Visitor

18.11.11

Russell Brand - Little Birds

sebelum ni aku ada post lagu dari Scarlett Johansson,peminat no 1 aku tu.(mak aihh..lagi teruk perasannya).
today aku nak share pulak lagu dari suami Katy Perry iaitu Russell Brand.eh.aku ingatkan dia ni just pandai berlakon dan berlawak je.rupanya bleh menyanyi jugak.suara pun sangat nice.

bro russell,apa kata ko berduet dengan bini ko?mana tau lagi best dari uji rashid & hail amir ke?haihh.







Little bird
Drink the champagne from my lips
Take a flying saucer trip
To the stars in my eyes

Little bird
Sitting on the tip of my tongue
Though you look a bit too young
Could be the stars in my eyes

Your words like butterflies
Dance around my head
Your body like forbidden wine
Spills out of my bed

Hope your daddy doesn't mind
Hope your mommy doesn't mind
Hope your granny doesn't mind
Hope your grandpa doesn't mind

Little bird
You have got to be eighteen
Or a few years past your teens
Or you are in my eyes

Little bird
If you are born before ninety-two
Then you know just what to do
Rip the stars from my eyes

Your words like butterflies
Dance around my head
Spills out of my bed

Hope your daddy doesn't mind
Hope your mommy doesn't mind
Hope your nana doesn't mind
Hope your grandpa doesn't mind

Little bird
Brand new galaxies await you
Open up and let me take you
To the stars

Your words like butterflies
Dance around my head
Your body like forbidden wine
Spills out of my bed

Hope your daddy doesn't mind
Hope your mommy doesn't mind
Hope your granny doesn't mind
Hope your grandpa doesn't mind
Hope your daddy doesn't mind
Hope your mommy doesn't mind
Hope your daddy doesn't mind
Hope your mommy doesn't mind
Little bird
Little bird
Little bird
Little bird
Drink the champagne from my lips
Take a flying saucer trip






٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

17.11.11

Noel Gallagher - The Death Of You And Me





High tide
Summer in the city
The kids are looking pretty
But isn't it a pity that the sunshine
Is followed by thunder?
With thoughts of going under
And is it any wonder

Why the sea's 
Been calling out to me?
I seem to spend my whole life running
From people who could be
The death of you and me
'Cause I can feel the storm clouds sucking up my soul

High tide
Life is getting faster
And no one has the answer
I try to face the day down in a new way
The bottom of a bottle
Is every man's apostle
Let's run away together 

You and me
Forever we'd be free
Free to spend our whole lives running
From people who would be
The death of you and me
'Cause I can feel the storm clouds
Sucking up my soul

Let's run away to sea
Forever we'd be free
Free to spend our whole lives running 
From people who would be
The death of you and me
'Cause I can feel the storm clouds coming

I'm watching my TV, 
Or is it watching me?
I see another new day dawning
It's rising over me
And my mortality
And I can feel the storm clouds
Sucking up my soul




٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

16.11.11

RAHSIA PERANGAI ANAK




Anak Sulung

Anak sulung merupakan cahaya mata pertama di dalam keluarga dan menjadi tumpuan kasih sayang dan perhatian ibu bapa. sehinggalah kedatangan adik baru. Namun apabila mereka meningkat remaja, mereka lebih pandai membawa diri masing-masing dan sanggup berkorban demi demi adik-adik.

Ciri-ciri yang ada pada mereka ialah :

* anak sulung dikaitkan dengan sikap pelindung, suka bertolak ansur, serta ego.
* sering berjaya dalam hidup.
* lebih pandai mengambil hati orang tua.
* mempunyai nilai tanggung jawab yang tinggi.

Anak Tengah

Biasanya anak tengah lebih pelik sedikit dari anak-anak yang lain. Mereka lebih gemar berdikari dan membuat hal sendiri. ini kerana mereka adalah antara yang paling kurang ‘favourite’ di kalangan adik-beradik yang lain. Seringkali mereka juga teras terpinggir. Dalam banyak hal mereka merasakan diri mereka dipaksa untuk mengalah kepada si sulung atau si bongsu. Sebab itu di kalangan mereka juga kadangkala mudah dilanda tekanan. Oleh itu, anak tengah juga cuba untuk melakukan yang terbaik bagi diri mereka tanpa mengharapkan bantuan orang lain.

