Visitor

5.11.11

Salam AidilAdha 1432H


Selamat Hari Raya AidilAdha 1432H
kepada semua  bloggers, pembaca dan sahabat.


-ikhlas dari penulis blog ini,
dd.hasnidar yang santek! ahahah!


٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

4.11.11

tukar kepala lagi

sape yang tak perasan aku tukar header baru memang nahas la. (terus sinsing lengan baju).

kemain simple header kali ni.terasa macam dah makin tua dewasa plak nak ber-header sebesar kontena seperti dulu.eceh.tapi colour hijau tetap maintain eh.rasa macam kaler ni suci je.in je dengan aku.

eh.aku ada save beberapa header lama.tapi header pertama dan kedua aku tak save sebab time tu tak pro berblogging lagi.ewah.macam la sekarang pro sangat.jadi sebagai tanda penghargaan kat diri sendiri,terasa nak tayang balik header header lama aku tu.heh.compare la mana paling cantik, mana paling kemas, mana paling poyo.hahah.bagai membunuh jiwa plak.

header 3
*paling poyo bagi aku*

header 4

header 5

header 6

header 7 (upgrade header 6)

header 8

header 9

 header 10

header 11 (upgrade header 10)

header 11


pehh.kemain banyaknya header.nampak sangat aku ni seorang yang rajin.rajin buat keje ngarut.awesome lah!

haha.

٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

kegilaan #6 : bagpack/handbag

sape la yang masih prihatin amik tau aku memang sukakan beg dan kasut.
arghhh..perempuan tulen!

semalam hebat aku bersabar demi nakkan beg ini!


dah beli.dah prepare letak barang nak pakai beg ini pada hari ini.tapi bila siap siap pasang tali bagai..

choiii!

beg yang aku beli ni bukan yang bleh convert jadi mini backpack!bukan yang aku nak!aku salah ambik!


vavi.

ini adalah akibat dari terlampau tak sabar kan?kan?




٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

3.11.11

hari yang menguji kesabaran


yey.akhirnya dah petang time punch card baru berjaya sampai opis.bahagia betul berada di klinik ibu sepanjang hari.dahla kena puasa makan dari jam 10 malam tadi semata mata nak buat moggt iaitu mari minum air gula.then buat monthly check up,check baby blablabla..akhirnya jam 12 tghari baru dapat jumpa doktor.kejamnya.perut aku ni dah la stock naga buas.memang rasa nak pecahkan tingkap klinik je tadi.takpun bangun pergi hempas hempas kerusi pada tv.tapi takbleh plak sebab perut lapar.jadi gigihkan ajela duduk tercongok menunggu turn yang tak sampai sampai.

akhirnya,elok time lunch aku siap jumpa doktor.

tunggu encek ejang pulak.haihh.katanya tengah sibuk settlekan kes pajero jabatan accident.baru je pulak tu.maka dengan kuasa sakti yang ada,aku gigihkan jugak berjalan pergi kedai makan yang kira kira berjarak 100 meter di hadapan.sampai kat port lauk,rasa nak tunggang semua makanan ke dalam mulut bagi lega perut ni.tapi sabar.pakai shawl pink comel comel cam hari ni kena buat muka innocent.muka paling suci.sabar.

sebab tokey kedai tu kamceng ngan gua,terus cedok nasik pilih lauk paling berkenan di hati.pais talapia!

dan terus ke meja makan.makan sorang sorang layan perasaan.peh.siap mintak nasik tambah satu!

dan terus perut lega.setelah berdurasi hampir sejam 45 minit,baru la encek ejang tiba.tunggu dia makan pulak.pastu terus balik rumah.rasa macam nak nangis.semalam kata hari ni nak bawak beli beg!!! jerit aku sambil hentak hentak kaki.sebab nampak sangat menipunya aku nak buat camtu kat laki aku,maka lepas solat terus tido kesedihan.sampai tak sedar dah jam 3 ptg!

"sayang.kata nak beli beg.jom la!'..

terus melompat bangun dari tidur!wah.teruja dengar laki kejut tido cakap camtu.terus siap siap,tapi bila dah sampai kedai tengok parking full.terus encek ejang pujuk hati sambil kata balik keje kang kita singgah lagi!

aduh.
sabarrrrrr aje laaaa...

ini bukan comel.ini slebet.


٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

Senaman Semasa Hamil

source : my facebook


Kenapa Perlu Bersenam?

Kecuali anda mengalami masalah perubatan, wanita hamil boleh dan patut cuba untuk membuat senaman sekurang-kurangnya 30 min sehari, 3-4 kali seminggu. Senaman menolong kita merasa lebih sihat secara emosi atau fizikal dan kalori yang dibakar semasa senaman boleh mengurangkan berat badan yang berlebihan. Mereka yang bersenam secara teratur akan mempunyai otot, jantung dan sendi yang lebih kuat. Ia juga mengurangkan risiko kematian pra-matang, serangan sakit jantung dan penyakit serius yang lain.

