Visitor

27.4.12

cleverbot

siapa takde kerja boleh la klik link kat bawah ni.
cleverbot.com

bunyi macam clever tapi bodoh.aku dah macam takde keje berborak dengan cleverbot ni sementara tunggu encek ejang ajak balik.dah dengan aku jadi piang.





haha.memang gila la melayan dia ni.


٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

straight to the point

pagi Jumaat macam ni tak dapat sangat nak berblog panjang sedepa.
cukup dapat bagi point pun sudah.itupun kalau ada yang nak baca.HAHAHAHA.eh.terbuat lawak sendiri pulak.

1. semalam bawak mak dinner di Kopiesatu.mak aku macam..woww.ape tempat ni sampai air semua cecah rm5.00 ke atas?.rileks la mak.orang dah naik gaji ni. #ehem.

2. semalam beli lauk mentah punya la banyak.konon nak masak la kan untuk mak.sebab dah dinner kat tempat yang kaww tu,maka kejap lagi kena balik awal la sket.nak masak untuk mak.cadang nak masak banyak,boleh tapau bawak balik kuantan.sampai rumah nanti tak payah nak masak dah. #pemalas.

3. arini nak kena settle semua kerja berkaitan.macam la banyak keje.sebab nextweek aku ambik cuti isnin - jumaat.senyaplah fb dan blog aku.jangan ada yang rindu. #ptuihh kat diri sendiri.

4. ohye.pagi tadi nama-nama pegawai yang tersenarai dalam APC (Anugerah Pekerja Cemerlang) 2011 dah diumumkan.aku dengan encek ejang belum tersenarai lagi.takde rezeki lagi walaupun keje dah masuk taun ke 6. #harapan kemain melangit.mana nak sempat kena nilai,asek cuti bersalin je.kakaka.

5. fasha sandha nak kawen malam ni.congrats!!! #dah kenapa kau dd?



credit to maznie omar


6. itu je kot.bai.


salam Jumaat dari kami.



٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

26.4.12

haifa #19 : dd junior

lega hati bila mak datang semalam.dari isnin aritu aku terpaksa bawak haifa datang opis.rifdi pulak ikut encek ejang.haifa ni ikut aku ke ofis,memang stok budak melekat kat belah kiri aku ni.dah jadi macam kembar siam.orang lain pujuk dengan candy pun tak jalan.candy dia ambik,tapi orang dia taknak.pantang aku bangun dari kerusi opis konpem dia pun "nak entung!" (baca : nak dukung!).

akhirnya,masa aku jemput mak aku kat stesen bas semalam,haifa nampak je mak aku terus "nak entung!".itu la orang pertama selain abah dia yang dia nak dukung.kau bayangkan aku naik tangga opis yang setinggi 3 tingkat tu dengan dukung budak 10kg?

nasib jugak aku ni adalah kategori perempuan tough.kalau jenis keding?harus patah pinggang aku memikul dia sepanjang perjalanan ke opis.bukan tak bagi dia turun naik tangga sendiri,tapi haruslah aku kejar punch card yang taktau reti tunggu aku punch waima seminit lambat.

selama haifa duduk opis dengan aku,kejenya adalah angkat telefon yang ada kat meja aku ni.lepas tu,kalau aku on pc,sibuklah jari jemari gebu dia kat keyboard ni.nak tumpang type skali.sebab tu aku tak boleh nak type panjang-panjang kat blog.letih aku nak backspace-delete-backspace-delete.

kalau bukak fb lagi la.pantang keluar muka pesen aku.semua "ibu".takpun "cikna" (kakak aku).agaknya itu je perempuan cantik yang dia kenal.susah betul.eh,itu semua bukan kerja opis.kenapa nak mengeluh sangat.haha.okay dah petang semalam terus tenang aku pergi kerja dengan encek ejang.no more kembar melekat.sudahnya sampai cramp tangan aku mendukung dia.

nasib la pagi tadi tak pulak dia nak ikut aku pergi kerja.kalau tak,haru!