Ciri-ciri yang ada pada mereka ialah :

* lebih berdikari berbanding dengan si sulung atau adik beradik yang lain.
* lebih percaya dengan keyakinan sendiri.
* suka mencuri perhatian dengan cara tersendiri.
* sering merasakan diri mereka terpinggir.
* terlalu mengalah

Anak Bongsu

Mendengar ungkapan anak bongsu saja cukup memadai untuk membuat tafsiran bagaimanakah sikap anak bongsu. Mereka sering digambarkan sebagai seorang yang manja dan besar kepala dan mahukan orang lain mengikut kehendak mereka sahaja. Mereka perlukan orang lain untuk melakukan apa saja dalam hidup. Sering dikatakan mereka kurang berjaya dalam hidup memandangkan sikap ketidakpercaya ibu bapa terhadap mereka. Biarpun mereka berjaya namun sikap ibu bapa sendiri membuatkan hidup mereka terbatas. Mungkin ibu bapa sentiasa berasakan anak bongsu memerlukan perlindungan mereka buat selama-lamanya.

Ciri-ciri yang ada pada mereka ialah :

* happy go-lucky dan yakin diri.
* manja.
* berkeinginan dan bercita-cita tinggi.
* sukar membuat keputusan sendiri.

Anak Tunggal

Dalam banyak kategori, ramai ingin menjadi anak tunggal. ramai yang beranggapan seronok menjadi anak tunggal memandangkan hanya mereka satu-satunya anak dalam keluarga. Mereka akan menjadi tempat sepenuh tumpuan, perhatian dan curahan kasih sayang ibu bapa. Mereka juga tiada persaingan dari adik-beradik yang lain. Dari sudut hubungan bersama ibu bapa, tidak dinafikan hubungan anak tunggal lebih kukuh dan erat. Mereka saling memerlukan antara satu sama lain, saling menyokong dan menggalakkan.

Ciri-ciri yang ada pada mereka ialah :

* sering merasakan diri mereka kesunyian.
* lebih berkeyakinan kerana sudah terbiasa segala yang dihajati tercapai.
* lebih bijak bergaul.
* lebih cepat matang.
* terlalu rapat dengan ibu bapa walau usia makin meningkat.
* sukar nak bertolak ansur dengan orang lain.

http://www.informasi.my/info-rahsia-perangai-anak/


so,aku ni kategori anak tengah ke?..


٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

hujung minggu #3 : berfoya foya bersama 4 orang budak !

last weekend,time aku masih di kuantan,sempat lagi la bawak anak anak keluar.anak anak sedara la yang dok pujuk pujuk encek ejang bawak diorang pergi bandar.dah dengan diorang aku angkut sekali.alah,bukan ramai pun.hilman dengan dhiya je.mak aku kata ramainya anak aku.macam padi malinja!


dipendekkan cerita,kitorang pergi East Cost Mall dulu.kebetulan plak Pasdec ada buat exhibition sket,pastu ada plak home design buat promotion,jadi terlama plak kat situ.rifdi dah sibuk dengan belon.hilman dan dhiya pulak sibuk dengan pasir yang colourful tu.lantak kau lah sorang sorang!

rifdi serta belon belon & hilman yang dah tetibe pegang kad main pasir

janji korang dengar cakap aku sudah!

lepas berpoya-poya kat ECM,sensorang dah kenyang makan aiskrim,kitorang terus ke Teruntum.ingatkan nak buat apa.

rupanya encek ejang dah terpengaruh dengan hilman & dhiya,nak tengok Alamak..Toyol.ah sudah.takkan nak angkut rifdi dan haifa masuk sekali?..

tapi itulah.memang kena angkut pun!

so,ini adalah first time rifdi dan haifa masuk panggung.tapi paling tak best sebab cerita ni plak yang jadi first movie diorang.ceh.tak style langsung!
15 minit pertama haifa dah tidur.rifdi yang mula mula tercengang cengang tengok skrin yang besar giler tu,dapat bertahan setengah jam je.lepas tu tido!

pehh.melayankan budak punya pasal.kalau tak,tak teringin langsung aku tengok citer ni.dahla takde pengajaran,bleh plak ek wujud kasih sayang antara toyol dengan manusia...? eh.damn sangat rasa.nasib baik encek ejang memujuk hati dan duit aku yang dah terkorban rm26 semata mata cerita ni dengan berkata "alahh..nama pun cerita melayu.komedi ringan pulak tu".haihh.menyampah betul layan citer gini.puii.. (rock,halanglah anak anak sedara kau dari menonton filem ini ye!)

after keluar dari panggung,budak budak ni nak berurut pulakk!.eh,lebih dari aku plak dah.

rifdi : haha!

rifdi
dan kemudian masing masing sibuk nak berkaraoke pulak!maka,ke Xanax la plak.kesian haifa.dia tetap jadi mangsa keadaan.

mangsa yang redha.

yang ni tau joget aje!

backup singer

antara lagu yang didendangkan adalah seperti : (cewah.ayat spm kauuu)

Tinggal Kenangan (Saleem Iklim) - versi Hilman



Tinggal Kenangan (Saleem Iklim) - versi encek ejang


Lagu Jiwa lagu Cinta - versi duet encek ejang & hilman

dan paling best,


Emang Dasar - versi dd tapi tak record.
aku record rifdi berjoget je.


