Visitor

21.12.12

cerita seminggu

cerita secara lump sum ye.

sabtu lepas mak aku datang ke rumah.of course la jemaah sekali dengan abah,kak ina,hilman dan dhiya.
tujuan asal sebab pergi ambik hilman dari motivation camp di Lanchang.so,sebab saja nak berjalan ke rumah aku so diorang singgah rumah dan bermalam.

hilman kalau dah sampai Jerantut,tempat dia paling nak pergi adalah I-City.sebab last time dia nak pergi tapi semua orang bo layan.jadi bila dah sampai ni dia tuntut balik.kebetulan malam tu pulak encek ejang nak tengok bola.ibu dia plak malas nak keluar,nak melepak kat rumah je.so,ahad tu rupanya kakak aku je yang balik dengan mak abah aku.hilman dengan dhiya senyap-senyap bawak bekal baju lebih,tinggal kat rumah aku.hahah.kemain kan bebudak ni.ada secret.

ahad tu bestla aku.mak pagi-pagi dah pergi pasar pagi dengan abah.while kak ina goreng bihun.aku terlambat bangun.haih!tengahari plak mak masakkan masak lemak kulat & labu.pehh.untung betul aku.hahah.

yang berusaha


cik ina & hasya

ini manja cik ina.
sanggup tunggu cik ina bersiap nak dukung punya pasal.


maka,balik je abah aku terus bermula la aktiviti aku bersama 5 orang budak.haih.
malam tu terus pergi I-City Jerantut.suka sangatla rifdi dengan haifa.hasya macam biasa,rileks sebab masih belum memahami.

*gambar memang teruk kualitinya.hp & tab takde flash*
memang gitu ke brand Samseng ni?


ben 10

copy paste

dhiya berlari tak jejak tanah.awesome.

haifa try buai

ye.buat muka klakar.

ini rifdi ye.

haifa tanya, "ibu.kuda ke ni?".
aku pun confuse ini kuda ke singa.

haifa bawak hasya!

haifa.rifdi.dhiya.hilman.

naik train

hikhik *gatal*


itu cerita ahad lepas.baru ni malam khamis encek ejang bawak hilman & dhiya pergi funfair pulak.aku tak pergi la sebab jaga anak-anak kat rumah.anak-anak sedang rifdi,haifa & hasya tak elok bawak pergi tempat macam tu.hehe.

tapi siang tu aku bawak hilman dengan dhiya temankan aku pergi saloon.ahahaha.ini arahan encek ejang ye.dia suruh aku potong rambut sebab tension tengok rambut berguguran merata-rata di atas lantai rumah.ahahaha.bukan senang tau dia bagi chance aku gunting rambut.ini memang peluang keemasan.wink.wink.*mata bersinar*

tapi pattern rambut biar dia yang pilih.aku nak rebonding dia cakap takpayah.wuwuwuwu.apa nak buat,jangan jadi isteri derhaka.

diorang cuci rambut je.

aku ingatkan nak rambut gini.hahah.


so,hari ni dah jumaat.petang nanti balik la kuantan.lega perasaan diorang agaknya sebab aku paham,diorang pun bosan duduk kat rumah aku siang hari.asek hadap tv dengan ps2 je.tu rifdi pun dah join kat rumah,dia taknak pergi rumah pengasuh pulak dah.tengokla minggu depan.ahahaha.jangan mengada-ngada la buat perangai taknak pergi rumah tokki dia.grrr...


*ayat memang teruk gila babi hari ni.aku pun tak paham apa yang terjadi pada aku hari ni*


٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

19.12.12

Wordless Wednesday #58


class of Process Plant's Safety & Health 2006
PSDC kuantan

*SPOT ME*






٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

18.12.12

Quick Pizza

lama dah nak carik resepi ni tapi selalu lupa nak google.wahaha.
sebab dah terjumpa kat fb puan intan sahabat lama aku share terus kat blog.malas nak tunggu aku buat.takut resepi terperam lama.nanti jadi jeruk pulak.



