Visitor

7.4.12

different view



# nasib baik gambar aku lebih sopan.


٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

6.4.12

penangan PS2

dulu rifdi je yang suka sibuk kalau abah dia main ps2.
sekarang ni abang dah tak heran,adik pulak yang ganti tempat penyibuk tu.



ambik kau.besar gedabak aku tepek gambar anak gadis aku ni main PS.
bersungguh je.macam la pandai sangat.

kalau abang dia plak main PS lagi hebat.


sampai terbaring!hebat la.



٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

5.4.12

HPA

aku ni memang ada masalah kulit!

ingat tak dulu aku penah bukak cerita pasal masalah kulit ni?eleh.lupa la tu.takpun memang taktau sebab bukan follower blog ni.ewah.macam ramai je follower.tak cecah 100 pun.eh.kemain jauh menyimpang aku ni.aku penah tulis ENTRY NI pasal masalah kulit yang memang dah wujud dari kecik.

masa aku pregnantkan hasya baru ni,kulit aku jadi teruk sangat.kalau pada jari-jemari dan tangan ni,bleh jadi kesan gatal yang melampau-lampau.sumpah aku rasa segan gila kalau nak bersalam dengan orang,apatah lagi nak show off tangan aku kat public.pehh.malunya.tapi aku positif jugak la kan.maybe ini alahan masa pregnant.jangan nak malu sangat la.

lepas bersalin,terutamanya time pantang,segala gatal tu automatik hilang.terus rasa tangan aku sangat gebu.rasa nak pergi tayang-tayang lambai ala-ala princess kat semua orang.confident la yang wujudnya gatal tu adalah akibat alahan mengandung.

sekali aku dah habis pantang dan dah balik semula ke jerantut,slow-slow gatal dia naik balik.lagi teruk aku rasa sebab setiap jari jadi gatal.siap pecah-pecah macam kering or something.sedih siot.tak masuk keje lagi dah keluar semula.aku bajet aku allergic sabun basuh pinggan pulak.tapi kalau gatal membawak ke leher,bila pulak aku basuh pinggan pakai leher ye dak?

maka,kembali la gatal-gatal kat tangan aku ni.sadis.

T-T

peh.panjang giler aku bercerita pasal ni.sebenarnya aku nak bukak story pasal produk yang aku guna baru ni.baru sangat aku cuba iaitu produk HPA (Al Wahida Marketing).aku ke stokis dia untuk cari VCO sebab member aku (maslia) suggest aku makan tu untuk kulit.dia kata dia dengan anak dia makan VCO ni alhamdulillah takde masalah kulit dah.itu yang berapi je aku pergi ke stokis cawangan Jerantut.rupanya stok pulak dah takde.aku pun dalam kepala pulak kebetulan nak carik ikhtiar untuk resdung,maka agen kat situ pun suggest kat aku untuk makan 2 jenis produk mereka iaitu :


Coscinium Plus + Roselle

Secara ringkasnya, Coscinium Plus ni sesuai untuk orang yang mengalami resdung dan masalah kulit/alahan.tapi Coscinium ni kena makan dengan Roselle untuk kesan yang lebih baik.tak kisah la.aku cuba dan ikhtiar.tengok lepas makan ni camne.

err..ubat yang tertiarap sebelah Coscinium Plus + Roselle tu bukan dari produk yang sama ye.yang tu makjun bawang putih keluaran Afiat.yang tu termasuk dalam set bersalin yang aku ambik dulu.kira dalam pantang makan jamu,makjun ni pulak kesinambungannya.bagus jugak untuk lelaki.kira untuk kekuatan dalam badan la.




aku tak sure la pulak aku dah sekuat mana sekarang.aku tak pernah lagi try kekuatan aku di tahap mana.mana tau,dah bleh cabut batang pokok depan pejabat aku ni hah.

ohye.sebab aku dah beli barang HPA tu,saje nak cerita.aku siap jadi ahli seumur hidup.nak menjual produk kat korang pun boleh.




٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

The Cranberries - Linger

konsert the Cranberries LIVE di KL malam tadi.dah tentu rasa jeles dengan mereka yang pergi.
maka,terus layan lagu ni sorang-sorang,kurung diri dalam bilik sambil sedut straw minum air milo dalam plastik.

emosi entah menda menda pempuan beranak 3 ni.





If you, if you could return, don't let it burn, don't let it fade.

I'm sure I'm not being rude, but it's just your attitude,
It's tearing me apart, It's ruining everything.

I swore, I swore I would be true, and honey, so did you.
So why were you holding her hand? Is that the way we stand?
Were you lying all the time? Was it just a game to you?

But I'm in so deep. You know I'm such a fool for you.
You got me wrapped around your finger, ah, ha, ha.
Do you have to let it linger? Do you have to, do you have to,
Do you have to let it linger?

Oh, I thought the world of you.
I thought nothing could go wrong,
But I was wrong. I was wrong.
If you, if you could get by, trying not to lie,
Things wouldn't be so confused and I wouldn't feel so used,
But you always really knew, I just wanna be with you.

But I'm in so deep. You know I'm such a fool for you.
You got me wrapped around your finger, ah, ha, ha.
Do you have to let it linger? Do you have to, do you have to,
Do you have to let it linger?

And I'm in so deep. You know I'm such a fool for you.
You got me wrapped around your finger, ah, ha, ha.
Do you have to let it linger? Do you have to, do you have to,
Do you have to let it linger?

You know I'm such a fool for you.
You got me wrapped around your finger, ah, ha, ha.
Do you have to let it linger? Do you have to, do you have to,
Do you have to let it linger?




kak dolores yang awesome.
muarghhhh!!



٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

4.4.12

pengalaman kali ketiga

eh.aku tak cerita pengalaman bersalin kali ketiga ni kan?

kali ketiga ni lebih thrill.lebih awesome.
seminggu sebelum bersalin,doktor suggest aku untuk ambik insulin sebab result BSP aku tinggi.ceh.paling tinggi adalah 6.4.aku tak rasa itu tinggi sebab masa rifdi lagi sampai cecah 7.0++.

so,sebab masa tu baby dah 35 weeks in my womb,so doktor pun bagi tarikh awal 2 minggu dari EDD sebenar.maka,19hb Januari 2012 tu doktor suruh aku bersalin dan 18hb tu plak memang kena masuk wad.yakni minggu depan.berpeluh ketiak aku time tu sebab banyak barang tak standby.lepas tu nak apply cuti bersalin lagi.nak settlekan macam-macam hal lagi.anda boleh rujuk di sini.ewah.

aku cerita pakai tarikh ajela.senang korang nak paham.

Selasa 17-01-2012
aku masih kena jumpa doktor kat Klinik Kesihatan Ibu & Anak kat sini untuk amik surat.petang tu terus gerak balik ke kuantan.sampai pun dah malam sangat.tak hilang lagi penat pegang haifa yang kemain cergas duduk dalam kereta.

Rabu 18-01-2012
11.00am.baru aku gerak ke hospital.sepatutnya 8.00am,tapi sebab pengalaman dua kali ke sana aku kena tunggu lama gila,maka kali ni aku gerak lambat.haifa dengan rifdi kena tinggal sebab rasa teruk sangat encek ejang kena handle budak time-time aku dan bersalin ni.amboi bercakap.macam terus kena bersalin je.padahal nak check 'jalan' dulu je.macam biasa,aku pergi daftar di Wad Bersalin Risiko Rendah dulu.macam biasa la kan.aku datang ke situ memang stok orang nak pergi bershopping la.melawa tak bertempat.orang lain berkain batik bagai.aku dengan dress hijau tu la.paling penting imej okay!

aku pun tunggu la turn nak check jalan sambil berdoa-doa.puhh..puhh..moga-moga dipermudahkan macam masa haifa dulu.ada jalan terus bersalin.tak payah tunggu lama-lama!

lama duduk dalam tu.sampai lunch time pun orang bertambah-tambah nak bersalin.sebab terlampau lama sampai aku rasa perut aku lebih sakit lapar dari nak beranak,aku mintak izin nurse nak pergi makan dulu kat kantin situ.aku pun belasah la nasi ayam kawkaw dengan air mineral je.sebab ramai gile orang makan.tak lalu rasa nak beratur mintak air.

