Visitor

13.10.12

our instagram


 n i c e













٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

12.10.12

homesweethome #11

sebenarnya aku dah lama tak tengok rumah.lastweek aku pergi pun tengok encek ejang tengah sibuk mengecat undercoat di seluruh ruang rumah.

this week pulak tiap-tiap petang encek ejang pergi cat rumah.memang berusaha habis dia untuk mencantikkan luar dan dalam our home sweet home.terima kasih banyak-banyak.kalau harapkan aku,memang masuk rumah versi bodosvz-bodosvz sangatla.hukhuk.

so far,last two weeks (kot!) aku tengok :

1. table top di dapur dah siap.tinggal nak tiles kat dalam dan pasang pintu kabinet.


baby fan yang cumelness

hitam.berkilat.naissss.

2. balkoni belakang dah siap.

backstreet boy.auww.

3. skirting untuk siling dah siap pasang di seluruh rumah.before this cuma buat kat hall je.

main room

4. dan porch!


slab untuk washing machine

sinki untuk porch & tempat letak water filter



dan semalam,kitorang selamat tempah curtain 3 set iaitu untuk sliding door,dan sliding window untuk 2 bilik.termasuk railing maka habislah rm1500 di situ.kebetulan abah aku call bleh plak dia tanya sekaki rail baper harga.beli berapa kaki.kenapa tak pasang sendiri.

adoih.menahan kena leter la sebab kenapa semua kerja nak upah orang.

sabar ajela.

eii.tak sabarnya nak tengok hasil mengecat encek ejang setiap petang.




٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

11.10.12

kegilaan #14 : bags

tahu tak?sepanjang masa aku di JB aritu,aku shopping beli beg sampai 2 bijik dalam keadaan sangat sedar.

sangat membalas dendam namanya bilamana selama ni aku pakai beg yang takde zip/button je pergi keja.beg tu aku beli (unbranded) di tesco ampang masa tengah pregnantkan haifa.takpun aku selangselikan dengan pakai beg yang kakak aku belikan secara online tahun lepas.dalam sangatla koyak.dah dua kali aku jahit dengan benang PUTIH yang kalau siapa buat spotcheck memang kantoi beg aku burukzvs gila.

so,sekarang beg-beg lama aku dah humbankan ke tong sampah.beg merah CarloRino yang dah kopak-kopak kulitnya pun turut serta masuk dalam tu.aku sisihkan mana yang tak elok.menyepah aje lebih.

dan sekarang ucapkan salam pada beg-beg yang baru mengenal tuan badan selama seminggu ni.

from pasar karat : RM20 only

from ayer hitam : RM25 only



eleh.baru habis rm45.
orang lain habis beribu beriban beli beg.tak heran punssss..




٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

guess the guest

pada hari sabtu yang lepas,rumah kami didatangi tetamu yang sangat ramah tamah.tetamu tersebut sebenarnya escape dari kenduri saudaranya.namun begitu kami sangatla gembira dengan kedatangannya walaupun sebagai 'escaper'.*istilah mana ni?*

kami memang enjoy dengan tetamu yang macam tu.

kepada tetamu berkenaan,saya mengucapkan ribuan terima kasih di atas kedatangan anda.lain kali datang la lagi.terutama time house warming nanti.biar anda terasa perbezaan datang ke rumah orang yang dah nak berpindah dengan rumah yang akan dipindah nanti.insya Allah.memang jauh beza tahap neat & tidy.haha.





yayy.itu dia rock my best buddy.

anak-anak turut gembira dengan kedatangan beliau


sebelum balik,sempatlah beliau merasa masakan lunch yang tak seberapa tu.hahah.encek ejang beli lauk lambat sangat.kalau tak bleh masak patin tempoyak kat kau.






٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

10.10.12

test

aku sedang gigih mencuba menaip di tab.
terasa seperti anak kecil baru belajar mengenal huruf dan belajar mengeja..
nasib baik tak typo.
gudtry dude!
gudnite too!

