Visitor

26.4.13

camera trick


kalau tengok gambar diri sendiri yang aku post semua kategori gambar kontrol cantik.nampak kurus.dan poyo.

contoh :



paling terbaru aksi poyo


tapi tahukah anda sisi kamera lain yang digunakan,aku tidak akan kelihatan seperti gambar di atas.jauh sangat perbezaan.terutama sisi.tak percaya?

sila perhatikan betul-betul gambar-gambar di bawah.



berdiri di kanan sekali : itu aku.




baju purple : itu aku


dan..itu aku [ke]??
*abaikan haifa yang seksi*


so sekarang sejujurnya,di mana silapnya?
salah kamera tab aku? salah kamera kawan-kawan aku?

aku nak nangis!


    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

24.4.13

rifdi #46 : random question


Question 1

satu hari, aku cuba motivate rifdi.aku cuba cakap kat dia jangan pakai pampers la pergi sekolah.kawan-kawan baya dia dah pandai basuh berak sendiri.perghh.aku pun nak train jugak rifdi ni.

so lepas aku motivate suami pulak tanya rifdi.

entah la rifdi ni.eh rifdi.kalau basuh berak tangan apa?

dengan cool rifdi pun jawab,

basuh berak tangan kotor!


arghhh! -- should be jawapan sebenar adalah KIRI.



Question 2

balik kerja dan settle ambik the kiddos.sampai gate,suami pun bergurau.

abah dah bawak kereta.abang! tolong bukak pagar,boleh?

sambil main puzzle kat tab :

pagar tinggi la abah.abang tak sampai!


*pengsan*



Question 3

abah : abang.abang nak baby lagi tak? --

abang : nak! ..abang nak baby macam abang!


nenonenonenonenoneno..


4 tahun 5 bulan yang lalu.


    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

Wordless Wednesday #63




special entry : me & olay





    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

23.4.13

Tag #11 - jom!

aku jumpa ini.ohh..rindu tagged.

dapat dari mana?ya.aku jumpa di sini.seorang sahabat lama.


Mari menjawab soalan

1. Bekas kekasih saya adalah :

   keramaiannya datang dari sekolah/kelas yang sama.boleh?hahah.tapi semua jumpa after abis sekolah ye.

2. Saya sedang mendengar :

    radiohead - fake plastic trees

3. Mungkin saya patut:

    shopping dan memanjakan diri sendiri buat seketika

4. Saya suka :

    bercakap.tak guna mulut,guna tangan.(sms/whatsapp/line/wechat/blog/fb/instagram).buleh?

5. Sahabat-sahabat baik saya :

    mak-family-suami-the kiddos-rock-dan sesiapa sahaja yang sudi bersahabat dengan i.

6. Saya tak paham :

    a)kenapa orang taksub sangat dengan politik? -- musim sekarang ni.tapi janganla fanatik sangat.
    b)kenapa orang malas nak bagi signal bila masuk selekoh? -- macam susah sangat nak tekan.macam kena 
       keluar picit button kat lampu signal pulak.
    
7. Saya kehilangan :
    tumpuan untuk buat kerja.fokus!

8. Ramai yang berkata :

    Ini Kalilah!, gwiyomi, dan beberapa benda yang aku langsung taktahu apa menda.

9. Makna nama saya :

    takde makna.abah letak nama aku sebab minat dengan penyanyi nasyid Indonesia satu masa dulu.abah kata la.takde la pulak aku nak google siapa penyanyi tu.

10.Cinta itu adalah :

     loves.haha.okay,kasih sayang yang tak berbelah bahagi.

11.Di suatu tempat, seseorang sedang :

    sibuk renovate office la.dahla tutup aircond.berpeluh aku berblogging kat sini hah.

12.Saya akan cuba :

    memperbaiki diri untuk jadi isteri yang lebih solehah dan ibu yang lebih baik dan tak garang.rawrrr!

13.Ayat SELAMANYA membawa maksud :

    berkekalan.kalau tak puas hati carik la dalam dictionary.

14.Telefon bimbit saya :

     black & white

15.Bila saya terjaga dari tidur :

    mesti pikir nak bangun ke tak.nak bangun ke tak.hahaha..sebab tu lambat!....

16.Saya paling meluat apabila :

     kena layan orang yang semua hal dia nak menang je.lepas tu,kita ni asyik salah je.hoii..annoying sangat.

17.Pesta/Parti adalah :

     mesti ada makanan.hihi.

18.Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah :

    kucing masa kecik dulu - pochet'.olohh..hidung dia merah.suka cium cium dengan dia.dulu jela.dia mati sebab tua.

19.Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :

     26 sebab dapat kawen.muahahahaha.

20.Hari ini :

    hari selasa.suami outstation.

21.Malam ini saya akan :

    buat kerja yang sama macam malammalam lain.basuh kain,angkat kain,jemur kain,gosok baju,kemas 
    baju,blabla..

22.Esok pula saya akan :

    sorang lagi sebab suami ke genting pulak.kursus kat sana.

23.Saya betul-betul inginkan :

    perfume,sandal baru,handbag baru,baju baru.jadi aku perlukan duit!

24.Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini :

     'errr..cun jugak aku ni ye?'

