Visitor

28.3.13

ustaz abang

ya.aku suka sangat tengok video ni.abang sangat tegas mengajar tapi baik sangat.

aku tengah imagine rifdi ajar haifa macam ni,boleh? -- hahaha.







ps : aku jumpa video ni angkara hanis zalikha post di fb.





    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

27.3.13

watson

semalam,lepas breakfast secara berjemaah,officemate aku ajak pergi bank kejap.nak bayar bill.aku plak ambik kesempatan withdraw.haiii..isnin gaji kennn..

lepas dari bank,terus macam-macam tempat kitorang pergi.farah nak ke watson,na nak ke kedai kain kejap sebab nak cari kain untuk buat sarung tilam dan bantal future-baby.aku yang sorang ni mengikut je tapi bila sampai watson,aku la paling dasat sekali shopping.

asalnya aku beli ni je.

lipbalm tu.
yang lain tu penambah perasa sebab malu nak bayar satu barang je.

masa nak bayar,promoter tu pun kata,

'kak dd.amik tisu tu.lepas tu ada promosi ambik barang dengan harga murah'. -- eh.jangan pelik sangat la kalau orang kenal aku ye.kat mana-mana je orang boleh jadi kawan aku.ajak borak je,memang itu kelemahan aku.terus boleh jadi kawan duinia akhirat.

aku pun amik tisu dan hadap pamplet yang dia tunjukkan tu.ambik kau.menarik sangat ni.

sebab farah tertarik jugak nakkan Enchanteur packet travel,maka aku pun ambik lagi 2 barang.



aku ambik ini :
2. Vitamin C 1000mg

wah.kemain.sudahnya,aku la yang terbanyak membeli di situ.

balik office,kebetulan sampai pulak parcel yang diorder.aku order ini pulak.


Carotomax dari Shaklee.
nak tau fungsi dia untuk apa,boleh rujuk sini.



maka sekarang ni,aku sedang consume supplement ini :



insya Allah.aku akan teruskan semua ni.
dan teruskan usaha berjogging setiap pagi dan kurangkan nasi.

so far,aku dah 5 hari tak makan nasik.alhamdulillah,ok lagi kott..




    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

25.3.13

Adab Kejutkan Anak Dari Tidur


Cara atau adab mengejutkan anak yang tidur, tidak kira anak yang masih bayi, kanak - kanak , remaja atau dewasa.

1. Beri salam kepada anak yang sedang tidur

2. Sentuh hujung ibu jari kakinya dan goyangkannya perlahan -perlahan.

3. Panggil namanya dengan lembut dan teruskan menggoyang kakinya.


4. Kalau masih belum sedar, kuatkan sedikit suara dan goyang badannya.


5. Teruskan memanggil namanya dan panggillah sayang, manja atau anak.


6. Kejutkannya sambil memujinya contoh: Bangun sayang, anak umi yang baik, anak umi yang soleh, anak umi yang rajin.


7. Sebaik saja anak bangun, gosok kepalanya sambil bercakap dengan lembut agar ia mandi , solat subuh dan bersegera ke sekolah untuk menjadi anak yang bijak pandai.


8. InsyaALLAH , anak anda akan bangun dengan badan yang segar dan minda yang cergas kerana dikejutkan dengan penuh kasih sayang.


Cara ini juga boleh dilakukan kepada suami isteri tersayang atau sesiapa saja.. :)








gambar hiasan






    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...