Visitor

6.1.12

kegilaan #8 : Jarum & Benang (Part II)

entry basi.
lupa nak publish.

selasa baru ni,aku masuk keje setelah seminggu bercuti di kuantan.
sampai opis aku terkejut ada parcel atas meja.
eh?aku order apa?
tengok alamat dari pengirim,dari Jarum Dan Benang.lagi?

aku pun tunggu je time rehat nak bawak balik dan buka di rumah.
sekali tengok,

jengjengjengggg...


ada pashmina yang sangat cantikkkkk ^^

tengok ada kad kecik yang comel lote



alah shida ni.terharu betul bila bagi dd free gift camni.
thanks a lot.semoga ur business akan bertambah maju.good luck dear!

kalau tak tau boleh refer pada entry ini :

http://ddhasnidar.blogspot.com/2011/12/jarum-benang.html

ohye.ini la hasilnya.muehehehe.





٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

perfume original ke tiruan ni?

tuan-tuan dan puan-puan.
ehem.

hari ini saya ingin berkongsi tips mengenal perfume original dan perfume tiruan.saya tahu pun melalui blog honeykoyuki.sape tu honeykoyuki?

itulah fatin liyana seorang doktor yang cantik dan comel.


mari kita baca.


Thought that I'd share so you guys won't get cheated by any unauthorized perfume dealer in future. Mari bereksperimen bersama Honeykoyuki anyoynyoynyonyo =)

1. Ambil botol perfume
2. Terbalikkan botol itu (Turn the bottle upside down)
3. Goncang laju-laju (Shake it)
4. Nanti akan keluar buih (Bubble will appear)
5. Apabila buih sudah keluar, lihat pula masa yang diambil untuk buih tersebut hilang.

Hypothesis : Semakin cepat buih hilang daripada pandangan mata anda, semakin tiruan perfume itu.

Penjelasan : Buih cepat hilang kerana ratio kandungan solute dan solution di dalam perfume itu adalah sangat berbeda. Dalam erti kata lain, perfume itu banyak di campur air. Kerana itu, ia dipanggil tiruan kerana ia cair dan tidak tahan lama. Jikalau perfume original, buihnya mengambil masa yang agak lama untuk hilang kerana ratio kandungan solute dan solutionnya tidak jauh berbeda (pekat). 

Untuk melihat perbezaan yang ketara, sila bandingkan buih perfume RM35 dengan perfume RM260. Then you got what I mean. Selain itu, anda harus membandingkan perfume dengan perfume (EDP). Bukan perfume dengan Eau de Toilette (EDT) mahupun Body Mist. Ini kerana setiap satunya mempunyai concentration value yang berbeza.


: copypaste dari entry beliau


see?
lepas ni kalau nak beli perfume,kena buat experiment dulu lah.takla tertipu beli perfume mahal rupanya yang murah.

okay.itu saja untuk kali ni.
babaiiii.


٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

memang Ombak Rindu

akhirnya,aku berpeluang tengok Ombak Rindu setelah mak bersusahpayah melanggan filem tu kat astro first.
cayalah mak!

walaupun aku ni kategori manusia terlambat menonton tapi aku tetap nak review.bukan review pasal filem,sebab aku rasa ramai sangat dah bercerita.rock yang tak minat filem melayu pun dah review kat sini,maka aku cuma nak komen je.

bagi aku,filem ni biasa-biasa je.macam tengok filem Cun! jugak la.best dilayan tapi tak la sampai rasa "gileeee!!bestnya citer ni.aku nak hadap 48jam boleyy??".


okeh.antara yang aku suka dalam filem ni adalah :

1. scene dalam filem ni aku rasa semua cantik-cantik.kat sawah,kat ladang teh,kat pantai waima kat pub pun!..heheh.itu tandanya sinematografinya sangat cantik dan menarik.

2. banglo yang datuk sufiah duduk tu superb!cantik sangat sampai aku rasa nak pergi situ.abah aku jua siap kaji segala pintu,pagola,dinding etc.rumah izzah duduk tu pun awesome.bestnya dapat rumah kayu secantik tu!

3. aku suka watak mail.hatinya bersih.walaupun cinta dia ditolak tapi dia tetap baik pada izzah.sayang lebih la kat ko wahai mail!



tu jela yang aku suka.sebab aku rasa banyak part yang aku tak suka :

1. watak izzah tu okay dan cantik tapi kenapa la pakai tudung sesedap rasa je.lepas tu rasa macam tak best dan tak kena je bila watak orang kampung tapi bercakap dan mengaji dengan slang amerika.fuh.

2. datuk sufiah tu over betul la.watak dia kalau jadi orang korporat ni selalu macam tu.annoying gak rasa.nak-nak time dia cium hariz masa kat wad tu.euwww..

3. lisa bawak watak mila dengan penuh keseksian.eh,aku tak pernah tengok lisa seksi tahu!dalam filem ni baru aku berjaya nampak warna kulit badan lisa dengan cemerlang.

4. cerita ni sebenarnya tak patut ditonton bersama anak-anak kecil sebab ada babak yang buat aku rasa nak tutup-tutup mata bebudak ni.yang lebih buat aku rasa terkucil bila dhiya anak sedara aku tu tanya 

"aaron aziz ni dah kawen kan ateh?isteri dia tak marah ke peluk-peluk orang lain yang tak pakai baju camni?".

ko nak jawab ape?jawab?jawab?