QUICK PIZZA 

Bahan2:
6 keping roti

6 batang sosej (potong kecil-kecil/ikut suka - satu untuk setiap keping)

1 biji bawang besar cicang halus (in cubes)

cheese (ikut suka banyak - disagat halus)

mayonese secukupnya (topping)

sos tomato/cili (toping)


Cara:


1. Sapu roti dengan sedikit mayonese 

2. Campur sosej dan bawang (dah dipotong/cincang) dan tabur atas roti

3. Taburkan cheese di atasnya dan letakkan sos tomato/cili serta mayonese

4. Bakar dalam oven dengan suhu sederhana selama 5 mins











QUICK PIZZA

Bahan2:

6 keping roti

6 batang sosej (potong kecil-kecil/ikut suka - satu untuk setiap keping)

1 biji bawang besar cicang halus (in cubes)

cheese (ikut suka banyak - disagat halus)

mayonese secukupnya (topping)

sos tomato/cili (toping)


Cara:


1. Sapu roti dengan sedikit mayonese

2. Campur sosej dan bawang (dah dipotong/cincang) dan tabur atas roti

3. Taburkan cheese di atasnya dan letakkan sos tomato/cili serta mayonese

4. Bakar dalam oven dengan suhu sederhana selama 5 mins




selamat mencuba jaya!



٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

17.12.12

oh my buddy!

٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶

kepala gua dah jammed.semua nak push gua fax laporan yang bukan-bukan sebelum pukul 2pm.gua bukan taknak buat.tapi gua takde informasi.orang yang berkaitan semua takde kat pejabat.aduh.kepala gua dah barai bai!

banyakkan bersabar dd.

sebab dah tensi taktau nak buat cemane.call orang kuantan pesen bercakap macam aku ni budak darjah 1 carik sekolah tak jumpa.aku nekad.mari berblogging.KAHKAHKAH.lawak tak.lawak tak.

lastweek hari jumaat aku pergi kuantan.alasan memang aku nak settlekan pasal tunggakan natangharam tu.berkat pertolongan abah yang hensem sepanjang hayat,kami settlekan masalah kami dengan sekejap saje.menyampah.lima ribu habis kat situ je.baik beli motor ego kat aku.ptuihhh.

sebab hari tu hari jumaat,time suami pergi solat Jumaat aku mintak izin suami untuk pergi membuang masa dengan best buddy.sebab dia solat Jumaat kat Masjid Besar Kuantan,maka aku call la rock supaya pick up kat library awam.peh.rasa macam budak nerd je tunggu kat library.

6 minit katanya.
aku lupa nak set time masa tu.kahkahkah.

terus pergi ke CIMB untuk cashkan check encik abah bagi sebagai pertolongan.lepas tu aku dengan rock terus menuju ke East Cost Mall.nak membaham katanya.

so kitorang decide ke Sri Affa aje la.konon taknak makan nasik aku ni.maka aku order America Beef Lasagna dan rock order kuey tiaw .... err.ape ye?lupa dah.

yang aku tau air apple plum ni memang syiok.

errr..fokus pada air ye.
bukan pada model sambilan di belakang.haha.

makanan gua dah sampai tapi
eh.besaq ni je ke?



sudah makan dan bergosip sesama sendiri.lepas tu rasa aih lapar lagi.macam tak cukup makan.terus kitorang keluar pergi lepak di Big Apple pulak.hah.hebat gila perut memasing.

hah.sopannya ibu kepada 3 anak ni.

err..tak cukup ni.mana ni.mana?

rupanya sorang seketul je yang lepas masuk.gaya lapar tadi macam nak makan 3 ketul sorang.
tak lama lepas bergosip di Big Apple,suami call nak ambik aku pergi bayar tunggakan tadi.masa untuk berpisah wahai sayangku rock.ewah.

hopefully this time bukan last jumpa untuk 2012 ye rock.harapnya sebelum tutup tirai 2012 kita jumpa lagi.ahak.ahak.




٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...