Visitor

25.5.12

dialog

alhamdulillah semalam selamat menggantikan puasa yang tertinggal Ramadhan lepas.eleh.sehari je pun.tu pun sebab kena minum air gula time pregnantkan hasya taun lepas.yang score sangat tu rasa sebab puasa time kena ke kursus.yeah.semalam aku ke Kuantan.ada taklimat waterproofing.entry yang wujud semalam adalah auto-post.so,jangan nak pelik sangatlah lokasi aku semalam ye.

sebab gerak pepagi hari semalam,maka tak sempat la anak-anak tengok muka ibu dia semalam.so,bila petang diorang sampai kat rumah,bersorak-sorailah masing-masing sebab dapat jumpa ibu.terutama sekali abangnya lah.sampai tersengih-sengih peluk aku,macam la aku pergi kursus lama benar.rindu rupanya.ingatkan buat tak cara je.*errr..touching jap.

okay.kisah arini adalah pasal aku dengan encek ejang yang suka sangat main soal-jawab dengan budak-budak ni.paling kuat bertanya adalah encek ejang.

(dialog sekadar bertanya dan bergurau ye.jangan banyak cengkadak nak komen aku ngajar tak betul ke hape)*amaran awal pada yang rajin kata aku ngajar anak tak betul.

abah : abang.abang anak sape?
abang : abang anak abah.
abah : abang.muka abang macam sape?
abang : muka abang macam ibuu..

hahah.

abah : adik haifa anak sape?
abang : adik sha anak ibu
abah : adik haifa macam muka sape?
abang : adik sha macam muka abahhh..


kadang-kadang rasa kelakar jugak budak-budak ni.main sedap cakap je.paling aku suka time encek ejang suruh anak-anak dia cium pipi.

abah : abang.sayang abah jap.
rifdi pun cium pipi encek ejang.
abah : cakap apa?
abang : sayang abahh.

lepas tu dia suruh haifa pulak.

abah : haifa.sayang abah.
haifa pun cium jugak.
abah : cakap apa?
haifa : abah!

.....haha!memang comel :)



٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

24.5.12

jangan kacau!!

pesen anak-anak aku kalau 'membuang' semua bawak diri tetiba.misal kata tengah syok layan tv tetibe rifdi lari ke belakang sofa.takpun haifa tetibe pergi ke dinding antara dapur dan ruang tamu rumah.itu memang port faveret masing-masing.

lepas tu kita tak boleh lalu atau datang kat diorang.mesti diorang akan jerit marah "jangan kacau!!".

itu tandanya memang diorang nak fokus untuk 'proses' seterusnya.so,sape-sape yang kena sound camtu memang automatik tak kacau.biarkan ajela sampai siap.blah dari situ dan buat kerja masing-masing.
baiklah.itu kisah mereka.sekarang kisah aku pulak.

baru-baru ni encek ejang pergi rompin sebab memancing.so,tinggal la aku dengan bebudak ni kat rumah.nak dijadikan cerita aku ni tersangatlah sakit perut.macam biasa kalau dah keadaan camtu aku pesan kat rifdi;
"rifdi jaga adik.ibu sakit perut.kalau adik nangis ketuk pintu okehhh".

dangg!aku bergegas tutup pintu.tak payah citer la apa aku buat.

sedang syok,tetibe dengar haifa nangis.tak lama rifdi datang ketuk pintu toilet.

"ibu!ibu!adik sha (panggilan rifdi pada haifa) buat abang!".
aku senyap je.
"ibuuuuuu.adik sha buat abang!".
malas betul nak layan.

haifa pulak masih menangis.memang dekat depan pintu jugak.
"iiiii..buuuuu!!..adik sha buat abangggg!".

adoi la.bising pulak bebudak ni.dahla belakang rumah aku tu aku dengar tengah bertukang renovate rumah.
rifdi masih menjerit-jerit panggil aku.haifa plak masih tak berenti nangis.

tensen.last-last aku laung, "JANGAN KACAU!".

terus senyap.terus dua beradik tu blah ke depan dengan senyapnya.
dalam hati aku pun terus berkata;

"perghhh.dah macam budak ni jugak aku rupanya.".





٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

23.5.12

secret recipe

LEPAS AMIK KUNCI RUMAH TADI..eh.tetiba tercaps lock.ngada-ngada plak terbuat gitu yek.
ye.aku dah selamat amik kunci rumah baru.alhamdulillah.

berbalik semula kisah tadi.lepas ambik kunci tadi,rasa macam feel sangat excited.tengok rumah baru sambil simpan tong sampah free yang pemaju bagi tu,rasa macam nak terus deco deco macam duit ada juta-juta dalam bank.sabar puan dd.buat mana yang mampu.silalah ukur baju di badan sendiri.

sesudah mengkaji segala aduan yang patut diberi sebelum masuk,terus encek ejang ajak makan dekat Secret Recipe.wah.kemain kau.celebrate tempat tak agak-agak.tak kisahla.lagipun dari semalam lagi aku dengar dia sebut-sebut nak makan kek.jangan mengidam macam-macam.nangis aku nanti.

dah masuk dalam SR tu,takde retinya nak kawal nafsu.nasib baik la encek ejang kata pasni bungkus nasi kukus.kalau tak,aku order dah spaghetti takpun kid's meal dengan burger comel-comel tu.eii..geramnya.

amik kau.

pilihan aku arini.
oreo cheese

sulong mengukur ketinggian hidraulik air beliau

orang sibuk makan dia sibuk call

makan saje.lebar dah muka.

siap makan pergi plak bundle sebelah.hah.memang masa nak perabihkan duit je gayanya.haha.


٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

Wordless Wednesday #36


# pengat pisang

# ABC & Cendol

٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

22.5.12

makan-makan sempena my FIL birthday

boleh eh aku terabaikan kisah menyambut hari lahir ayah mertua di rumah kuantan.
ini kalau ayah ada simpan machine-gun harus dia uji ketaatan aku dengan mencuba guna senjata tersebut.
acah je.ayah mertua aku sangat baik.muka harus cool dan itulah style dia.chill beb!

kisahnya berlaku 3 minggu lepas yang lalu.sebab nak rasa kek red velvet buatan kakak aku,adik ipar yang bakal kawen 10 jun ni mintak jasa baik aku bawakkan kek tu ke rumah.sambil testing rasa camne sebab nak tempah time kawen nanti.

jadi sebab masa tu terkena birthday ayah,maka kitorang pun buat makan-makan.ikutkan biras aku (encek ejang SIL) request nak aku gorengkan mee tapi encek ejang taknak.dia suruh aku bawakkan kek je.huh.sampai camtu sekali laki aku.

menu sangat banyak malam tu.bihun,sate dan 2 jenis kek yang disponsor oleh i sendiri.huwahuwahuwa.


bakal pengantin


menu bersama kicap.
motif?


yang mengadap sampai buncit


itu kek nenas dan red velvet


red velvet yang sekarang ni jadi bualan ramai.


kek nenas ni sedap.


sampai time ni aku masih terbayang-bayang pada sate ni.
sedap betul.


tangan yang memotong bukan my FIL tau


takpayah nak kenalkan lagi.

mak (mertua) aku makan kek red velvet,tapi lepas tu tak abis sebab katanya manis.haha.tak larat makan menda manis family encek ejang ni.maybe sebab ayah diabetis,so makanan manis ni kurang la dalam rumah.wah.tapi kalau coklat,gula-gula memanjang ada.air gas pun sama.aku plak yang tak larat rasa.

eh.kalau perasan ayah takde kat meja makan kan?ayah low profile.dia suka makan kat dapur.jadi kalau rasa-rasa nak tengok camne muka ayah ngan mak mertua aku,sila la rujuk gambar di bawah.kemain kau.macam bagi arahan dalam buku latihan sekolah pulak dah.


otai kan?


٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

Oasis - Don't Go Away

1997.and i really miss it!


