Visitor

29.12.11

Quotes

Jika anda bekerja semata-mata untuk wang, anda tidak akan menjadi kaya kerananya. 

Tetapi jika anda menyintai pekerjaan yang anda lakukan itu, kejayaan akan menjadi milik

 anda." 

-Ray Kroc (Pengasas McDonalds)



maka sila la jangan merungut sangat bab kerja ye!
ikhlas sikit.


٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

28.12.11

Wordless Wednesday #27





٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

27.12.11

Doa Untuk Anak Nakal dan Hyper

Doa memainkan peranan penting dalam pembentukan sebuah keluarga. Ini memang tidak dapat dinafikan, selain usaha-usaha yang perlu kita ambil. Segala kata-kata, keyakinan, doa, harapan dan impian ibu bapa adalah sebenarnya doa dan akan terkesan ke dalam jiwa anak. Doa mestilah disusuli dengan tindakan yang hikmah dalam cara kita membentuk peribadi anak.


1. Amalkan membaca baca 'Ya Latif' sebanyak 7 kali dan dihembuskan kekepala anak sewaktu mereka sedang atau hendak tidur.

2. Kita perlu banyak bersabar dalam usaha-usaha kita menangani anak-anak zaman sekarang yang begitu aktif. Kita perlu pujuk bukan marah.

3. Baca al-Fatihah, Baca surah Taha ayat 1- 5.

Kemudian baca doa NABi DAUD sebanyak 3 kali -

"YA ALLAH LEMBUT KAN HATI ANAKKU (SEBUT NAMA) SEBAGAIMANA ENGKAU  LEMBUTKAN NABI DAUD AKAN BESI"  dan hembuskan pada makanan atau minumannya.

4. Untuk suri rumah yang sedang memasak, sentiasa basahkan lidah dan bacakan doa ayat 200, surah Ali Imran bermaksud: “Wahai orang yang beriman! Bersabarlah kamu dan kuatkanlah kesabaran kamu, dan bersedialah serta bertakwalah kepada Allah supaya kamu berjaya.”

5. Ini diikuti pula dengan memperbanyakkan zikir ‘Ya Hayyum, Ya Quyyum, Ya Latiff dan Ya Rahman’ berulang-ulang. Semua ini Insya-Allah adalah doa pelembut hati.


Tambahan INFO:

Jangan galakkan anak pakai baju warna oren. Dari psikologi warna, warna oren boleh merangsang secara aktifnya tindak-tanduk anak dan akan menjadi hyperaktif.

Sumber : ENSAIKLOPEDIA PETUA MELAYU LAMA 


sumber : klik sini



٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

26.12.11

Green Day - Hitchin' A Ride


Hey mister, where you headed?
Are you in a hurry?
Need a lift to happy hour.
Say oh no.
Do you brake for distilled spirits?
I need a break as well.
The well that inebriates the guilt.
1, 2. 1, 2, 3, 4.


Cold turkey's getting stale, tonight I'm eating crow.
Fermented salmonella poison oak no


There's a drought at the fountain of youth, and now I'm dehydrating.
My tongue is swelling up, as say 1, 2. 1, 2, 3, 4.
Troubled times, you know I can not lie.
I'm off the wagon and I'm hitchin' a ride.


There's a drought at the fountain of youth, and now I'm dehydrating.
My tongue is swelling up, I say shit!


Troubled times, you know I can not lie.
I'm off the wagon and I'm hitchin' a ride.


I'm hitchin' a ride.
I'm hitchin' a ride.
I'm hitchin' a ride.
I'm hitchin' a ride.
I'm hitchin' a ride.
I'm hitchin' a ride.
I'm hitchin' a ride.


ohhhh.memang ini sangat best!


٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

25.12.11

Selena Gomez - Love You Like A Love Song

tak payah nak terkejut sangat la bila aku upload video clip lagu yang bukan dari spesis aku dengar.
aku upload pun semata-mata untuk bagitau,rifdi memang suka lagu ni.

kalau aku ter-nyanyi depan dia,pastu tak nyanyi dah,mesti aku kena marah.
maknanya aku kena nyanyi sampai sudah.a

ah sudah!



Lyrics | Selena Gomez lyrics - Love You Like A Love Song lyrics

ohye.aku sekarang dalam cuti ye.aku cuti sampai taun depan.
kalau ada post terbaru semua adalah auto-post.jangan nak terkejut sangat la tetibe nampak ada entry baru,padahal entah bila dd menaip pun taktau.

kepada yang menyambut Christmas,
MERRY CHRISTMAS! XOXO!!


٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...