidup yang sangat teruk.adalah ini dimaklumkan bagi tujuan pemahaman anda semua selepas ini.ini cerita dahulu.


pehh.ayat memang saje nak mintak pelempang dari sumeorang.


okay,berbalik kepada ayat blog asal yang lebih funky dan lebih senang nak dipaham.


-
-
-
-
-


dah normal?ye.dah.okay.okay.aku sambung balik ye..?


lama citer kat atas berlalu.encek ejang tinggalkan je kat kedai member dia dengan harapan,tepon sony tu selamat dibaiki dan dengan harapan henpon nokia tu plak selamat dilelong dengan penuh kasih sayang.


tetibe,baru baru ni (cewah.macam saspen je),encek ejang bawak balik henpon sony aku tu dari kuantan.yela,hari gaji tu dia gi kuantan.kebetulan hari tu dia balik lambat dan aku plak tido awal sebab konon konon tidokan budak budak.sekali dengan aku hanyutttzzzzzz...


esoknya (hari semalam) pagi pagi aku bangun aku nampak kelibat henpon aku berbaju baru.wowww,baju pink lak tu!.hahaha.terasa sangat wanita kejap.



saje nak tunjuk betapa berkilatnya baju baru sony.muwahh.


ngehehehe.jambu bukan?
tapi aku konpius dah ni.henpon utama aku cik nokia e63 tu dah buat pakai nombor maxis,pastu CSL i68 hadiah beday tu aku dah buat pakai nombor celcom.


abih tu,henpon ni nak pakai nombor mana lak?digi?..alamak.kena beli nombor baru ke?berlambak lambak pakai henpon apehal?..artis ke?businesswoman sangat ke?..


adeh.kena pikir pulakkk..


nampak sangat macam busy (sangat la kan)
dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?

television

korang kuat la tengok tv.tapi korang tau tak sejarah tv?


haa.aku bukan nak jadi ahli sejarah,tapi aku nak share pattern tv dari mula wujud sampai yang terkini.nak tengok?


jom jom.


1920-an

1930-an

1940-an

1950-an

1960-an

1970-an

1980-an

1990-an

2000s

2000s (slim)

2000s (slim)
pehh.
dasatkan.
aku kat umah pun masih pakai yang 1990-an lagi.hehe :)


dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?

26.7.11

System Of A Down - Psycho


Psycho, groupie, cocaine, crazy
Psycho, groupie, cocaine, crazy
Psycho, groupie, cocaine, crazy
Psycho groupie coke
Makes you high makes you hide
Makes you really want to go, stop
Psycho, groupie, cocaine, crazy
Psycho groupie coke
Makes you high makes you hide
Makes you really want to think and stop
Stop your eyes from flowing
Psycho, groupie, cocaine, crazy
Psycho, groupie, cocaine, crazy
Psycho groupie coke
Makes you high makes you hide
Makes you really want to go, stop
Psycho, groupie, cocaine, crazy
Psycho groupie coke
Makes you high makes you hide
Makes you really want to think and stop
Stop your eyes from flowing out
So you want the world to stop
Stop in and watch your body fully drop
From the time you were a
Psycho, groupie, cocaine, crazy
So you want to see the show
You really don’t have to be a ho
From the time you were a
Psycho, groupie, cocaine, crazy
Psycho, groupie, cocaine, crazy
Psycho groupie coke
Makes you high makes you hide
Makes you really want to go stop
Psycho, groupie, cocaine, crazy
Psycho groupie coke
Do you really want to think and stop
Stop your eyes from flowing out
So you want the world to stop
Rushing to watch your spirit fully drop
From the time you were a
Psycho, groupie, cocaine crazy
So you want to see the show
You really don’t have to be a ho
From the time you were a
Psycho, groupie, cocaine, crazy 


peace yauuu.kali ni aku mempublish lagu best dari System Of A Down ya bebeh.ini group memang best dan ganas.aku start layan lagu lagu diorang since 2002.lagu ni kalau tengok lirik memang ganaih-tak-sesuai-buat-kanak-kanak.tapi sebab aku suka melodi dia yang agak pecah-otak.eh,ko jangan memain.kalau kau check dengar lagu ni,ko layankan part solo gitar tu,memang best kemain.


mak aku kat dapur pun siap humming lagu ni nak nak tang solo gitar tu.best woh.jangan memain.mak aku memang rock.series.

dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?