5. rapuh hati aku bila tengok aaron aziz nangis.tapi senangnya la kan dia bleh jatuhkan airmata ye?

6. watak julia ziegler betul-betul buat aku rasa segan nak tengok.beb..pakai la korset ke girdle ke.ni seketul-seketul lemak berteraburan di sini sana.

7. okay.taknak banyak sangat komen boleh?nanti blog kena cantas.


aku rasa time ni je izzah betul-betul cantik
T-T

so far,aku rasa filem ni sangat berjaya la sebab dapat sambutan yang sangat hebat di kalangan sahabat-sahabat.aku rasa dalam satu masa yang agak lama jugak la filem ni bermain kat fb.sampai agak terganggu jiwa raga sebab ramai sangat puji.tapi bila aku tengok rasa macam ... la.ini rupanya Ombak Rindu.

kalau diikutkan,novel ni aku dah repeat baca sebanyak 4-5 kali jugak la.novel memang best.sampai tahap aku boleh imagine keadaan izzah kejar kereta hariz,lepas tu jatuh dan dapat tau pregnant.tapi aku imagine pak dollah duduk rumah teres,bukan duduk rumah kampung.haih!

tapi yang buat aku rasa hampeh sangat-sangat adalah sebab aku baru tau lagu Ombak Rindu nyanyian Hafiz dan Adira tu.kalau tak,haram aku nak tahu!



٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

5.1.12

jangan sampai jadi najis.



aku suka.aku suka.


٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

4.1.12

makan besar

ini kisah lastweek.sebab cuti panjang di kuantan,maka hari ni baru ada chance nak story.

ok.sebab rezeki berlebih hujung tahun lepas,aku pun bercadang la nak ajak makabah aku makan kat luar.dalam erti kata lain,aku belanja la.bukan senang nak ajak abah aku makan kat kedai ni.dia tak suka sebab pada dia,lagi seronok makan di rumah.walaupun lauk bilis goreng je pun,feeling dia lain.

so,dengan persetujuan encek ejang,kami gerak ke Tanjung Lumpur.ok,fine.sebenarnya encek ejang tu yang teringinkan kerang bakar.tapi taktau kenapa sampai kat kedai dia boleh order kerang rebus.tak paham.

menu memang takde lain la.

+ ikan bakar (menu wajib) iaitu ikan pari dan ikan jebung.
jebung tu untuk orang yang tak makan ikan pari macam aku.
+ sayur kailan ikan masin
+ sayur kangkung goreng belacan
+ kerang rebus ( 2 hidang )
+ sup kosong ( 2 hidang ) 

dah siap makan,baru teringat nak amik gambar.memang dasar tekak naga.dapat makanan terus lupa semua.


nampak kurus kan bila duduk di posisi begitu?
err..ayat ni tuju ke aku.bukan encek suami.


yang depan tu kakak ye.dan yang belakang tu adik.
*frust sebab ada member kakak tanyakan aku, kakak (ina) ke?*




atok abah dan cucus


budak ligat


hello kakak.hello emak.


hai hensem.sorang je?


rifdi dah pandai amik gambar sendiri.






credit to rifdi




makan kat kedai ni best.parking pun senang.
tapi sayang.aku nak tolong promote pun takleh sebab aku pergi je makan.lepas tu lupa lokasi kedai.teruk betul

-_-"



٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

Wordless Wednesday #28




٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

3.1.12

2012

welcome


yeahh.

dan welcome home office puan ddjaafar!
setahun aku tak jumpa keypad pc aku.

semalam pulak sampai kebas kaki tangan aku menyapu sampah kat rumah,
mencuci jamban dan bilik air,
tukar cadar dan basuh semua towel yang kami sekeluarga pakai tahun lepas
sebab
setahun aku tinggalkan rumah dan bercuti di kampung tersayang,kuantan.

heh.setahun beb!

dan tahun ni aku dah mula masuk 3 series.
heh.heh.heh.

clap.clap.


rifdi dan mushroom soup yang langsung takleh nak share ngan orang lain.
fuh.nasib baik dah siap tapau pizza sesampainya di bumi jerantut tadi.
tak payah nak masak.




٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

1.1.12

Shawn Colvin - Sunny Came Home



Sunny came home to her favorite room
Sunny sat down in the kitchen
She opened a book and a box of tools
Sunny came home with a mission

She says days go by I'm hypnotized
I'm walking on a wire
I close my eyes and fly out of my mind
Into the fire

Sunny came home with a list of names
She didn't believe in transcendence
It's time for a few small repairs she said 
Sunny came home with a vengeance

She says days go by I don't know why
I'm walking on a wire
I close my eyes and fly out of my mind
Into the fire

Get the kids and bring a sweater
Dry is good and wind is better
Count the years, you always knew it
Strike a match, go on and do it

Days go by I'm hypnotized
I'm walking on a wire
I close my eyes and fly out of my mind
Into the fire
Light the sky and hold on tight
The world is burning down
She's out there on her own and she's alright
Sunny came home
Sunny came home...


lagu zaman sekolah dulu.oldskool babe!
sape ingat bleh LIKE! ahakk..



٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...