Visitor

27.7.12

kegilaan #13 : favorite shawl

korang sendiri mesti ada favorite tudung/shawl/pashmina.

kalau dulu aku penah cerita aku ada lebih kurang 40 helai shawl/pashmina (klik sini), taun ni aku dah tak terkira dah ada berapa banyak lagi dah.banyak.kalau letgo pun belum tentu orang nak beli.dalam erti kata lain,patutnya aku dah hadiahkan kat orang ajela.

paling favorite adalah shawl/pashmina yang crumple dan tak payah gosok.lagi la menjadi pilihan di hati sebab tak payah iron.haaa,bijak tak.bijak tak.pemalas taknak cakap.

dan ini adalah shawl/pashmina yang dimaksudkan.kadang-kadang seminggu sekali aku bleh ulang tayang shawl/pashmina yang sama.heh.jangan citer kat orang ye.





dan yang terbaru.balik-balik pakai yang ni.








٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

26.7.12

homesweethome #7

alhamdulillah.lastweek pergi dua kerja dah siap.

#1. sliding door yang gelap dah siap pasang.
#2. grill pun dah siap pasang.












*gambar iklan je yang banyak ni*

bila dah siap serba sedikit ni,rasa la lega sikit.so,sekarang ni dalam proses tukang ukur untuk buat table top, pasang tiles untuk porch dan sambung belakang.tetibe je macam banyak modal.haha.

actually encek ejang sanggup buat overlap,sambung lagi buat pinjaman walaupun tinggal 5 tahun je lagi nak habiskan.dulu target abis pinjaman nak beli kereta baru,tapi sekarang tidak lagi.kata dia biarla dia pinjam sikit lagi untuk berhabis kat rumah pulak.takla nanti dah syok duduk rumah baru tetibe nak sambung itu la,nak buat ini la,nak pasang itu la,nak pasang ini la,lalalala la...fuh.takut mengganggu perasaan masing-masing je nanti.

jadi misi sekarang adalah sediakan bahan mentah untuk buat kerja-kerja binaan macam simen, batu bata, pasir dan tiles.

misi lain adalah membeli segala aksesori barang elektrik macam downlight, kipas, lampu dinding, dan segala macam yang berkaitan.tapi misi barang letrik tu terpesong pulak dah.kitorang recce barang-barang elektrik lain macam fridge yang lebih besar dan selesa, kitchen hood, water heater, tv lcd (yang ni memang encek ejang nak sangat) dan macam -macam lagi la.

woww.bunyi macam berbelanja besar tapi kata encek ejang,alang-alang dah pinjam baik kita beli barang baru.woww..terharu betul.

tak kisahla,paling penting menda aku nak dalam rumah baru adalah :

MEJA MAKAN.



dah.terima kasih.



٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

25.7.12

Wordless Wednesday #45






# hari-hari meeting.sampai dah tak mampu nak fokus.




٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

cut your hair,dear!

aku sangat sibuk kebelakangan ni.
tak cukup dengan sibuk,minggu-minggu yang aku lalui juga sangat menyakitkan hati.

sepanjang bulan ni,aku banyak kali ditipu,tertipu,dipermainkan dan yang sewaktu dengannya.kira tambah tolak bahagi darab terajang semua,hampir setiap hari aku kena tipu.damn.

tak payah cerita banyak pasal kena tipu dan diperkotak-katikkan.aku sakit jiwa.nak menangis pun tak guna.

menyampahnya!arghhhhhhhh!!!
*emo*

sebab malas nak panjang emo yang sakit hati ni,mari menyejukkan hati dengan makan aiskrim.
eh.
puasa.maafkan saya.

peserta pertama ambik bahagian

abang pesan kat abah;
"abah gunting sikit je ye.abang taknak botak.
nanti orang tak tengok abang"

peh.bleh tahan gak anak jantan aku ni.
-__-"

peserta kedua yang pegang dada dan perut
*neves*

abang carik jalan nak main air kat luar

dia kan,pesen kalau dah pakai selipar betul pun,
tetap nak pakai terbalik.

pesen ape ntah.


dan ada peserta ketiga.tak payah la nak tayang sangat gambar kalau kepala lutut pun terkeluar.dah macam budak form 3 gunting rambut dah aku.hahah.

peserta keempat masih tak layak untuk gunting rambut lagi.





٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

23.7.12

Ramadhan datang lagi!

ewah.ni sape ajar pembukaan Ramadhan hidang lagu no doubt ni?
biadap sungguh.

T.T"

ampunkan saya yang tersilap.keja nak main auto-post je sampai main hentam letak ke hari ahad,konon nak fair dengan lagu.sekali dah terautopost ke awal bulan Ramadhan.dah terbiadap.maafkan saya.

......

hari ni dah hari ketiga Ramadhan.setakat ni alhamdulillah,segala masakan berbuka dan bersahur adalah hasil masakan sendiri lagi.siap pertama Ramadhan aritu jemput rakan baik encek ejang berbuka di rumah lagi.al-maklumla,kami ni jauh diperantauan.sobs.sobs.

sebab masak berlebih-lebih,makan pulak tak dapat nak berlebih-lebih,maka sahur-berbuka-sahur-berbuka dah termakan menu yang sama.sampai tengok encek ejang bersahur pagi tadi macam tak laju je.errr..bosan gayanya.huksss.

baiklah.sebagai permulaan blog di bulan Ramadhan ni,aku nak buat ucapan

"Selamat Berpuasa kepada semua muslim dan muslimat.
semoga ibadah tahun ini adalah lebih baik dari dahulu."

err..boleh tuju lagu tak?



culik dari blog cik puan bunga



٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

22.7.12

No Doubt - Sunday Morning




Sappy pathetic little me 
That was the girl I used to be 
You had me on my knees 

I'd trade you places any day 
I'd never thought you could be that way 
But you looked like me on Sunday 

You came in with the breeze 
On Sunday morning 
You sure have changed since yesterday 
Without any warning 
I thought I knew you 
I thought I knew you 
I thought I knew you well. . . so well 

You're trying my shoes on for a change 
They look so good but fit so strange 
Out of fashion, so I can complain 

You came in with the breeze 
On Sunday morning 
You sure have changed since yesterday 
Without any warning 
I thought I knew you 
I thought I knew you 
I thought I knew you well. . . so well 

I know who I am, but who are you? 
You're not looking like you used to 
You're on the other side of the mirror 
So nothing's looking quite as clear 
Thank you for turning on the lights 
Thank you, now you're the parasite 
I didn't think you had it in you 
And now you're looking like I used to 

You came in with the breeze 
On Sunday morning 
You sure have changed since yesterday 
Without any warning 
And you want me badly 
You cannot have me 
I thought I knew you 
But I've got a new view 
I thought I knew you well . . . oh well 




oh.saya memang kipas kamu!



٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...