Tambahan pula, senaman boleh megurangkan tekanan dan membina stamina yang diperlukan untuk proses bersalin.

Sebaiknya bertanyalah dahulu kepada doktor anda sebelum anda mencuba untuk sebarang program senaman. Anda mungkin mengalami masalah perubatan yang boleh menghalang anda dari bersenam. Elakkan aktiviti atau senaman yang terlalu lasak.

Senaman Yang Terbaik Untuk Wanita Hamil:

Senaman Erobik

Senaman ini amat selesa kerana ia tidak memerlukan anda membawa berat tambahan. Ini termasuklah berjalan, jogging, berbasikal dan berenang. Ini akan memberi stimulasi kepada jantung, otot dan paru-paru. Ia boleh mengurangkan sakit belakang, sembelit dan memberi stamina semasa proses meneran. Ia menolong mengawal gula dalam badan, mengurangkan keletihan dan memberi tidur yang nyenyak

Senaman Angkat Berat
Ia boleh meningkatkan kekuatan otot tapi jangan terlalu membawa berat yang keterlaluan. Gunakan berat yang ringan dan sederhana sahaja.

Yoga
Kebaikan yoga ialah ia menumpukan kepada pernafasan, relaxation, kedudukan dan rangsangan badan, semua ini kan memberikan persediaan untuk menghadapi saat bersalin. Ia juga mengurangkan sakit belakang dan sakit-sakit kecil dan memperbaiki kedudukan badan dan posture.


#Tanda-tanda Bila Anda Mesti Berhenti Bersenam


Terdapat cecair keluar dari vagina
Sakit perut secara tiba-tiba
Kontraksi selepas senaman
Sakit dada
Sukar bernafas
Pening
Penglihatan kabur




٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

2.11.11

theraphy

aku rindu sangat nak bershopping macam dulu.dalam erti kata lain,macam masa bujang dan solo dulu.eh.bukan la kata masa ni tak bleh shopping,tapi barangan sangat terhad.makna kata gaji tu 90% adalah untuk rumahtangga.10% adalah untuk diri sendiri macam bulan ni boleh beli perfume (murah),takpun beli bedak compact,takpun beli krim muka,takpun facial wash,takpun deodorant,ataupun anything else yang penting untuk peribadi yang dah habis.kalau terasa macam budget sampai bulan depan cukup lagi,baru boleh beli harta mengarut sikit macam nak beli bra maternity (ishh),takpun beli shawl lebih sikit (heh) atau beli la kasut ke ape ke.

series.time ni aku dah teringin nak beli beg.ada 1 kedai kat sini aku dah usha siap.barang yang dijual taklah mahal mana.beg yang aku usha tu pun aku tengok ada tag harga rm240++ tapi dijual dalam rm40++.eh.macam tipu je kadar diskaun tu kan?tapi series shit,aku berkenan sangat dah ni.walaupun dalam hati rasa alamakkk,bleh ke beli ni?tak ganggu budget ke? tapi tadi aku dah bagitau encek ejang,esok lepas aku pergi klinik ibu,lepas minum air gula,lepas scan baby,aku nekad nak beli jugak beg tu.theraphy la konon.

alasan terbaik untuk diri sendiri adalah sebab :

  • this week nak raya haji
  • next week aku kena pergi kursus kat Suria Resort, Cherating
boleh tak siap kena ada alasan nak beli beg?
bukan apa,kebetulan pulak lipbalm aku hilang masa family day bebaru ni.so,aku rasa macam eh,bulan ni macam bakal over budget je.ceh.padahal lipbalm mentholetum yang aku pakai tu baru berharga rm12.00 lebih.bukan apa,sebab baru baru ni aku beli krim muka yang dah habis tu.terpaksa la.eh.terasa macam banyak plak guna alasan 'bukan apa'.tengok?banyak pulak alasan.

takpe.esok aku nekad nak beli beg tu jugakk.

kasut aku boleh bersabar lagi.aku nak tunggu after delivered nanti.tapi bila tengok gambar ni,rasa teringin nak beli tu datang balik.eh.camno ni?





٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

Muse - Can't Take My Eyes Off You

petang ni tiba tiba rasa sayu hati dengar lagu ni.rasa nak menangis.eh.kenapa?




