Visitor

30.11.12

hasya #3 : 10m

19/11 baru ni hasya genap 10 bulan.
dah besar budak ni.bercakap ke main lagi.kalau carik kakak dengan abang mesti "ane?ane?".

mulut becok boleh tahan.mampu menyaingi kakak tercinta barangkali.aktif jangan cerita la.katil rendah kat umah kuantan semua dia berjaya panjat dan naik.maknanya turun naik tu makanan dia je.

kalau aku sampai rumah,aku letak je depan tv,sekali imbas je nampak dah sampai dapur.port paling best adalah bilik abang dengan kakak sebab boleh berdiri tepi katil sambil tarik comforter.agaknya kalau pandai bercakap mesti dia sebut "tadaa!".

kalau letak dalam walker pulak port terbaik pergi dapur dan hadap kabinet.pastu pandai dia la nak pilih laci mana nak tarik.suka hati dia.kalau time aku bukak fridge pun dia suka.dia nak jugak duduk depan tu sambil merasai nikmat kesejukan di situ.sambil tangan mencuba mengambil segala apa yang ada dalam tu.haip!dah kena tepuk tangan gebu tu.

paling aku tak larat adalah time menidurkan hasya.minum susu,bangun.sambung minum susu duduk,pastu buang botol.pusing katil,amik semula botol dan baring.buang pulak botol,bangun pulak.lepas tu pusing katil atau merayap-rayap atas badan dan baring.bangun,carik botol dan baring.dalam masa setengah jam selepas itu baru berjaya dia tidur.ataupun mata dah pejam,nampak nak tidur sangat dah ni tapi lepas tu buat magik,bangun dan duduk!dan mari berjaga semula.

haih.penat toksah citer la.tu belum lagi tengah nak tidur kakak atau abang masuk bilik pastu kacau adik tidur.lagi la rasa macam tetiba nak bertukar jadi incredible hulk.tapi sebab takde langsung gen pelik gitu,maka paling hebat pun ibu dia membebel bising.tu je yang mampu buat.

paling hasya suka adalah makan.tak kira la makan apa.nasik,roti,biskut,tab,henpon,dan segala apa objek yang dijumpai.masalah betul.berlari-lari la aku andaikata nampak dia macam seronok je mengemam dan mengunyah sesuatu dalam mulut.so far,alhamdulillah takde lagi menda pelik yang dijumpai.

teringat plak haifa masa baya hasya.aku bagi susu dia taknak.bagi roti dia taknak.sekali bukak mulut rupanya tengah kunyah getah rambut.ya Rabbi.sebab tu aku cukup berhati-hati dengan pin baju atau pin tudung.jangan terjatuh atau tertumpah.bahaya giler!

muka bangun pagi

suka join kakak & abang layan cartoon

shedapnya

geng makan saje

hobi paling macho

makan lagi

ahli akrobatik.
lepas tu jatuh tersembam sampai berdarah-darah mulut.
T-T

lepas berdarah mulutnya




hah.2 bulan lagi genap setahun.apa lagi kehebatan yang awak akan tunjukkan nanti?





٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

28.11.12

Wordless Wednesday #56


28-11-2008



٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

27.11.12

haifa #22 : she's turn 2!

sejarah norhaifa rafissa : 11 / 11 / 2010

baru 2 tahun lepas rupanya aku beranakkan haifa. aku rasa macam dia dah lama lahir sebab dia sangat petah bercakap.dudukla dengan dia.dia sangat matang.dengan sifat penyayangnya,dengan hangin dia,dengan klakar dia.aku rasa siapa yang duduk dekat dengan dia senang tertawan.cuma dia la yang kena tunggu panas baru boleh berbaik dengan orang.

haifa juga sangat aktif.kadang-kadang aku yang penat tengok dia yang non-stop bergerak.sampaikan pengasuh dia pun boleh kata haifa senyap time tidur je.tu pun tengok dia tidur pun sama macam tak tidur.bercakap.boleh gelak lagi.serius tak paham. --"

kalau bercakap memang boleh buat kita yang tengah marah ni nak gelak.takpun boleh tambah rasa nak marah.satu hari tu haifa tengah main dengan abah dia.sekali abah dia tertidur.
dia pegang tangan abah dia,tapi abah dia dah no response.masa tu aku dengar haifa cakap;

"alamakk.abah tido la pulakkk".

see.sampai tensen pun ada layankan dia bercakap.macam mak nenek.dengan sikap dia yang rebel.fuh.memang aku banyak-banyak bersabar dengan dia.sampai aku pernah menangis sebab dia.

tapi aku cukup touching dengan satu sifat haifa.seganas-ganas dia,satu hari tu aku mengalami konflik jiwa yang sangat teruk.aku menangis seteruk-teruknya depan anak-anak.aku tekanan sangat time tu.
haifa datang pegang muka aku,pandang aku,lepas tu dia peluk.sweet giler!lepas tu agak-agak dah cool down,baru dia lepas blah pergi tengok kartun.
lepas tu aku nangis lagi.dia datang lagi,peluk aku lagi.ahaiii.dia memang matang.

sebelum aku buat ayat yang lebih skima dan buat rencana am lebih panjang,baik aku letak terus gambar-gambar haifa.aku dah rasa ayat aku lebih dasat dari buku teks darjah 5 dah ni.pembawakan betul.


kakak kawasan


didikan seorang kakak kepada adiknya





semoga jadi anak yang baik dan kakak yang awesome.



٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...