25.Pusat membeli-belah atau arked permainan :

     pusat membeli-belah la kawannn

26.Makanan Barat atau Jepun :

     barat la kot.tak pernah lagi makan makanan Jepun

27.Bilik yang terang atau gelap:

    ikut situasi.heheh.

28.Makanan segera adalah :

     biskut tiger.segera sangat dah tu.

29.Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang?

     'terima kasih' -- sebab turun kereta,tumpang kereta azmah pergi breakfast.

30.Siapa yang anda nak Tag?

     awak la.pleaseee!



    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

22.4.13

Seether - Careless Whisper



"Careless Whisper"

[Wham! cover]

I feel so unsure
As I take your hand and lead you to the dance floor
As the music dies
Something in your eyes
Calls to mind a silver screen
And all of the sad goodbyes

I'm never going to dance again
These guilty feet have got no rhythm
Though it's easy to pretend
I know you're not a fool
I should have known better than to cheat a friend
A wasted chance that I've been given
So I'm never going to dance again...
The way I danced with you
Oh

Time can never mend
The careless whispers of a good friend
To the heart and mind
Ignorance is kind
There's no comfort in the truth
Pain is all you'll find

I'm never going to dance again
These guilty feet have got no rhythm
Though it's easy to pretend
I know you're not a fool
I should have known better than to cheat a friend
A wasted chance that I've been given
So I'm never going to dance again...
The way I danced with you
Oh

Tonight the music seems so loud
I wish that we could lose this crowd
Maybe it's better this way
We've hurt each other with the things we want to say
We could have been so good together
We could have lived this dance forever
Now who's going to dance with me

Please stay
I'm never going to dance again
These guilty feet have got no rhythm
Though it's easy to pretend
I know you're not a fool
I should have known better than to cheat a friend
A wasted chance that I've been given
So I'm never going to dance again...
The way I danced with you
Oh
Oh oh
Oh oh
Oh oh
Oh oh
Oh oh
Oh oh
Oh oh
Oh oh




first time dengar adalah dalam kereta,lastweek.terus google kat tab siapa yang nyanyi ni.hah.sedap boleh tahan sebab music lebih core.rupanya seether!yes.im in love.


    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

weekend #9 : lepaKing

{cerita bergambar}

weekend baru ni memang takde aktiviti melainkan lepak saja-saja.
nak memasak pun takde mood memandangkan barang dapur banyak dah habis.suami pun malas nak keluar so,kitorang hadap je apa yang ada.

wah.bagus betul life macam tu ye.life aku macam biasa,bangun pagi lepas selesaikan diri sendiri,terus ke porch bawak baju-baju kotor yang nak dibasuh.lepas tu buang sampah,siram pokok,sapu sampah dekat porch dan sapu sampah dalam rumah.kalau tak buat camtu memang rasa nak lempang diri sendiri sebab sabtu ahad je yang boleh buat aktiviti gitu.nak jogging dah tak mampu sebab takde kasut baru.*err..alasan sangat tak?

peneman ibu

dah siap semua kerja tu baru boleh masuk dapur,masak air dan fikir apa yang boleh dibuat breakfast.so,sabtu baru ni aku belajar ambik oat.fyi,aku memang langsung takbleh telan oat sebelum ni.tak mampu.mesti tak habis.tapi kali ni aku berjaya! -- aku campur oat dengan nestum dan susu anlene.agak pelik tak?eh.at least aku dah boleh telan.sungguh.aku kenyang.takde la rasa nak guling-guling kat dapur sebab tak jumpa nasik sampai petang.

aktiviti siang of course hadap tv.aku pulak hadap tab la.takpun hadap bontot bebudak ni.sorang-sorang berak berjadual.

Disney Channel pagi ke petang.
muntah.

malam tu baru encek ejang keluar pergi pasar malam.rezeki malam tu dia tapau nasik kerabu 2 bungkus,bihun 2 bungkus,murtabak,kuih gula melaka dan kuih lompat tikam.
err..rasa macam bulan puasa.lepas tu suami boleh pulak buatkan milo ais tabur letak aiskrim coklat.fuh.kenyang tahap nak rebah aku malam tu.



ahad pun macam tu jugak.aktiviti yang sama dan peneman buat kerja rumah yang sama.kali ni lebih adventure sebab paling kecik tu dah pandai bukak gate dan keluar.haihh.

ni kali ke 3 dia try bukak.
aku tengokkan je.

kena leter! -- biahahaha.


oh.dan masih lagi bersiaran bersama Disney Channel....

dah wangi

belum wangi

makan dengan bau tak wangi

..sampai abah dia bangun baru boleh tengok channel lain.ahhh..lega rasa.kalau tak letih aku dengar lagu Mickey Mouse,Oso,Bananas Pyjamas,blablablabla..dan masih lagi dengan makan makanan apa yang ada.

dan dah petang baru ada mood nak keluar.tu pun sebab nak pergi beli barang rumah paling terpenting iaitu sabun basuh kain.haha.bagus sungguh.so,petang tu kira time dinner & outing la.happy tengok anak-anak terlepas keluar.





abang la paling ketara sangat happy.dan masing-masing tak agak ye keluar.abah dia kata macam nak berjalan kat bandar Kuantan.haha..melepas perasaan ni.


    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...