2.00pm.baru la turn aku.doc check ehem ehem.terus dia kata "3cm.wait at ward okay!".

terus aku naik wad sambil buat muka paling sedih.doa aku nak bersalin terus macam haifa dulu tak dimakbulkan kali ni.salah cara la tu.so,kali ni kena lepak kat dalam wad dulu la.tapi serious la aku cakap,masa tu orang ramai gile nak bersalin sampai tak cukup katil kat wad 3 tu.tapi sebab aku ada GL,surat dari opis makan senang la keje aku.dapat katil kat second class dan lepak macam budak-budak masuk asrama.janji cukup makan,pakai..aku okay je.lepak dan berborak tak sudah-sudah.

Khamis 19-01-2012
9.00am.nurse jerit-jerit suruh ramai-ramai pergi Bilik Rawatan untuk check jalan lagi.dahla main panggil nama sorang-sorang.time tu jangan citer la masing-masing.dahla aku seram sejuk tengok masing-masing keluar dari bilik tu kata doc masukkan ubat untuk bukak jalan.time ada sorang akak ni masuk,aku dengar doktor kata kat dia sebab u dah ramai anak,u pakai tali ni.u tarik je slow-slow.jangan tarik kuat sangat ok.

peh.seriau aku tau.seriau.grr..tolong la cepat sket turn aku!

HASNIDAR!

laju je aku.dah hampir berlari dah masuk dalam bilik tu.senyap je doktor ni.takut plak aku.
5cm.packing baju baby dengan pampers.tunggu nurse panggil ke labour room.

u what?dah 5cm?apehal aku rasa macam takde pape berlaku pun?
cepat-cepat aku mandi.bersiap laju-laju pastu dok sengih-sengih kat kaki katil.geng-geng kat situ semua pelik tengok kata sampai diorang kata ya Rabbi budak ini.orang lain dah terbukak 1cm pun meraung-raung tepi katil.dah aku nak buat camne.dah memang tak sakit.

11.00am.nurse panggil nama aku suruh pergi labour room.diorang tanya kot-kot aku nakkan wheel chair ke.aku kata tak payah la.tak sakit,lagipun dekat je.better berjalan aje pun.senang sket nak beranak.hahak.aku buat lawak bodo sensorang kat situ.nak sedapkan ati.masa tu aku call encek ejang.bagitau dah tiba masa nak jejak ke labour room dah ni.pastu masuk jangan lupa amik handphone aku.

masa tu,aku masuk labour room pun macam orang pergi melawat berkenalan dengan katil.siap salah masuk bilik.keluar pergi labour room sebelah sana pulak.kemain macam kanak-kanak melawat zoo.dapat katil pun kemain gumbira sampai lupa cabut baju.heh.dan bila dah baring atas katil tu,terus masing-masing mainkan peranan.doktor perempuan yang comel macam muka aku tu pun memulakan tugas.cucuk tangan kanan untuk masukkan insulin.

12.30pm.doc check lagi jalan tapi still 5cm.contraction pun takde la kerap sangat.masih kategori biasa bagi aku.masa tu encek ejang sampai.tersengih-sengih memikir nak tunggu aku kat dalam ni ke tak payah.aku try jugak pujuk.kali ni je.tapi dia macam takut-takut.nurse dalam tu ada jugak try pujuk encek ejang tapi last-last dia kata kalau takut tak payah la.susahkan kami pulak nanti.ending of the story,encek ejang keluar jugak.dia tak pasti samada dia berani atau tak nak tengok semua ni.

1.30pm.aku dengar bunyi azan Zohor.doc check jalan lagi tapi still berkeadaan sama.terus doc cucuk tangan kiri aku plak untuk masukkan ubat untuk permudahkan urusan.

