Visitor

31.1.13

Population 436

malam-malam buta memang waktu yang sesuai untuk aku layan movie dengan suami.masa privacy.

satu hari,kami tertengok cerita Population 436 di KIX HD. (astro).movie kat channel ni kadang-kadang boleh layan.so,pasal cerita ni,cerita dia aku agak kategori filem kelas B kot.cerita yang maybe bukan taraf box-office.kurang modal mungkin.hehe.



cerita dia pasal hero ni dihantar ke satu perkampungan terpencil.nama tempat tu Rockwell Falls.penempatan dia kategori aman,tenang dan damai.cuma misterinya sebab ada penduduk dia yang agak weird and acting awkward.kata orang sekeliling orang yang acting awkward ni terkena 'fever' dan kena kuarantin dalam satu rumah ni.

hero ni jugak terperasankan rekod penduduk kat situ yang setiap masa hanya ada 436 orang je.memang weird.so,aku rasa tak payah la aku citer panjang-panjang kat sini.sape berminat dengan cerita ni boleh terus google,download or pandai-pandai la korang search sendiri nak tengok camne.

okay.aku bukan nak cerita pasal movie ni tapi aku nak cerita pasal satu watak ni.

yang menarik minat aku adalah dengan watak seorang sheriff ni.wahaha.namanya Bobby dan aku sangat familiar dengan wajah itu.dalam movie tu watak dia agak baik,innocent dan sedang in love dengan sorang perempuan.dia agak romantik,berniat nak propose heroin tu tapi malangnya dia ternampak hero bersama heroin.dalam keadaan sedih dan nangis-nangis,dia bleh lepaskan hero gitu je.memang sangat baik orangnya.

so,ending cerita tu aku tunggu jugakla kan nak tengok siapa casting watak Bobby.nak confirmkan adakah benar tekaan aku.tapi malangnya,tulisan casting tu bergerak laju gila sampai encek ejang pun tak mampu nak tangkap nama Bobby tu.

lama aku pendam perasaan.so,baru ni tadi aku tergerak hati nak google movie ni dan bila keluar apa yang aku search aku tergelak sensorang.

iye.

tekaan aku betul.watak Bobby tu adalah Fred Durst.vocalist Limp Bizkit.

keep rollin' rollin' rollin'..
keep rollin' rollin' rollin'..

bobby dan hero berkawan dengan baik

time ni la yang aku confident sangat itu Fred Durst.
nampak kepala botak versi dia.



errr.rajinnya aku update blog arini ye?
ahahaha.



٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

homesweethome #13

jangan ingat dah masuk rumah maka dah takde kerja yang dijalankan ye.wahaha.

kira dah masuk rumah tapi pahat masih berbunyi.itu pepatah lama.pepatah sekarang pulak dah jadi;

"rumah dah siap tapi drill masih berbunyi".

sila maklum.

so,after pindah bulan 11 tahun lepas,aku masih lagi dalam proses mengemas rumah.selagi rumah tak buat kenduri,memang tak settle lagi la kerja-kerja berkaitan.semua aku dengan encek ejang buat slow-slow.slow sangat,sebab tu makan masa hampi 2 bulan nak siap.tu pun tak siap lagi.banyaknya menda nak buat.

lepas pindah.aku kemas sikit-sikit.paling penting kena kemas adalah master room,bilik anak,bathroom,ruang tengok tv & kitchen.paling penting.

antara kerja yang dah settle buat masa ni adalah seperti rajah di bawah.semuanya mengikut turutan.amboi ayat.ko jangan ingat buku teks fizik je boleh bagi ayat sebegitu ye.

1. Bilik kiddos




2. Bilik Pasangan Pengantin Forever (kroih kroihh)
konsep adalah ala-bilik-hotel sebab nak feel macam pengantin baru honeymoon.
krookk..kroookkk..


3. the Curtain

clockwise : master room - kitchen blind - 3rd room - sliding door

4. Deco





6 : Autogate
tapi masih belum auto sebab takde motor lagi.kuikui.


7 : Landskap
konon.puiii.

pokok pinang

pokok kelapa dan pokok bunga.
dalam proses nak tanam sayur-sayuran pulak.

8 : Water Filter


9 : Awning
baru siap semalam.sepenuhnya.haha.



sila fokus pada awning ye.bukan kereta kenari tersebut.
wahaha.






sekarang ni tinggal nak kemas porch je.nak buang kotak-kotak yang tak berkaitan.lepas tu deco deco deco!

banyak lagi tu.hoho.



untuk tidak terus tensen,mari kita berhibur.










٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

30.1.13

Wordless Wednesday #59 : Kuantan
























٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

29.1.13

clumsy

aku pernah cerita dalam blog ni pasal aku yang clumsy.

yes.semalam petang aku buat hal lagi.
saat dah packing barang nak balik jerantut.saat dah bersalam-salam dengan mak,abah.saat dah nak gerak dah pun.tiba-tiba;

"alah.hilang lagi!".aku dah kalut-kalut raba kocek jeans belah kiri.

"apa?".macam biasa,suami tanya dengan kening berkerut-kerut.

"handphone!selalu hilang kalau letak dalam kocek seluar ni.semalam kuar bandar pun hilang tapi rupanya tertinggal dalam kereta".

cerita aku panjang lebar depan mak dengan abah.

"dah tu yang dekat kocek kanan tu pemenda?".

eh?aku letak belah kanan ke?

pfffttt...






٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...