Contest Blog Aku Kena Gigit by Coklateyes

fuh.tetibe perasan blog ini ditag oleh cik puan bunga untuk join contest.nak tau contest ape.meh tengok meh.


peh.ini kalau cik puan bunga perasan aku scratch cik tu mesti dia marah.hehe.maafkan saya teacher.




Tujuan Contest :


Merapatkan lagi ukhuwah sesama blogger serta menjana minda kreatif para blogger. Disamping tu, sebagai penghargaan kepada semua followers dan readers. 


Cara untuk join contest :


AS SIMPLE AS ABC
1. Follow my blog  & Like my fanpage
2. Komen sekurang-kurangnya 3 entry daripada blog aku (lebih lagi bagus!)
3. Buat satu entry bertajuk "Contest Blog Aku Kena Gigit by Coklateyes"
4. Letak banner kat atas tu dalam entry & korang lengkapkan slogan
    "Saya Suka Geget Blog Hanya Dari Mata kerana......." (tak lebih 50 patah perkataan)
5. Kemudian link kan ke blog aku &  Tag 3 orang kawan yang lain (make sure dorang tahu)
6. Tinggalkan link korang di entry aku ni.
7. Dateline : 15 Ogos 2011, 11.59pm





( aku copy je ni )


Entry special untuk contest ni :


Saya Suka Geget Blog Hanya Dari Mata kerana mata saya ikhlas membaca blog orang lain nak-nak blog yang sangat cantik susunatur dan mempunyai design yang menarik sepert blog Innanie (coklateyes).Ini membuatkan mata saya bertindak pantas yakni mampu membuatkan saya akan membaca entry-entry beliau dengan seronoknya dan ini membuatkan saya rasa nak geget-geget je blog beliau menggunakan mata saya.


err,bleh ke gitu?


hehe.dan siapa mangsa yang akan ditag?
sila ambil perhatian nama nama berikut :


1. Ain Zuraini
2. Norulhuda Azharuddin
3. Maznie Omar


Sape teringin nak join contest ni,bleh la klik sini iaitu Innanie | Ariffin.
hadiah memang best best wohh.meh la try ramai ramai.


tujuan aku masuk sebab nak dapatkan Barang Bodyshop.wiwiwiwiwittt..hehe.
sape yang nak berebut hadiah dengan aku,sila masuk okay.amboih ayat aku,konfident menang je.


meleleh airliur.*slurpppp


~lalalalalala~




dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?

25.7.11

rifdi #32 : turtle baru

lastweek lepas (haha.pepandai je menambahbaik ayat), masa aku balik kuantan sebab mak aku buat kenduri, rock datang rumah aku sambil membawa 2 ekor penyu.


dasat betul. orang lain datang bawak kuih dan makanan, rock datang bawak menatang. haha.


okay. sebenarnya aku pesan dengan rock 2 ekor turtle sebab dia kata banyak betul turtle kat pasar payang. masa tu dia pergi kelantan dengan makayahngah dia so dia singgah la pasar payang. kalau ikutkan aku pesan, tapi rock ni kategori orang pemurah (baca : bodek) dia bagi souvenier kat rifdi & haifa.


orang paling gembira mestilah rifdi. masa rock bawak tu dah terlampau excited, sampaikan dia bleh tinggalkan turtle lama dia. pegi main bawak turtle baru, nak mandi pun nak bawak yang baru. haisshhh. sampai bertarik beramuk la aku dengan dia sebab aku tak bagi bawak turtle tu mandi. gila. kalau basah berjemur, dia jugak yang mengamuk ngamuk nak turtle tu nanti. tengok,dasat penangan turtle baru ni kan?


kau bayangkan,dalam masa seminggu ni aku dah bleh spot the different antara turtle kepunyaan rifdi dan haifa tanpa perlu meneliti titik titik atas cengkerang turtle.


leher turtle rifdi dah lembik.
kaki turtle rifdi dah lembap lembap.erkk..
bau pun bleh tahan 'harummm'.


hehe.


tapi bagus jugak dia tinggalkan turtle lama dia tu.pehh.kalau sape tengok,mesti rasa kesian.dan antara komen yang aku terima adalah :