2.30pm.rasa sakit tu dah datang.tapi kejap-kejap je.nurse dengan doc pun dah takde.tukar syif ke ape.sunyi dah ni.sayup-sayup je dengar orang sebelah nangis jerit-jerit bersalin.seram.banyakkan berdoa.banyakkan beristighfar.aku tidur.

3.00pm.hello nurse.saya dah sakit ni.mana nurse?mana nurse?..
nurse datang sambil suruh aku mengucap banyak-banyak.suruh baca ayat-ayat dan doa-doa yang baik.aku dah baca.dari mula masuk labour room tadi aku dah baca.tapi aku rasa tak larat sangat dah ni.sakitnya Ya Tuhan.aku rasa nak pergi kat encek ejang melutut menangis mintak halal apa yang patut.sakit.

3.30pm.aku dah start mengarut.panggil nurse.panggil doc.dah tak keruan.doc datang kata still 8cm lagi.kena tunggu 10cm baru boleh teran.aku dah rasa nak nangis.panggil nurse suruh temankan aku kat sebelah.edisi pujuk memujuk antara nurse,aku dan doc pun berlangsung sampai aku tertidur balik.

4.00pm.aku tersedar lagi.sakit lagi.tapi nurse tetap kata belum masa lagi.adoii.sorang lagi nurse datang check contraction.dia kata baby dah kuat sangat geraknya.dia pun macam confuse dengan keadaan aku.doc dah ke lain sebab masa tu patient ramai yang nak deliver.so,khidmat doc amatlah diperlukan.mulut aku dah tak henti-henti kata nak teran.nak teran.sampai ada sorang sister ni check semula jalan sambil mengomel-ngomel ntah ape menda.tetiba dia kata jalan dah bukak la.nurse jom sambut!


aku pun macam dah hamun tunggu terus teran.dengan penuh semangat kesukanan aku hamburkan segala tenaga.Allahu Akhbar! kepala dah keluar puan.lagi puan!
aku tarik nafas dalam dalam.lagiiii...lagiiii...vrooooossttt..

4.30pm.meluncur laju anak aku dari dalam rahim keluar.terus terdengar suara baby menjerit menangis.Ya Allah!letih gila time tu aku rasa.dalam mamai tu ada sorang nurse angkat baby dan letak depan aku.puan,sebut ini baby apa?..masa tu aku tergamam.baby girl!
aku gomol-gomol baby masa tu.rasa macam sambut anak pertama.rasa ya Allah.syukurnya dengan anugerahMu.lepas tu,nurse separatedkan baby dengan aku untuk rehatkan aku.dan kali ni,sejarah masa bersalinkan rifdi pun berulang.uri lekat dan ambik masa nak keluarkan.ambik masa yang lama jugak untuk keluarkan.dan sebab kali ni baby yang keluar cuma 3.3kg,maka tiada sebarang kerja jahit-menjahit dibuat sebab takde sebarang koyakan maksimum.peh.lega satu perkara.

lama duduk dalam labour room.sampai dua kali aku dapat minum air milo.kepenatan beb!

8.30pm.baru dapat bangun naik wheel chair untuk ke wad biasa.masa keluar sambil pangku baby tu,tertanya-tanya aku mana la laki aku ni.dahla nurse kata ala tembamnya.ikut sapa ni?.masa tu la encek ejang bangun dari baring atas kerusi sambil tenyeh-tenyeh mata.haaa..fotostat betul muka abah dia! sambung nurse tu bila nampak muka encek ejang.rupanya encek ejang langsung taktau aku dah bersalin.langsung takde nurse yang panggil dia macam sebelum-sebelum ni.itu bila dia nampak tag pink kat tangan baby dia tercengang.baby girl ke?aku gelak je sebab kalau ikutkan ramalan orang-orang tua,ramai yang kata selang bunga atau dalam bahasa lainnya dapat anak lelaki!

malam tu aku rileks tidur memandangkan baby pun tak menangis lagi nak menyusu.

