Visitor

20.7.12

sebelum umrah

hectic.banyak gile keje sampaikan rasa working hours tu sangat pendek.hoh.
tak baik mengeluh puan dd.itukan pilihan sendiri.*mari bermotivasi*

tengok blog pun cerita ala kadar je.takde dah cerita stok panjang lebar sekarang bukan?semuanya ada gambar yang serba sedikit.banyak cerita pasal future house je sekarang ni memandangkan inilah saat bahagia untuk deco rumah.

ohye.lastweek balik kuantan sebab abang ipar kawen.lepas tu ahad tu kak ina buat breakfast nasi lemak dan jemput jiran tetangga makan untuk meraikan mak dan abah yang nak buat ibadah umrah.meriah macam nak raya ye.


dhiya lapan


azeem



pilot dan co-pilot yang ayu :)


ini adalah cili kering.
bak kata opismet aku,
"siapa makan lada,dia yang rasa cili"..
*tak paham*


tangan mak
*rindu*


abah
*rindu jugek*


anak-anak bermain


sampai macam ni


"kita tengok ajelaaaa.."


....




٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

19.7.12

homesweethome #6

berbekalkan modal yang kecik,aku usahakan jugak untuk buatkan aksesori rumah sedikit demi sedikit.

ala,sikit-sikit pun lama-lama siap jugak semuanya.cuma amik masa la sikit.hukhuk.

tadi siap dah beberapa kerja.antaranya platform depan sliding door.



memang pantaslah Ah Yen ni buat kerja.dahla comel.ehem.ehem.
aku upah dia je untuk kerja yang sikit tu.dah kata modal sikit.barang-barang semua aku beli sendiri.siap semua tak sampai pun RM400.

petang tadi pulak nampaknya pintu dan tingkap sliding dah kena cabut.ye.aku tukar pada sliding cermin gelap.kalau tinted sahaja aku memang taknak.takut tak tahan lama.




slow-slow kayuh la ni.



٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

18.7.12

Wordless Wednesday #44


# KCC Kota Kemuning



٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

17.7.12

turban

sekarang ni nampaknya dah terminat ke turban pulak.eleh,kalau dalam bahasa melayunya serban.

mula tengok of course la yuna.tapi masa tu rasa weird sangat.pesen apakah?
lepas tu nampak Yana petisuara pakai.dia buat pakai shawl je.nampak cantik.lepas tu tengok ika jiran kat rumah pakai masa kawen pun cantik.sekali tengok pulak classmate masa form 1-3, jihan pulak pakai.pun cantik.sudahnya rasa...arghhhh!nak pakai jugakkkk.tapi kalau aku pakai cantik ke?

muahaha.*gelak skeptikal untuk diri sendiri*

bila jihan post kat facebook tutorial pakai turban rasa macam senangnya nampak pakai.tengok jihan pakai lagi simple.nampak kemas dan style je.dan dia bagi satu link ni untuk belajar pakai tutorial camne.


cantik orangnya.


dan aku search lagi.nak tengok yang covered neck.


covered neck.cuma nampak 'sarat' sikit la.


hmmm.agak-agak kalau aku pakai gini cantik tak?
pakai turban dengan spec,takut macam opah opah pulak.


tapi tengok yuna macam ni tak macam opah pun!
hahah.




٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

homesweethome #5

memang kalau tengok rumah baru rasa nak nanges.deretan rumah depan dah ramai yang dah duduk.deretan rumah aku takde lagi.cuma yang ada 2bijik rumah sebelah kiri yang dah siap renovate.

aku nak jugak renovate tapi modal tak ada :'(

disebabkan ketidakbijaksanaan pihak terlibat,duit lebihan pinjaman masih gagal diperolehi.maka,kena la guna kebijaksanaan sendiri dan keperihatinan abah yang tersayang untuk dapatkan modal.terima kasih abah.tanpa abah memang tak dapat la rumah tu nak pasang aksesori.wah.bijak statement kau tu ye puan dd!

kerja aksesori adalah melibatkan kerja yang disenaraikan tersebut.ini baru yang diingini setakat ni.takut dapat duit nanti banyak pulak penambahan berlaku.hiks.

#1) grill - deposit dah siap bayar.tinggal kerja siap baru bayar lebihan baki.done.

#2) platform/slab depan pintu sliding (porch) - material dah siap beli.tinggal orang upahan je nak buatkan.done.

#3) kitchen cabinet - baru siap draft dan design!modal takde lagi ni.

buku rujukan

mula meng-scale-kan saiz dapur

suggestion sketch
by gua

suggestion sketch 2
by encek ejang.
"3D" - katanya.









dan inilah sketch terhebat :


aku taktau hasil tangan siapa ni.antara rifdi atau haifa.
tapi aku rasa ini kerja haifa.





٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

16.7.12

Selamat Pengantin Baru Angah & Mia

betapa kencangnya mak mertua aku menerima menantu.bulan lepas dapat menantu ketiga.dan dalam bulan yang sama dapat pulak menantu keempat.

menantu keempat pulak dapat orang Sabah bah!
so,minggu baru ni sesi menyambut menantu pulak.dan macam biasa,aku datang sekadar untuk makan lagi.tak dapat nak tolong walaupun sebenarnya aku ni kalau bab family kawen la paling suka nak menyibuk.alasan masih lagi ejang suruh duduk rumah mak aku diam-diam jaga anak-anak.kalau duduk kat rumah mak mertua aku rasanya anak-anak aku tentu kacau abah dia buat keje.susah pulak.

malas cakap banyak.untuk angah dan mia,selamat pengantin baru buat kalian.
semoga kekal hingga ke akhir hayat dan dikurniakan anak-anak yang comels sebab mama dia comels.hehe.

Selamat Pengantin Baru
-Nik & Mia-

tenung kek tu angah

err..belakang tu bodyguard ke

abang rifdi

the Ejangs

dhiya harimau 

potong jangan tak potong


sebesar-besarnya kek tu dia nak sumbat

mak dan cucu bongsu

rainbow cake

candid

3 keturunan yang comel-comel



٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...