Habis karaoke terus balik.takdek harapan la kau budak budak kalau berhajat ke mana mana.aku rasa kaki aku dah tercabut hilang dari tempat asalnya.cuma aku rasa bernasib baik sebab sorang sorang sangat behave dan dengar cakap terutama Hilman & Dhiya.anak aku tu yela satu hal,tapi kalau anak buah aku buat hal,memang aku dah kata,aku taknak bawak lepas ni.haha.

kesimpulannya,seronok gak ek bawak budak budak yang ramai pergi jalan jalan macam ni.feel macam ibu muda yang  penyayang pulak!.haks.


٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

Wordless Wednesday #21




٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

Wordless Wednesday #21


# rindu kamu wahai orange scoot!

٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

15.11.11

Pete Yorn & Scarlett Johansson - I Dont Know What To Do

I Don't Know What to Do Lyrics

Pete Yorn & Scarlett Johansson




[Pete]
I don't want you coming here
No way, no way
I can't have you staying here
No way, no way
Every time I am reminded
Of the good thing that we use to know
And I know you're not expecting
To go on second guessing
But I think it's for the best

[Scarlett]
I don't want you coming here
No way, no way
I can't have you staying here
No way, no way
Everytime I see your eyes
I want to walk with you in moonlight
And I know you're not intending
To go on just pretending
But I think it's for the best

[Pete]
But when you're with me darling I don't believe in anyone else
[Pete and Scarlett]
I'm so confused by you
I don't know what to do
I don't want you coming here

[Pete]
Yeah I don't want you coming here
No way, no way
I can't have you staying here
No way, no way

But when you're with me darling I don't believe in anyone else
[Pete and Scarlett]
I'm so confused by you
[Pete]
But when you're with me darling I don't believe in anyone else
[Pete and Scarlett]
I'm so confused by you
Don't tell me what to do

I don't want you coming here




i love this song.really!


٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

Suria Cherating Beach Resort, Cherating

amboi.lastweek punya entry semua main auto-post aje kan.nak berblogging pun tak dapat.sedih betul hati.nak-nak time berkursus tu.padahal hotel ada je wifi tapi bila try godek pakai mobile web,semua bagi jawapan 'no gateway reply'.

kecik hati.nak bawak masuk laptop dalam internet room pun takdek masa.hp sony plak masuk air liur haifa,terus tak bleh on.kecik lagi hati ni.

last last malas langsung nak layan internet.ada pun setakat upload gambar 2 ketul,pastu sesi luahan perasaan sebab bleh plak lift diservis time check out!eh.aku kena angkut beg dari tingkat 3 naik tangga.ya Ampun!call encek suami nak minta pertolongan bleh plak henpon off!

sebab aku ni kategori wanita gagah,maka berjaya jugak aku check out dengan hati tenang.nasib baik.eh.selama aku berkurus berkursus ni aku duduk bilik asing dengan suami tau.aku plak sepatutnya dapat partner dari Pekan tapi dia taknak masuk bilik.dia nak stay dengan opismet dia jugak.eh.lantak kau lah.

tapi tetibe malam kedua encek ejang temankan jugak sebab kelas malam habis jam 11 lebih,lepas tu kitorang keluar jap sebab teman encek ejang nak beli rokok.lepas tu..eh.tetibe nak naik bilik sensorang takut plak.eh,jangan tak caya.jalan masuk nak ke bilik aku tu scary tau.dah tak pasal pasal dia kena temankan.haha.nasib la kan.kamu kan suami saya.haha.

ini adalah gambar syok sendiri sepanjang berada di hotel Suria.terima kasih juga kepada encek ejang yang sudi mengambil gambar isterimu yang sangat addicted bab bergambar.tenkiu somachh!!



bilik memang superb cantik!
tingkap plak hadap swimming pool & pantai.memang cantiklah!
tapi aircond versi lama.bising gile sebab blower tak letak kt tempat yang betul.
serta telefon rosak tak bleh nak contact room services. -_-"

oh.pesanan untuk gambar seterusnya,

kepada anda yang sedang mabuk, mengandung, sakit jantung, dan berisiko besar sila jangan tengok okay.nanti collapse di hadapan pc teruk padahnya.





yeahh.ingat kes beg ini?..
aritu kan ke aku dah tersalah beli,so petang nak balik kuantan terus pergi kedai semula,
tukar beg.dan ini la begnya.cun kan?



encek ejang kata gambar ni paling dia menyampah amik.
poyo.hik.



last last amik sendiri :)


٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...