Visitor

31.8.12

Baju raya

lah.tak habis lagi rupanya cerita bab raya.*rayakan sebulan*err..tetiba.

sepatutnya sibuk cerita pasal hari kemerdekaan.aku plak sibuk lagi pasal raya.err..rayakan sebulan.*tak habis-habis lagi*

raya tahun ni memang aku dengan kakak aku sama tema je setiap hari.dari raya pertama sampai raya ketiga.terasa macam zaman kecik-kecik dulu je sebab baju semua nak sama.lain colour je.bezanya time ni dah beranak pinak dan sebenarnya semuanya tak rancang.kebetulan belaka.wahahaha.

Raya Pertama



Raya Kedua


brand yang sama : hajaba

Raya ketiga

lupa nak snap sebab ziarah ke kubur arwah abang long.
tapi kitorang pakai jubah yang sama yang mak belikan di Mekah.
jubah berhood.




hah.macam bebudak je.


٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

30.8.12

Syawal 1433H : Part III

tengok.tadi kata dah habis cerita bab raya.tapi boleh pulak wujud Part III.
ye.saya sangat sakan beraya.sampai hilang suara u know!

raya kedua kitorang balik kampung mak.kampung awah di maran-temerloh.konvoi dengan 3 bijik kereta iaitu wira kami *ehem*, gen2 abangah dan avanza BIL..

tajuknya : siap-siap nak balik kampung

berkumpul di rumah makde,kakak kepada mak.sampai plak time lunch hour.perut tengah syok berirama hardcore.maka tak dihiraukan pada tetamu lain.maka,hadaplah kami anak-beranak dengan nasi putih,kari ayam,ikan masin,sambal tempoyak.oihh..heaven.

siap melepak dan anak-anak dah tidur legakan perasaan,kitorang pun gerak ke kubur arwah tokki iaitu ayah kepada mak.tapi aku tak pergi la sebab abah tak bagi bawak budak.banyak nyamuk.

ohye.turut menyertai konvoi adalah makteh,kakak kepada mak dan adik kepada makde.ceh.detail kemain bercerita.dan ini adalah anak makteh.my crime partner since we all sangat kecik.cousin yang sangat rapat.



with ani



[ tak janji lagi nak stop cerita pasal raya ]
...






٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

Syawal 1433H : Part II

ceh.siap buat edisi sambungan lagi.semalam tak sempat nak abiskan cerita ok.dah nak balik sangat.sambung ye ni.sambung.ini pulak kisah pagi raya pertama.

after mak abah dan semua kaum lelaki yang sudah akil baligh balik dari solat sunat raya,maka masa yang ditunggu dah tiba.saat nak berdrama swasta pulak.eh,takdelah.serius nak mintak ampun dan maaf bersama keluarga.macam biasa la.memang gempak abis time ni.dengan anak-anak buat hal la.anak aku la..hehe.

lepas sesi maaf bermaafan,maka tiba saat nak BERFOTORAYA!!..yihaa!

plain habis.




nak BERFOTORAYA ni pun bukan senang.teruknya ya Rabbi.sabar ajela.tengok ajela gambar testing lagi banyak dari gambar betul.lepas tu letih dengar abah membebel dan marah sebab tak abis-abis testing gambar.anak dah menangis tu.*anak siapa lagi*


1 : setting dan abangah buat spoil.haha.

2 : masih setting dan hilman plak buat spoiled

3 : abah dah start bising.haha.sorry abah.

4 : "tak sudah lagi ejang?".tanya abah.

5 : abah masih tak tenteram.orang lain dah macam2 pose

6 : dah okay tapi masih test

7 : couple tu dah buat perangai.haha.

8 : abangah dah marah.couple masih lagi dengan gaya over.
"boleh la ejang..".kata abah.


and finally,the result

....
...
...


haifa pulak buat spoiled!
alahhhhh...


lepas tu gambar untuk setiap siblings family

abangah dan anak-anak

kakak dan suami bersama anak-anak

the heroes & heroins

adik dan isteri baru beliau


and the others FOTOPOYO.

tak laku dah scooter gwa kat sebelah tu






atok mak - hasya

atok abah - haifa

anak bujang gwa yang hensem


takde sambungan dah.
Selamat Hari Raya!



٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

29.8.12

Syawal 1433H : Part I

setelah seminggu lebih beraya,baru hari ni mood nak upload gambar beraya bersama keluarga.itu pun sebab rasa blog dah semakin dilupakan.sobs.sobs.

kita mulakan dengan masa mula sampai di rumah mak.touchdown je terus disambut dengan fire cracker dan bunyi-bunyian damdamdum bunyi mercun.

ketara jauh beza ketinggian haifa yang cinonet dengan acu

acu show off

masuk rumah.terkejut pulak nampak bilik dah tambah lagi satu.
abah memang tak bleh duduk diam.well done abah!


nasrul dan kak ina dah berjiran

esoknya,dah last day puasa.maka abah dengan aku sibuk menganyam ketupat.feel raya dah makin datang.fuh.bestnya.

time ni aku dah tak join.anak-anak je yang lebih.


to be continue...






٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

Wordless Wednesday #49


finally;
instagram! with ddRocka




٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

28.8.12

Selamat Hari Raya Aidilfitri 1433H

Selamat Hari Raya Aidilfitri 1433H
semua!






٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...