"kaki turtle dah macam kena gigit ngan anjing gile"
-makcik/tok yang asuh rifdi

"ni turtle kena kencing manis ni.."
-kakak aku / eenaa

"kesiannya turtle ni.macam kena kanser tulang"
-rock my best bud

maka, bahagialah seorang ibu bilamana kesayangan anaknya dah berganti baru. lebih comel :)


gambar cilok dari fb rock.
tengok turtle bawah sekali.sudahla turtle dah buta.kaki koyak rabak.
dah berape kali aku jait.kesian kan.


oh.anyway,thanx rock!

dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?

pengakuan berani

eh.baru aku perasan aku tak buat pengakuan berani lagi kat blog kan?kat FB aku dah post status ni sampai bertekak tekak dengan sahabat lama.punya la hebat penangan status aku 2 minggu lepas.lepas tu sampai 163 komen.hah.mana ada dalam rekod aku terima 163 komen termasuk komen dari aku sendiri?..mana ada.tapi sebab status pengakuan berani aku tu,aku berjaya pecah rekod.


oh.sebelum tu,aku nak bagi salam sebagai tanda aku nak menyampaikan berita gembira pada semua orang.pada yang dah tahu tu,maafkan saya ye.bukan nak menunjuk,tapi kan aku dah cakap,aku tak bagitau lagi kat blog.


kalau tak nampak klik bagi besar ye kawan kawan ^^


okay.paham tak?
sapa yang tak paham,aku nak bagitau ni.i'm pregnant again,okay?


hari ni kalau diikutkan perkiraan doktor baby dah berusia 11 minggu 2 hari.so far,alhamdulillah semuanya okay.yang tak okaynya aku selalu gelap mata & nak tumbang.oh ye,sebenarnya tu la simptom yang sebabkan aku pegi klinik untuk check up.aku ingatkan kot tekanan darah rendah,tapi rupanya dapat rezeki lagi.alhamdulillah :)


memang tak sangka beb.sebab haifa pun baru 8 bulan.dulu masa aku nak pregnantkan haifa,aku memang dah plan nak tambah bila rifdi umur setahun.tapi kali ni memang accident la.tak plan langsung.lagipun aku dengan encek ejang dah planned nak stop dulu,tunggu budak budak dah besar sikit,dua dua dah tak pakai diapers..baru nak tambah.


tapi sekali sudah sangkut.memula macam takbleh terima gak sebab aku siap nangis lagi dalam kereta lepas dapat tau aku pregnant lagi.seharian jugak la aku memeditasikan diri sendiri (wahh) supaya terima ketentuan ni dengan redha.


ye.sepatutnya aku terima denga redha kan?..teruknya aku ni.orang lain susah payah nak dapatkan baby,aku plak bleh menangis takut nak terima.


ishh.ishh.ishh.


dan sekarang aku dah terima seadanya.pada pendapat aku,biarlah masa ni aku beranak.nanti dah berusia aku kena stop.kan aku ni diabetic time pregnant.takut berisiko je nanti.


opps,lupa.haifa pun dah 8 bulan.tapi dah mula merangkak,dah mula memanjat,dah boleh berborak macam orang tua pun ye.kejenya kalau bangun tido,terus berdiri kat baby cot pastu panggil "ma! ma! ma!".dan membebel.dan melambai.dan menepuk tangan.dan menari nari bila dengar kita menyanyi.




kalau rifdi plak dah pandai macam macam.kalau aku ambik dia kat rumah makcik,dia pun cepat je kutip baju kotor,letak dalam plastik dan simpan dalam beg.pastu carik botol susu dia dan adik,letak dalam beg.pastu angkut beg sendiri.hehe.aku pun dah mula ajar dia tak pakai diapers.nak tunggu dia cakap aku rasa memang kencing dulu la kot.so,aku kena la pantau.kejap kejap tanya,nak kencing?takpun aku tanggalkan seluar pastu bawak dalam toilet,suruh kencing.


tapi semalam kat rumah mak dia bleh kantoi kencing dalam seluar sebab dia main dengan sepupu dia.bila aku tanya seluar basah,kencing kat mana?dia tunjuk luar rumah.dia kencing kat tepi jalan.hahaha.




memang usia diorang nanti rapat.harapnya akan close la each other.
eh,ini nanti yang ke 3 hero ke heroin agak agak?


hahaha.

dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...