JB Riot Day 3 : JPO & I'm Home

since hari pertama sampai JB,aku dah sibuk pasal JPO (Johor Premium Outlet) pada peserta rombongan.paling kelass bila aku sebut pulak depan bigboss.

aku cakap,"JD.kalau dah sampai JB ni rugi la kalau tak shopping kat JPO".pehh.tak sangka lepas tu bigboss terpengaruh sekali.siap jadi topik masa makan di jkr kota iskandar lagi.aku dah nampak masa on the way kat highway dah.teruja lebih sebab nampak landmark tepi highway,area Kulaijaya.

masa bigboss tanya bigboss jkr sana,bigboss sana pun jawab.nak cuci mata boleh.setahu saya area situ barang around 500 and above.masa tu rasa air mata mengalir kat pipi. T-T

tapi sebab bigboss nak sedapkan hati anak buah dia ni,so on the way balik ni dia ajak singgah JPO.tapi tak sangka plak masa dah masuk simpang Kulaijaya dia boleh pulak suruh pajero yang aku naik lead kenderaan lain.katanya sebab dd tau jalan ke sana.dia pernah ke sana.

pulak.

nak menangis aku dalam kereta sebab asyik salah jalan je.sesat.masuk entah ke mana-mana.signboard pun takde.aku call ain,mintak tolong bagi hint ke apa ke.tapi dia kata dia pun guna gps.takpe la.at last,aku dapat dengar suara kawan aka sedara aku tu pun aku rasa lega sikit hati ni.

last choice kata aku pada encik drebar,abang mie.lepas ni kalau tak jumpa jugak signboard ke,jalan ke,kita carik jalan keluar.kita balik!

tapi time tu terus jumpa jalan.haih.rezeki.

.
.
.
.

sampai kat sana parking lengang gila.oih.awal lagi rupanya.

masuk Burberry,konon sebab akak opismet aku tu pakai beg Burberry,adik dia bagi.so sebab nak tengok harga tu yang confident gila masuk.sekali tengok purse saje dah 1k.pengsan jap kat situ.oih.kita pergi survey baju.ada blazer,cantik.tengok tag rm4500.00! *pengsan lagi*

pergi lagi another butik.tengok harga masih around riban-riban.memang takde chance la aku nak sopping.naik tingkat atas.kat situ baru la rasa diri ini normal kembali.lepas tu jadi gila pulak dah.gila nampak baju semua cantik-cantik.harga pun takde dah tahap riban.

aku dah sakan memborong baju anak-anak kat poney.pastu bila masuk esprit rasa ala..nape la baju sini pun murah dan cantik.

lepas tu nampak pulak butik Levi's.haruslah aku masuk.yang bestnya time tu ada diskaun dude!biasa-biasa aku tengok harga up from 200 semua dah jadi 139.wahh.memang rasa gila aku duduk dalam tu.nasib la ada dua je design yang sesuai dengan cutting badan dan kaki.kalau tak,banyak pulak jeans yang aku bawak masuk fitting room.ankle skinny tu cun tapi tak sesuai la untuk mak budak macam aku.


aku amik gambar ni tujuan untuk compare mana design yang sesuai.demi curve or slight curve.
tapi tak sangka plak lepas tu jadi gambar poyo.

demi curve

slight curve

and i choose SLIGHT!


lega dah dapat satu barang untuk aku.gila.i owe myself selama 2 tahun untuk levi's baru! *nangis*

lepas tu masuk cotton on pun hampir buatkan aku menjadi gila.nasib baik bigboss call ajak balik.kalau tak,harus aku menggila pulak kat dalam tu.

so,before balik berkumpul dulu depan kedai makan.


maybank kan ada!

sulong-supian-long-kak lizar




lepas tu terus konvoi balik.pitstop adalah di machap untuk lunch dan solat zohor.kat situ baru aku jumpa sambal goreng!oihhh..awesome.makan dengan keli goreng saja pun dah heaven.