HALLOO!! KAU NAK APE HAH???
*abaikan kerusi empuk beliau*


٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

rifdi #41

lama tak cerita pasal rifdi.
anak teruna aku tu dah besar panjang.kalau nak amik gambar dia,dia dah pandai tutup muka.konon-konon taknak publish depan orang ramai.konon saham kena jaga.


see.betapa pemalunya saya.

kalau bercakap ya Rabbi memang tak nak berenti.dulu aku risau sangat dia tak pandai-pandai bercakap.sekarang ni sampai suruh dia tidur sebab penat melayan dia bertanya itu ini.paling tak tahan dia semakin kelakar.

selain daripada tu,rifdi sangat hebat melakonkan semua watak yang dia nampak dan tengok di sekeliling dia.okay,realitinya semua toddler sebaya dia pun macam tu jugak.tapi yang aku tak tahan tu memang dia akan ajukkan semua yang dia nampak dengan versi dia sendiri.cakap banyak tak guna.jom kita tengok.


drill dinding.
fine.itu sebab rifdi ada masa abah aku renovate dapur dan rumah.


mesin rumput.

tu belum lagi aku record time dia main traktor kat atas kusyen.
kalau aku tanya, abang buat apa tu?
dengan muka sardin dia jawab abang bawak traktor mesin rumput ni.

haihh.



٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

25.4.12

haifa #18 : ABC

sebab bawak haifa pergi opis,maka kena la pasangkan apa-apa yang berguna untuk dia.kalau tak,asek nak angkat telefon ofis je.

kebetulan search kat youtube terjumpa pulak ni.memang favorite dia dan rifdi lah.

versi kermit the frog

Amazing Beautiful Creatures Dancing Excite the Forest Glade, In my Heart how I do Jump like the Kudo Listening to the Music, so Nice the Organ Plays, Quietly Rests the Sleepy Tiger Under the Vine tree at the Water's side, and X marks the place 'neath the Yellow moon where the Zulu chief and I did hide.

versi elmo

pastu jumpa pulak ni.



suka la haifa.sampai takde chance aku nk berfb.ceh.

٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

Wordless Wednesday #33


#bibik baru.haha


٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

24.4.12

MILO French Toast

korang lapar tak?meh try resepi senang nih.cuba la.pastu bagi aku suruh rasa.



MILO French Toast

MILO French Toast
English | Bahasa Malaysia
Masa Penyediaan
30 minit
Hidangan
2 orang
Kemahiran Diperlukan
Permulaan

Bahan-bahan

50 mlSusu sejat
½ camca tehEsen vanila
4 camca besarSerbuk MILO
1Telur, dipukul
2 kepingRoti putih
1 camca besarMinyak masak

Gula kastor (jika mahu)
MILO French Toast


Informarsi Pemakanan (Setiap Hidangan)
Tenaga98Kcal
Karbohidrat12g
Protein1.8g
Lemak4.5g
Tips ringkas dari Nestlé
Tahukah Anda
MILO mengandungi ACTIGEN-E, gabungan 8 jenis vitamin & 4 jenis mineral untuk pengeluaran tenaga secara optimum daripada makanan.

Petua Berguna
Selain daripada nasi, roti juga tergolong dalam kategori karbohidrat dan boleh dijadikan alternatif untuk sumber tenaga.

Cara Memasak

  1. Panaskan susu sambil masukkan serbuk MILO dan kacau. Matikan api dan terus mengacau sambil masukkan telur yang telah dipukul.
  2. Buang kerak roti dan potong roti menjadi segitiga.
  3. Celup roti yang telah dipotong ke dalam campuranMILO tadi dan goreng di dalam kuali leper dengan sedikit minyak sehingga masak.
  4. Angkat roti yang telah masak dan taburkan gula kastor, jika mahu.
  5. Hidangkan panas-panas.


sumber : sini


٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

23.4.12

japang

lastweek bawak hasya cucuk 3 bulan di klinik gomen.lambat jugak la pergi memandangkan rifdi dengan haifa takde pengasuh,so kena la tunggu budak-budak ni bangun tido.

turn hasya.terkena dengan nurse yang agak jarang la check aku anak beranak.chinese dan agak polite.dia tanya aku, "asal mana?"
aku pun jawab la.."kuantan.kenapa?"


dia senyum je.dia tanya lagi macam tak puas hati.

"you ada kacuk ke?".
errr..aku salah dengar ke?
dia tanya lagi..
"you ada kacuk ke?sebab nampak macam tak pure melayu.macam kacuk jepun je".

haihhh!~
jangan cerita la kadar perkembangan saiz aku lepas tu.triple!

muahahaha.

okay.entry memang tiada motif.aku post gambar hasya 3 bulan jela.






٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...