You're just too good to be true 
Can't take my eyes off of you 
You feel like heaven to touch 
I wanna hold you so much 
At long last love has arrived 
And I thank God I'm alive 
You're just too good to be true 
Can't take my eyes off of you 
Pardon the way that I stare 
There's nothing else to compare 
The sight of you makes me weak 
There are no words left to speak 
So if you feel like I feel 
Please let me know that it's real

Youre just to good to be true

Can't take my eyes off of you 
I love you baby, and if it's quite alright 
I need you baby to warm the lonely nights 
I love you baby, trust in me when I say 
Oh pretty baby, don't bring me down I pray 
Oh pretty baby, now that I've found you 
Let me love you baby, let me love you 
You're just too good to be true 
Can't take my eyes off of you 
You feel like heaven to touch 
I wanna hold you so much 
At long last love has arrived 
And I thank God I'm alive 
You're just too good to be true 
Can't take my eyes off of you

I love you baby, and if it's quite alright 
I need you baby to warm the lonely nights 
I love you baby, trust in me when I say 
Oh pretty baby, don't bring me down I pray 
Oh pretty baby, now that I've found you 
Let me love you baby, let me love you


hi matthew bellamy.im melting~



٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

Rombongan Ke Kuala Pontian, Rompin

habis dah cerita bab  family day jabatan.elok sampai rumah mak aku lepas balik dari family day tu,kitorang dapat berita ayah sedara encek ejang, pak andak meninggal dunia akibat sakit jantung di HTAA.Innalillah..

kebetulan jugak kitorang on leave kan.maknanya ada hikmah di sebaliknya.
so,selasa tu encek ejang je balik kampung dia di cherok paloh.esoknya hari rabu ada kenduri tahlil di rumah arwah.sian mak andak,sampai demam demam.khamis lepak takdek aktiviti di rumah.dan jumaat pulak rumah MIL buat kenduri doa selamat sebab adik kepada encek ejang nak bertunang hari sabtu!dasat gak la penangan cuti kali ni.nasib baik amik cuti dengan rela hati seminggu!

so,hari sabtu lepas kitorang buat rombongan makcik noriah ke kuala pontian,rompin.14 bijik kereta kau!itu baru rombongan bertunang.so iwan,rombongan kawin nanti tolong sewakan bas 2 bijik.kau kan mechanical engineer kat jpj.mesti boleh punya!hehe

kami dah datanggg

kami datang nak makannnn

para escort

tu,mak buyung on the way

dia datang jengjengjeng

mesti la fokus gambar i lagi

me & rifdi, emak mertua dan emak sendiri ;)

rumah bakal pengantin

oh tak lupa.ayah mertuaku.

rapatt..rapatt

dari pihak lelaki

discussion pun bermula.aku tak masuk.malas.hehe.

semua tekun je mendengar

inilah tuan badan yang bernama Norirman Mansor aka Iwan

kita port kat luar ajelah nak oiii

ente punya biras; kak long & hafizi yang sweet

ayah dengarkan je..

"pasni bleh la kita gi mancing sama sama.."

doa kesyukuran.Amin.

perut memasing dah berbunyi krukkrekkrukkrek

nama wa ialah wa.

salam cium tangan lebih sket!

upacara sarung cincin.eh.teringat plak zaman i bertunang dulu.hehe

lebiu lah.muah.muah.

fotographer siap berbaring baring lagi gaya nak tido sangat dah.

eh.itu mak saya.eh.itu mak mertua saya.eh.

mari mengenal sedara mara

capek

segala hantaran

yeahh.

munga*

eh.anak sape ni.eh.comelnyaaaaa..^^

si penunang dan si dipenunang

eh.golap ni.

yeah.hebat.

sila fokus pada mereka yang bertunang di belakang

fokus pada mereka lagi

fokus lagii!

yeahh.fokus.fokus.

tak habih habih lagi berdrama

dahla.jom makan.menu nasi ayam yauuww.

yeah.lahap.lahap.

eh.hensemnya.abah sape ni?
credit : rifdi

cuaca pun cantik
credit : rifdi

hensemnya.phewwit.sorang je?

lah.dah ada anak rupanya.

yang bertunang bersama ayah & mak

welcome to Mansor's family.eh.belum lagi.

sori eh.fotografer menggigil.

hello.hai.

manja atok abah dia

atok abah jugak

kak long, amirul yang kuat mengamuk & atok mak

along (abang encek ejang) dan hero heronya

eh.bleh ek masa bincang bincang tu orang kat dalam panggil abah suruh masuk.abah pulak tengah baik punya sembang kencang kat luar.aku ingatkan nak suruh abah baca doa ke ape.rupanya pak sedara tunang iwan ni member lama abah.sama sama keje pertanian dulu.alah.abah memang dah biasa kat rompin ni.sebab tu la lepas kenduri ni kitorang siap gi round Pantai Hiburan.heh.tapi series,pantai tak seperti yang aku harapkan.tak terjaga.sayang betoi.


٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...