Jumaat 20-01-2012
masih dalam wad sebab baby kena tahan selama 48 jam dari waktu bersalin.kesnya sebab ibu ada diabetis dan kena insulin.peh.kena tunggu esok baru dapat balik.sabar dd.after jumaat encek ejang call suruh jenguk keluar.rupanya rifdi nak lambai.apa lagi,mengalir la air mata ibu dia ni.

Sabtu 21-01-2012
doc pakar kanak-kanak bagi balik awal.thanx doc!lebiu lah.jam 5.20pm,encek ejang dah datang ambik aku dan baby.tapi sebelum keluar tu doc dah pesan,breastfeed anak banyak-banyak.kalau rasa tak cukup,tambah susu formula untuk elak baby jaundice.baiklah.orang dah happy sangat nak balik memang cenggitu.happy sangat.

-
-
-

last-last baby kena jaundice jugak.sampai kena masuk wad semula,nasib baik satu malam je.harus la stress sebab tak dapat nak berpantang dengan betul.cuma ulangalik ke Klinik Kesihatan jela.hampir dua minggu la aku usung baby sampai la hari ke-14,jaundice baby betul-betul turun.tu pun sebab aku dapat petua dari seorang sahabat suruh baby minum air anggur hitam.tak banyak.cukup la 1 sudu besar.Alhamdulillah.memang menjadi.kalau aku tau,awal-awal lagi aku dah bagi baby minum.

dan alhamdulillah jugak,baby hasya dapat breastfeed dengan baik selama 2 bulan.rekod cemerlang untuk diri sendiri.tepuk tangan untuk diri sendiri ye.clap.clap.

dan ini adalah gambar pertama beliau.


cerita lain :
: Pengalaman masa bersalin Norhaifa Rafissa.


 ٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

Wordless Wednesday #31


lebih lanjut sila ke SINI.


٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

3.4.12

Burger King

ini adalah entry basi.cuma aku je yang gatal nak jugak update.nak bagi saudari zezett jeles membacanya.

lastweek aku balik kuantan.yelah,lepas pantang balik jerantut dah macam lupa terus kat mak abah yang menjaga selama 44 hari.jahat betul.encek ejang pulak amik cuti seminggu.peh.heaven la kan duduk lama-lama kat kuantan walaupun sebenarnya nak balik ke jerantut malam selasa tu.tapi disebabkan kesilapan teknikal di mana rifdi tidur sampai maghrib,maka encek ejang isytiharkan kita balik esok (rabu) aje lahh.

sebab taknak menghampakan aku dan haifa yang dah siap lawa-lawa nak balik,encek ejang pun ajak la keluar.tapi tak bawak hasya la.mak mertua aku suruh tinggal je.tak payah la bawak keluar malam.aku pun set aje lah.encek ejang bawak aku dan anak-anak ke Burger King,Teluk Cempedak.

pssttt..sebenarnya dari aku pregnantkan hasya lagi tau aku nak ke situ tapi tak tercapai dek kaki.kena naik tangga!

okay.sebab dah lama terliur,dengan bapak bangganya aku order makan dengan girangnya.tak payah banyak sangat.nanti tak habis.itu yang aku cakap kat encek ejang sebab dulu masa aku makan kat Genting,aku siap bleh sambung makan sebijik burger tu pagi esoknya pulak.

order itu ini..dan PLINGGG!!..

err..besar ni je?aku rasa dulu punya bagak besar burger sampai makan pun bleh postpone ke pagi esok menghabiskannya.rasa nak tanya je budak kat kaunter tu tapi rasa macam sial je.kampung sangat dikatanya nanti.maka aku bawaklah order set tu ke meja luar.sambil-sambil makan tu aku dengan encek ejang puas berjelir-jelir lidah sesama sendiri sebab ngutuk sesama sendiri.sambil memandang-mandang ke McDonald's kat seblah tu aku pun kata; "ini lah kali pertama dan terakhir kita berada di sini.kat situ lebih baik!".

dan encek ejang pun geleng kepala tak puas hati.bukan tak puas hati kat aku.tapi tak puas hati sebab makan burger kecik!

tapi dalam bengang tu tetap camwhore.hoyeahh!


ibu kemain kontrol.anak plak buat spoil.huh.


senget!


kecik-kecik pun gwa baham aje.kata encek ejang sambil
diperhatikan oleh haifa.


warghhhh!!gila kentang!


abang kontrol macho saje


pergerakan rifdi yang terlampau pantas


adik fa tetap buat muka notty beliau.

