Visitor

8.9.12

chaotic kiddos #5 : walker

baru ni aku belikan walker untuk hasya selepas walker zaman abang dan kakak dah lunyai dikerjakan.kisahnya nak tukarkan kain seat tapi pattern tu dah tak wujud di zaman ini.haih.macam la rifdi lahir 10 tahun yang lepas je.so,bila 'menda ajaib' sampai rumah dah tentu abang dan kakak turut teruja.segala button ditekan dan berkumandangalah lagu versi kanak-kanak tadika di rumah.maka menari-narilah kakak dan abang menghiburkan adiknya.

hasya pulak aku ingatkan tak pandai lagi naik walker.rupanya elok aku letak, "dushh..",laju je macam dah pernah naik walker..

hai.saya ada walker baru.

sesi pembelajaran

henpon aku jadi mainan diorang je *facepalm*

main dengan kakak

tengok.kakak pulak yang overr tau

my daughters

behave everybody.abah nak snap ni.

behave pliss.eh.haifa nak pegi mana.

abang.please behave boleh tak.

hasya pulak.grrrr...

the last one.paling behave.
tu pun siap senyum sikit.



٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

7.9.12

Zee Avi - Just You & Me

friday mood.


You were sitting at the coffee table
where you're reading Kierkegaard
Minutes later, you proceeded to say
something that almost broke my heart

You said, "Darling, I am tired of livin' my routined life.
There's so much in the world that i'd like
to soak up with my eyes."
Well, baby i never did stop you from going out to explore
We can do it all together from the colds of the poles
to the tropics of Borneo

Ba da da ba da...

Let's pack our bags
and lie on the easy stream
feel the water on our backs
where we can carry on dreamin'
where we can finally
be where we'd like to be
Darlin', just you and me

Just you and me...

So Darlin', what do you say?
Does that sound like a plan to you?
We can build our own little world
where no one else can come through
We can live in huts made out of grass
we can greet father time as he walks pass
we can press our feet into the dirt
a little mud, no, it wouldn't hurt

Ba da da ba da ba...

Let's pack our bags
and lie on the easy stream
feel the water on our backs
where we can carry on dreamin'
where we can finally
be where we'd like to be
Darlin', just you and me

Just you and me.. 






٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

6.9.12

homesweethome #9

setelah lama meninggalkan hal rumah.*sibuk beraya je tahu!*
so,kelmarin selepas dah siap-siap deal dengan tukang untuk renovate bahagian belakang,dapur dan porch,encek ejang pun pergi beli bahan-bahan binaan untuk melaksanakan perubahan kerja.wah.skema kau ayat buku Kejuruteraan Awam gayanya.

dan semalam pulak kerja-kerja binaan dah pun bermula.*lagi ayat buku KA.rindu kah?*

tangan yang dipersoalkan statusnya

bersepah-sepah

table top




my dapur


dan sila teka apakah ini.




٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

5.9.12

Jerantut I-City

Jerantut pun ada I-City tau.anda kena maklum.

taman ni dah lama wujud kat Jerantut.zaman aku takde anak lagi kot.tapi tahun ni taman ni sangat glamer u know.bulan Ramadhan lepas,tiap kali waktu berbuka port situ memang full.setiap pelosok dan sudut pondok ada family atau group.tak cukup dengan pondok siap ada yang bawak tikar lagi.

tiap-tiap malam taman ni memang meriah.parking full aje.tapi baru-baru ni kebetulan balik dari open house rumah member,kitorang dapat parking dengan jayanya.ohyeah.

dan anak-anak aku sangat gembira ketika di taman I-City.series.macam budak baru jumpa mainan.
*aku memang tak bawak anak aku pergi playground okehh*


tumpang boley?

buat muka comel

sampai tercabut butang baju abang.teruja!

gaya macam nak shuffle lagi je

suka sangatla budak bambam ni

sama bambam dengan ibu lah!

lelaki misteri.hehe.

wanita misteri.makhluk bersaiz double XL.

seronok tak seronoknya anak-anak aku.
balik je rumah,lepas basuh muka,kaki dan bagi susu..semua terbungkang tidur.senang gila.
haha.maknanya lepas ni bleh la kita bawak diorang ke sini lagi kan abahnya??..



pagi tu jugak,around 4am kot.hasya mengigau nangis dan marah.
"angan acau....antu!". (baca : jangan kacau....hantu!).
fuh.fuh.terlupa aku nak baca ayatul Qursi sebelum budak-budak ni tidur tadi.haishh.





٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

kad kahwin

satu hari ketika rehat.ada sms masuk.kakak gua rupanya.

rupanya dia mintak aku tolong buatkan kad kawen untuk adik aku yang bakal akan dimajliskan hujung september ni.ye.sangat pelik tak bila adik aku langsung tak participate dalam majlis kawen dia ni?heh.jangan ditanya la.kalau dah namanya bongsu lelaki dan memang sangat bongsu,dah tentu kakak dan maknya adalah manusia paling busybody dalam hal ni.busy tak.busy tak.

kakak aku suruh buatkan 100 keping.so,dalam masa yang sangat singkat ni,aku perlukan kekuatan jasmani aku dalam menyediakan kad kawen yang super sempoi dan masa yang sama tak menyakitkan telinga aku sendiri mendengar kritikan sesiapa saje dalam keluarga the Jaafar nanti.maksud aku takde la ada yang komen,

'tulisan kecik.susah orang tua nak baca"
"peta kecik.nanti orang tak sempat nampak kedai mana,simpang mana"
"jamuan makan tu ejas betul-betul.kang orang datang makan awal,mula la terkial-kial baru nak hidang"
"tak payah banyak sangat letak title haji.nama je senang"

letih tau.
itu pengalaman sendiri masa buat kad kawen sendiri.berkali-kali pergi kedai kad kawen suruh tukar itu ini.kad yang aku buat sendiri pulak berkali-kali aku edit dan reprint.letih sungguh.

so,kali ni dengan berbekalkan contoh kad kawen lama aku dulu,aku buatkan kad kawen adik aku yang sangat sempoi dan aku rasa tak sakit mata menenungnya.itu pada pandangan aku la.pandangan orang lain yang membaca nanti aku taknak amik tau.




ini yang aku buat taun 2008 dulu.
memang tak moden la.
kali ni pun takde la moden sangat tapi takde la bunga-bunga ni bhai.
adik aku ngan adik ipar aku rockers.macam tak kena plak nak berbunga sakan.nak carik pattern yang rock sangat nanti marah dek bapak aku pulak.ingat nak gak letak gambar rolling stones ke,myspace ke (diaorang bertemu di sini) tapi series wey,aku kena amik berat hal kesensitifan abah aku gak.haihh.

sudahnya aku guna butterfly theme.


bagi cover aje la.itupun tak siap lagi.
nanti dah siap aku tunjuk la.siap invite korang lagi.tunggu projek gua siap dulu.



p/s : target aku sebenarnya nak buatkan guestbook untuk majlis adik aku nanti.tapi bila kakak aku suruh tolong buatkan kad,maka cancelled la plan aku tu.buat kad aje la..

p/s/s : kakak aku tau-tau je aku memang suka buat keje gini.hahahaihh..







٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

4.9.12

raya yang gembira

jamuan makan memang selalu aku dapat.tak untuk open house,aku dapat jemputan member kahwin.tak open house rumah member,aku attend plak jamuan jabatan dan segala jabatan.*jenis tak suka tolak rezeki*

memang 70% life aku sekarang berkisar tentang makan.sebelum puasa aritu aku dapat rasa badan aku berada dalam komposisi yang sihat.makan malam yang tak seberapa tapi cukup kenyang sampai ke pagi.

tapi sekarang tidak lagi.sejurus selepas raya,aku dapat rasakan segala sudut dan pelipat aku naik mendadak.kain yang dulu ala-ala loose semua dah fit di perut/pinggang.seluar yang aku alter baru ni sebab koyak di lutut (lagi) pun dah terseksa aku nak menyarungnya.

nak berdiet bukan mudah.kurang aku makan maka akan pitam la aku.gelap mata.nak pengsan,ketar badan dan tangan.itu semua akan terjadi kalau aku tak makan.nak makan dalam kuantiti yang sedikit pun tak boleh.memang haru.

T-T

apa yang perlu aku buat sekarang ni?

oh ye.pesanan  penaja,kepada mereka-mereka yang menjual segala produk kesihatan terutama produk pelangsingan badan,anda tak perlu la menjual dan mempromote produk anda di sini.bukan saya tak percaya dengan kebolehan produk anda,tapi sebenarnya saya tak mampu nak beli produk anda yang super mahal tu.banyak menda lagi yang perlu saya fikirkan bab duit ni.anak-anak saya lebih memerlukan.


buntu!







٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

3.9.12

Black Feat Malique - Teman Pengganti

satu pagi,aku terdengar lagu ni dalam kereta.aku rasa macam sentap sampai ke jantung hati.sedapnya suara black!

tak lama lepas tu,rockz tanya aku pernah dengar tak lagu black feat malique - teman pengganti.
dan nah..terus aku dapat tangkap lagu yang buat aku sentap pepagi tu.

rupanya beliau turut mengalami perasaan yang sama.bukan senang tau kitorang sukakan lagu-lagu baru yang berbentuk hiphop.heh.ada pun 03' Bonnie & Clyde je.betul tak rock?betul tak?



lagu dia best.suara black pun best.



Ketawa bersama
Menangis bersama
Ku bersumpah harap kita
Mati pun bersama

Sejak dua menjak ini
Makin kerap ku diganggu visi
Bila celik, juga bila mimpi
Aku nampak kau, tapi bukan aku yang di sisi
Dia membelaimu dengan izin dan permisi
Sentuhan katanya semuanya kau iakan
Sentuhan jari kau diamkan dan biarkan
Aku redha walau tidak ku damba
Walau hampa semuanya dah dijangka

Beberapa purnama dulu cinta bertahta
Kenangan dibina kita indah belaka
Ketawa bersama, menangis bersama
Ku bersumpah harap kita mati pun bersama
Namun hakikatnya, bukan mudah
Aku sembunyikan gulana-gundah
Segalanya kan berubah
Dengarkan apa yang ku mahu luah

*Rahsia ini
Telah lama ku pendamkan
Tiba masanya
Segala-galanya
Ku ceritakan
Aku kan pergi
Pergi ku tak akan kembali
Tiba masanya
Kau cari teman pengganti

Dalam dunia yang maya, prejudis dan bias
Kita tak terlepas dari terkena tempias
Rimas, ditindas, sembunyi dalam puisi dan kias
Tidak kau bidas, tak berpaling walau sekilas
Hanya kau yang tahu kodeksku yang kompleks
Dalam disleksia cuba kekal dalam konteks
Bila dunia seolah tak memahami
Kau sudi selami, dalami dan mengalami

Setia mendengar, sentiasa hadir
Ingat setiap ulangtahun, setiap hari lahir
Tiba pagi Syawal, kaulah yang terawal
Syawal yang terakhir ini pasti rasa janggal
70 000 hijab harus ku singkap
Ku sorok kitab balik tingkap penjara hinggap
Dalam diam ada, seorang yang ku puja
Kau teristimewa tapi dia yang sempurna

Ulang *

Sejak dua menjak ini, ku mencari fungsi kewujudan
Dalam persekitaran yang penuh kejumudan
Terperangkap dalam jasad, ku keliru
Mujur ada kau si peneutralisasi pilu
Namun aku tetap murung, berkurung
Tubuh makin susut, menunggu tarikh luput
Komplikasi di halaman rusuk kiri
Makin sukar nak bernafas, nak bergerak, nak berdiri

Lagu ini yang terakhir aku sajikan
Kalau rindu nanti bolehlah kau nyanyikan
Jaga diri, jangan makan hati
Yang patah kan tumbuh, yang hilang kan berganti
Bilik dah ku kemas, katil dah ku rapi
Cincin, kunci, dompet dalam laci
Ada sikit wang, itu saja baki
Moga-moga cukup untuk majlis itu nanti

Aku kan pergi
Bertemu kekasih abadi
Tiba masanya
Kau cari teman pengganti

Sumber : http://www.liriklagumuzika.com/2012/06/lirik-lagu-teman-pengganti-black-ft.html#ixzz28mzSTZjQ



٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

Jamuan Raya Jabatan 2012

lastweek (cerita basi),jabatan aku buat majlis jamuan raya 1433H.macam biasa la,setiap tahun majlis ni dibuat secara gotong royong di siang hari dan majlis disambut meriah di kala malam.

siang hari,memang masing-masing pegang tanggungjawab dan jalankan tugas masing-masing dengan ikhlas tanpa sebarang rintihan dan umpatan.*damn menipunya*

aku pulak adalah selaku insan yang memang ngam dengan kerjaya sebagai 'makcik blender'.





kan?bahagia sungguh dengan tugas hakiki itu



geng kupas mengupas


geng ketupat




deng melemang


itu di siang hari.ini pula jamuan kami.memang meriah sebab ada plak sukarela yang mainkan bunga api dan mercun.rifdi pulak sangat tak bersosial sebab sibuk dengan Where's The Water & Angry Bird.huh.

bangun tak bangun pun sebab aku ajak dia pegi amik duit raya dari bis boss.


kakak dan abang yang lost sekejap


budak-budak amik duit raya.
eh.haifa pun dapat?


tu dia makcik blender tengah hadap dengan tekun


firecracker


anti sosial


us
bukan amerika syarikat,tapi kami
*tiru ayat scha*



٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...