Visitor

22.6.12

plead and treat

berehat dari cerita pasal Kuching boleh?
ke ada yang tertunggu tunggu?
cewah.cakap macam ramai orang heran je aku pegi kuching.padehal orang lain pergi tempat lagi havoc.haha.

sebab aku rasa dah lama tak cerita pasal anak-anak aku.kesian.dah la masa aku pergi kuching diorang kena tinggal,dalam blog pun nak abaikan dia jugak.kau kejam dd!ohhh..*berdrama swasta sat*.

nak cerita nanti sedih *drama lagi*,jadi aku letak gambar tanda kasih sayang.
serta memujuk dan belanja mereka apa yang mereka inginkan seperti :

1# Belanja aiskrim untuk mereka



chomot!


2# Belanja McDonald's dan layan movie Madagascar 3





bersungguh-sungguh aku melompat kat belakang encek ejang 
suruh bebudak ni take action dengan baik.
tapi haifa tetap dengan sifat notty yang comel beliau di akhir gambar.
geram!



٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

21.6.12

Kuching Part 3 : the Solemnization

malam hari kedua.

untuk pembukaan kita tengok rombongan pengantin bersiap-siap.dan berfotogedik tanpa had.

pengantin lama yang tetap sweet :)

anak bongsu dan emaknya

tengok.kan dah jadi mak andam.

adikku dah nak kawennn

errr..

with makcik makcik dan the hantaran

ring and the duit mas kawen


homestay kitorang duduk tu sebenarnya satu taman je dengan rumah aiza.
jadi masa kitorang naik alphard tu tak sampai 5 minit rombongan dah sampai.yeehaaa.adik aku skali lompat je dah sampai pintu rumah pengantin.terer betul aku menipu kan?

dah sampai situ aku cuak anak aku kena ambik masa nak masuk rumah.ape kes?
rupanya adat menyambut tetamu yang bawak baby,diorang akan pegangkan.so,kita tak terganggu masa majlis.patutla pagi tadi masa makan kat dewan aiza pegangkan hasya.rupanya memang macam tu.masa makan pun diorang pegangkan.

baguskan?tak macam kita.ko datang bawak anak kecik tu pepandai ko la pegang sendirik!
hahaha.

senyum kaver bedebor

salam bapak dengan erat

gelak ye gelak

cewahhh

so,dengan sekali akad adik aku sah jadi suami kepada Aiza Taufek.yeaaaaaaa...

suka sangat la korang!

dan mari layan gambar yang aku cuba letak seminima yang boleh.

terus kami kami simpan kamera 'kecik' kami.hekhek.


dengan mak dan abah

dengan makcik makcik

family aiza yang sporting.
yang tepi berkebaya tu family baru dalam keluarga.
alah kenduri yang aku pergi tadi tu la..

aiza's relatives

adik beradik dan kazen

ewah puan ani kita

aiza.now im ur sis tau!haha..


we rock!


hasya senyum

ani dan hasya

ini pengapit adik.sweet :) heheh.

selesai akad dah tentu sesi menjamu selera.
nak cerita makanan time tu memang taktau apa nama pun.tapi semuanya best-best.kita tekak tetap bleh sumbat la.sudahnya,balik kitorang semua terlentang kekenyangan.

spare tenaga untuk shopping pulak.
yeyyy!

--------------
photos by : kak eenaa, ani kazen dan abang aiza (gambar akad yang clear giler!)
edit by : me.


٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

20.6.12

Kuching Part 2 : Kenduri

Hari kedua.

Pagi-pagi dah semua sibuk berebut bilik air yang cuma ada dua tu je sebab nak pergi kenduri adik kepada bakal wife adik.amboi.saje nak cerita panjang ni.senang cerita pagi ni kenduri adik aiza (wife adik aku), kenduri menyambut menantu.
kenduri aiza dengan adik aku pulak belah malam nanti.itu part III nanti ye.wah.macam drama pulak main episod episod ni.

untuk kenduri pagi ni nasib baik la aku bawak baju sopan spare.kalau tak,harus aku sauk je baju mak aku.takpun pakai je t-shirt pastu makan kat luar dewan sambil menangis mengenang nasib diri dipinggirkan.sob.sob.sedih sangat rasanya.

kenduri di sarawak ni berbeza dengan semenanjung tau.kenduri sini dibuat sebelah pagi area 10.30am.maknanya jam 12.30tengahari semua dah settle.kalau jenis orang datang taktau cerita dari semenanjung harus datang tak dapat makan.

masa tetamu datang terus rasa rendah diri.masing-masing rupanya vogue.terasa memang berada di bumi yang lain.tengok muka semua cantik-cantik.terus masing-masing dari pahang ni terpana tengok kulit putih mulus mereka ni.mengancam.

turun alphard terus masuk dewan

dengan emak

dengan emak dan bakal pengantin

ani kazen aku.aku.aiza.

hasya memang terlentok kalau dipelukan cik ani dia

tengok.sampai terkulai layu.

mak buat muka comei.

dhiya

cu & pakcik haris

sibuk lagi nak berfesbuk

makteh han dan adik dia,mak aku.hehe.


tiba-tiba masa aku nak amik gambar,semua pandang aku.
dah menggigil lalu gambar bergoyang.
alasan.

abang pengantin bagi syarahan ucapan

hasya dan cik ani lagi

mengantuk lagi ke hasya?

bukan pengantin lagi

nasrul dan bakal pak mertua beliau,
haji taufek

bersama bapak haji taufek dan abah haji jaafar

dari pahang

dengan ani kazen


oldies dan ehh?

eh.balik naik alphard ke?
bukan beetle ni ke?

-
-
-
-
-



tengok.orang yang paling penat hari ini.




٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...