-
-

dan inilah burger yang menjadi mangsa keadaan.


kecikkan?
besar burger pasar malam aje.
Alhamdulillah.


٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

takkan asek nak kantoi je

setelah mengalami kehidupan yang agak err..kantoi di sebelah pagi dan tengahari semalam,jadi aku menjadikan pulak petang dan malamnya sebagai kehidupan yang sangat indah dan mendamaikan.eh.kalau malam lagi tu sebagai kehidupan yang penuh dengan kasih sayang ye kawan-kawan.ehem.ehem.ini blog umum ye.jangan nak menggatal sangat.

berbalik pada kisah petang.encek ejang suruh tumpang opismate balik rumah sebab dia masih on the way dari temerloh - jerantut.nak buek camno.nompang aje la.

balik tu,lepas bukak pintu rumah terus aku pergi amik hasya.kebetulan dia baru sudah mandi.maka,stok susu tengahari yang aku pamkan tu terus aku suapkan ke mulut comel beliau.maka.beradu la dia bersama botol susu tu di atas katil.eh.jangan nak main tuduh kata aku ibu yang lalai ye.fyi,nipple yang digunakan pada botol tu adalah jenis Y dari brand Pigeon.aku memang pakai nipples camni since newborn rifdi lagi sebab nak elak aliran susu yang disedut keluar terlampau banyak.lagipun kalau baby tertidur,susu tu akan stop keluar dan jangan risau,your baby takkan tersedak time tidur.insya Allah.pastikan kedudukan baby betul time kita tinggalkan camtu.dan jangan la kau biar je baby kau tu tidur sampai tak jenguk-jenguk.eh.memang melampau la tu.

eh.lain pulak ceritanya.okay.sebab hasya dah syok menyusu tu.aku pun dengan pantas keluarkan ikan dan ayam dari fridge.masak lauk yang paling mudah okay!
menu adalah ikan masak asam pedas dan ayam goreng deep fry.mudah gile.dah la daun kesum depan pagar rumah aku tu kemain gemok-gemok daunnya.kemain banyak aku petik nak letak dalam asam pedas.

dan aku rasa tak sampai setengah jam la aku dah siap masak.siap je,terus aku tanak nasik,jenguk hasya yang dah ZZZzzz tu..dan mandi.siap solat terus lepak-lepak sampai la encek ejang balik bawak rifdi dan haifa.nasib baik aku masak siap awal.laki balik kata lapar gile ni weh.nak makan.hah,memang senang la kan kerjanya.siap makan terus masing-masing bernyawa macam nak pergi perang.powpowpow.err..tak paham kenapa ada sound effect gitu.

malam tu pulak hasya tak meragam sangat.lagi indah la malam tu.cuma haifa pulak demam dan batuk-batuk.sampai tidur dekat luar dengan abah dia sebab asek muntah aje.kesian dah aku tengok.tu yang pagi tadi lewat (lagi!) pergi kerja.pergi klinik sebab aku risau panas badan dia langsung tak turun dan bunyi kahak dalam dada sangat kuat.

eh.lepas ni aku tak sure la dapat nak bersembang kencang lagi tak dalam blog sebab big boss panggil entah berapa kali ni berhubung nak tukarkan aku ke department lain.entah berapa kali aku keluar masuk bilik dia hari ni.kesnya ada technician lain nak mintak tukar dept atau dalam erti kata lain nakkan rotation.sekali aku pulak yang terpilih memandangkan aku dah takde projek dan kata boss,aku masih fresh.heh.takdek maknanya sebab technician tu sebenarnya tersalah target.dia nak orang lain duduk kat tempat dia tapi ...itu lah.terkena kat aku.tapi takpe,aku tak kisah kalau itu arahan.

cuma aku masih terpikir..
pasni bleh kencang lagi ke?huhu...




٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

2.4.12

Pekeliling Perkhidmatan

kepada semua penjawat awam.
ini adalah berita gembira. penjawat bukan awam, jangan sedih sangat.



Kenaikan Kadar Bantuan Sara Hidup
Kenaikan Gaji Bagi Perkhidmatan Polis DiRaja Malaysia Di Bawah Sistem Saraan Malaysia
Kenaikan Gaji Pegawai Perkhidmatan Awam Persekutuan Di Bawah Sistem Saraan Malaysia

Pengiraan Pemindahan Gaji Mengikut PP. Bil. 1/2012



sumber : www.jpa.gov.my



٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

first day yang kantoi

yeahh.setelah 72 hari meninggalkan opis.hari ni hari pertama saya masuk kerja!
tak sabar nak kerja tahu!

first day keje pun dah kantoi datang lambat.boleh tak hasya tidur jam 5.40 pagi tadi?tu pun ending dia aku letak dalam buai.susahnya my lil princess tu nak tido!

hasya memang camtu.time tidur adalah around 1-4 pagi.tapi pagi tadi memang challenging la sebab pukul 3.30am dia dah tidur.aku sedar-sedar nak dekat 5 pagi tadi dia berbunyi 'mencari' sesuatu kat dada aku.biasa kalau dia dah tido lambat,dia akan tidur sampai pagi.adoi.berjaga pulak aku menyusukan dia.tak kisah la tu.sekali susu tak cukup.hasya marah.aku alihkan ke belah kiri.lagi dia marah.nangis-nangis sampai bangun abah dia.

"dia dah susu ke?".tanya encek ejang dalam mamai.
"dah.tapi sebelah je."

encek ejang ambik hasya dari pangkuan aku dan terus letak dalam buai.sekali henjut,hasya dah tidur.yeahh!aku pun lelap sekali padahal tinggal setengah jam je lagi nak bangun tidur dan siap-siap pergi kerja.tapi....

masa alarm henpon aku berbunyi lagu Side - Travis,bleh aku stop dan...err.aku tidur.

lepas tu,aku sedar encek ejang tepuk aku dan kata..
"sayang.7.15 dah..".

bingkas aku bangun beb!rasa macam terjun bangunan.bergoyang kejap buai hasya tidur tu langgar dek aku tapi budak tu tengah nyenyak.takde makna pun nak terkejut.cepat-cepat mandi.subuh gajah pun subuh gajah aje la.

siap berpakaian dan bermake up sampai rasa muka dah setanding Maya Karin,terus aku start enjin kereta (balik semula keje macam biasa),angkat barang dalam kereta,kejut rifdi dan haifa suruh masuk dalam kereta,terus angkat hasya yang masih lembik tidur tu bawak ke rumah jiran sebelah.ye.aku hantar hasya ke rumah sebelah je memandangkan pengasuh nak fokus pada haifa yang masih kecik dan cranky tu.

hantar sambil tinggalkan pesanan sikit-sikit,terus aku blah hantar rifdi dan haifa pulak.
pungpangpungpang..aku sampai opis jam 8.45pagi!..fuh.

masuk keje,ada temuramah plak oleh rakan sejawat.biasa la.lama tak jumpa.paling best sebab kata aku nampak kurus la.heh.jangan nak jeles sangat la.

masuk keje jam 8.45am,pukul 9.15am dah pergi makan.awesome lah!

pastu sekarang jam 11.20am aku dah rasa nak balik.
jangan silap paham.bukan nak tidur atau mengular atau memonteng dan sebagainya.
tapi sebab nak mengepam.penuh dah gayanya ni.huh!



٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...