kemudian berhenti di masjid bera untuk solat maghrib.lastly kitorang dinner di temerloh.time ni boleh pulak adlin aman ramli dengan wife,emelda rosmila lepak meja sebelah.haha.tapi takde maknanya.masing-masing buat hal sendiri je.

last.aku sampai rumah jam 10.30malam.rifdi yang sambut aku dengan tangan pegang tab.hasya pulak dengar je aku bagi salam terus pandang pintu dan bagi senyuman paling lebar.haifa pulak aku jenguk je kat pintu terus jerit "ibuuuuuu"..

oih.rindu kat anak-anak.after mandi terus baring dengan diorang dan krooiiiihhhhhhhh....

gudbai johor.*sambil pegang dada rasa sebak bila sebut nama negeri tu*



٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

Wordless Wednesday #53


oh my english!




٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

9.10.12

JB Riot Day 2 : Nusajaya All-Day-Long

second day.
#awas.entry kali ni panjang gila.ambik masa 2 days okayhh.

so,lets picture say everything.gambar semua ikut turutan okayhh.*mode penat nak bercerita*

KOTA ISKANDAR.
IM COMING!!!
*biasa tengok dalam #Keluarga Iskandar je*


tapi serius,bangunan di Kota Iskandar semuanya kelas-kelas kau jahhh.bangunan yang unik,cantik,kemas dan heritage.memang terbaek dan pujian diberikan kepada pihak pemaju Cahaya Jauhar.
*kalau siapa tengok #Keluarga Iskandar mesti perasan nama pemaju ni ada dalam penghargaan.

selain tu sistem yang digunakan adalah energy saving.

1. bangunan kebanyakannya pakai kaedah skylight,ada cahaya masuk.confirm bangunan tak payah pakai banyak lampu.jimat letrik.

2. cooling system yang awesome.boleh tak diorang terfikir nak buat satu sistem di mana chilled water dibekukan menggunakan agen glycon.lepas tu bila dah beku diorang buat stok sebagai sumber pendingin dan agih-agihkan kepada semua bangunan.pehh..bijak tak?

3. tempat pengumpulan sampah yang bersistem.dalam setiap bangunan disediakan tempat buang sampah.lepas tu sampah-sampah tu disedut masuk dalam underground pipe ke tempat pengumpulan sampah.sangat kuat ye vacuum t u menyedut sampah.25km/second.haihh..bleh terabut tudung mak jemah!


eh.tadi kata mood penat nak bercerita.tapi kenapa aku masih nak bercerita lagi?..
oh lagi satu.pihak JKR sana sangat melayan kami dengan baik.makan dari pagi membawak ke petang ditanggung beres.maka aku sebagai perempuan yang suka makan,dah tentu tak lepaskan peluang.yiha!


Destinasi 1 : Pejabat Kerajaan
(Lawatan Ke JKR Kota Iskandar)









soto!




Destinasi 2 : Bangunan sekitar Kota Iskandar




baju biru tu wakil Cahaya Jauhar



pintu masuk dewan undangan negeri



al-Quran di bawah kalimah Allah









pokok kurmak

yang nun di sana adalah bangunan abah saya

bangunan Dato' Jaafar
*hehe*

Destinasi 3 : Puteri Harbour


me the giant


Destinasi 4 : yang ditunggu..LEGOLAND!

kipas terbaek













lepas buat aktiviti bebas sebegitu terus flat.nasib baik ada Tutti Fruitti di situ.tanpa segan silu,aku dan encik long arif masuk dan menapau aiskrim tersebut.hahah.

Destinasi 5 : the Heritage.Bangunan Sultan Ibrahim





heaven.terus balik hotel dan krooohhh..krooohhhh.lepas tu bangun pergi makan di restoran Singgah Selalu.siap ada live band okayhhh.



tapi makan 18 orang cecah RM700.
hebat!




٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...