A Cold and frosty morning there's not a lot to say 
About the things caught in my mind 
As the day was dawning my plane flew away 
With all the things caught in my mind 

And I want to be there when you're... 
Coming down 

And I want to be there when you hit the ground 
So don't go away say what you say 
But say that you'll stay 
Forever and a day...in the time of my life 

'Cause I need more time yes I need more time 
Just to make things right 
Damn my situation and the games I have to play 
With all the things caught in my mind 

Damn my education I can't find the words to say 
About all the things caught in my mind 
Me and you what's going on? 
All we seem to know is how to show 


.

rindu plak zaman-zaman ni.rock!!..tolong aku!


٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

brunch

pagi-pagi masuk opis dah terus kena meeting.lepas ingatkan dapat terus breakfast,tapi banyak plak halnya.

dalam pukul 10.30pagi baru la dapat pergi makan.terus ambik makanan yang heavy la iaitu nasi kerabu daging bakar dan ayam bakar.pehh.saje nak tulis panjang-panjang bagi detail.sekali ada pulak tambahan makan apam balik.heaven jap rasa.

balik opis,member bawak pulak kek puding.perut dah penuh ni tapi sebab takut habis kena bedal dek orang lain maka teruskan ajela aktiviti makan di bawah sedar ni.ya Rabbi.dah macam _________ dah perut.

apepun,terima kasih kepada sahabat gwa since zaman Polisas yang pernah tido sekatil sampai la ni dah masuk taun ke-6 bekerja satu bumbung siap pernah sewa rumah sama-sama,makan aiskrim time blackout tengah-tengah malam sama-sama,kuar rumah pegi round bandar Jerantut 2-3 pagi sama-sama iaitu Nani.

"terima kasih kerana memenuhkan nafsu makan saya pagi ni."



ini kalau lunch jugak tengahari ni memang awesome la kamu perut!!

# lupa nak ucapkan terima kasih tak terhingga kepada encek ejang yang telah sediakan dinner nasi goreng cina malam tadi.memang best!


٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

21.5.12

instagram

lately kalau bukak fb mesti gambar-gambar dari instagram berleluasa kat wall.
taktau ke pedih hati ini sebab jeles tengok gambar-gambar tu?

festaim tengok masa bukak profile awek adik gwa.meruntun tengok gambar-gambar yang special nampak macam pakai kamera lomo.masa tu rasa macam wau,hebatnya.lepas tu bila bukak blog pun ramai yang upload gambar pakai instagram jugak.rasa macam..wau.mari kita aktifkan instagram macam mereka.

aku pun dengan telusnya pergi la bukak instagr.am.dengan sengalnya aku ingatkan dia macam register fb, blogger, friendster ape semua.rupanya tak.dia hanyalah untuk iPhone user.

terus aku berlari nangis masuk bilik. T__T

-
-
-
-

baru-baru ni sebab makin ramai guna aplikasi instagram di fb,maka tercetuslah status yang berbaur dengki pada pengguna.lepas tu bila dapat respond dari kawan-kawan,rupanya samsung pun dah bleh pakai instagram ye?ahahah.ewah.gelak lega macam la aku yang pakai samsung tu.padahal laki aku.

lepas tu mula la rasa rendah diri dengan henpon sendiri.selalu sangat aku bukak Google Play berangan konon-konon nak install dalam henpon.ibarat macam bukak godek-godek semata-mata untuk sakitkan hati sendiri.boleh tak gitu?

maka,aku taktau apa nak diceritakan sekarang.aku cuma nak ceritakan keinginan aku je.nak cerita kat encek ejang,dia pun tak mampu nak buat apa.cerita kat diri sendiri pun,dah tau memang tak mampu lagi nak beli/ganti henpon buat masa sekarang.

jadi nak cerita kat sape lagi.kat korang aje lah!



dan sebab tu jugak lah kalau korang perasan gambar-gambar dari henpon aku banyak aku edit ala-ala instagram.poyo kan.?


٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...