Visitor

22.5.13

Lily Allen - Friday Night




Ooooooooooo
Ooooooooooo

Friday night last orders at the pub,
Get in the car and drive to the club,
There's a massive crowd outside so we get in to the queue
It's quarter past 11 now we won't get in till quarter to two.

It's quarter to and we get to the front,
Girl on a guest list dressed like a c***
She asked security to check inside my shoes,
You can play this game with me but you know you're gonna lose.

[Hook]
Looked me up and down,
I don't make a sound,
There's a lesson that I want you to learn,
If you're gonna play with fire then you're gonna get burned,

[Chorus]
Don't try and test me cos you'll get reaction,
Another drink and I'm ready for action,
I don't know who you think you are,
But making people scared wont get you very far.

Ooooooooooooo
Ooooooooooooo

In the club make our way to the bar,
Good dancing love but you should have wore a bra.
Guy on the mike and he's making too much noise,
There's these girls in the corner wanting attention from the boys.

I see these girls and they're shouting through the crowd,
Don't understand why they're being really loud.
They make their way over to me,
They try to push me out the way,
I'll push her back, she looks at me and says,
What you tryna say?

[Hook]
[Chorus x2]

Oooooooooooooo
Oooooooooooooo




suka sangat lagu ni.suka muzik dia.
walaupun lirik agak bangang tapi lantak.aku suka melodi dia.



    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

21.5.13

hasya #6

kelmarin hasya dah cecah umur 16 bulan.

champion


fakta pasal hasya yang sedang membesar di ketika ini :

  • paling kuat makan antara 3 beradik.time makan dia,dia ngap.time kakak makan,dia ngap.time aku makan,dia ngap juga.
  • sekali hadap susu adalah sebanyak 6 aunz.siang 3 kali.malam boleh membawak ke 5 kali atau lebih sampai pagi.
  • paling kus semangat.tengok lipat perut la.sebijik iklan tayar Michellin.
  • gigi geraham atas dah tumbuh dua dua belah setiap satu.tapi gigi geraham bawah ada belah kiri je.
  • paling lasak tatkala umur begini.ingatkan haifa paling hebat,rupanya dia lagi hebat (lasak)
  • paling kuat mengamuk di usia sebegini.kalau kita cakap "no!", dia akan memberontak.sepak-sepak kaki dia.atau buat "aumm!".garang!
  • sangat loyar buruk.suka jalan terhendap-hendap depan orang.favorite dia jalan hendap-hendap depan rifdi time rifdi tengah tengok tv.memang confirm abang dia nangis.lagi satu dia suka jalan ke tepi macam ketam.jalan berundur pun boleh.awesome.
  • suka buat muka kelakar.buat mulut bulat,muncung.kelip-kelip mata sambil sengih angkat hidung.
  • belum lancar bercakap.berbeza dengan haifa seusia dia dulu.tapi antara perkataan paling kerap disebut ialah "nak", "tak", "abah".paling takbleh blah dia panggil aku  "ama".deyy!
  • suka mengutip dan makan apa saja yang dia jumpa.paling buat aku bengang, dia suka geledah tong sampah dapur.pernah sekali dia makan balance ayam kurma yang aku buang dalam tong sampah.hoi.lepas tu terus tong sampah tak pernah wujud dalam rumah.nak buang tisu sehelai pun kena keluar dapur belakang.
  • betul-betul muka ibu!


terimalah.






    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

20.5.13

motherhood

aku memang suka memerhati.


pemerhatian yang rajin dibuat adalah terhadap emak-emak yang sudah ada anak.

1. Emak dan seorang anak.

Kategori emak yang teruja. bab makan, pakai, semua nak mewah. nak yang hebat-hebat. lepas tu segala perbuatan anak semuanya sweet. anak buat sepah, sweet. anak main lipstick emak, sweet. anak makan tumpah, sweet. yela, itulah satu-satunya permata hati. semua sweet. anak tidur lambat pun boleh layan lagi. mama kena bangun awal esok tapi takpe, anak mama punya pasal. mama pun nak main jugakla. padahal dah pukul 3.30 pagi. semua boleh bersabar. syabas.

lepas tu sebab taknak hilang tumpuan untuk anak, maka emak pun planning taknak ada baby baru lagi. tunggu dulu. nanti tak dapat tengok anak membesar. habis? nak tunggu anak umur 17 baru nak ada baby baru?


2. Emak dan dua orang anak.

Tumpuan terpaksa bahagi dua. masa ni adik pakai barang abang/kakak tadi. lepas tu masa adiknya nak membesar, abang/kakak tadi dah mula belajar kena marah. asal adik menangis, meraung mesti kena tanya abang/kakak,"buat adik ek?".

kesian abang/kakak. konon tadi janji nak bahagi kasih sayang dengan adil. tapi tak jadi. gagal. balik-balik adik menang. lepas tu abang/kakak tertumpah air pun dah kena tegur.

mama dah tak macam dulu. dulu air tumpah mama lap sambil senyum je. tapi mana gelak mama tu sekarang?

itu baru ada anak dua. tapi ada juga emak yang masih mampu bersabar. syabas!


3. Emak dan tiga orang anak. eksiden macam aku aritu ke.eh?

Tumpuan terbelah tiga! biasanya nombor satu sensitif. paling emosi. nombor dua pulak indipendent tapi manja. biasa la, ada adik. kalau adik menangis, automatik mama carik yang nombor satu atau nombor dua. bila tanya rupanya adik jatuh tergolek sendiri. takde kena mengena dengan siapa-siapa. itu nasib baik dapat emak tengah mood baik, nak tanya dulu. cuba masa emak tengah angin torpedo. harus kena sebat dulu, anak nangis jerit-jerit lepas tu baru tau salah adik tu sendiri. dah emak menyesal.

lepas tu semua dah tak sweet. anak tidur lambat pun emak dah jerit-jerit histeria padahal baru jam 9 malam. anak berlari-lari dalam rumah pun kena jerkah. anak main atas katil sepah-sepah pun hangin. barang mainan bersepah satu rumah pun boleh mendatangkan rajuk. anak mintak suap pun kadang-kadang marah!

tapi mungkin ada emak yang boleh bersabar lagi. memang emak kategori superb!
tolonglah ajar aku macam mana nak jadi superb macam tu!


4. Emak dan anak lebih dari tiga orang.

Kena tengok keadaan. kalau anak nombor 1 dan 2 dah besar, dah boleh handle adik-adik, maka emak tak perlu besarkan suara dah. tapi kalau semua kecik-kecik.contoh umur yang rapat macam 6 - 4 - 2 - 1, aku rasa emak dia perlukan tenaga yang banyak.


p/s : normal.






3 orang anak.tipu la kata kalau aku tak pernah menjerit marahkan diorang.
sampai menangis merajuk lari masuk bilik pun pernah.

haha! anak. u're my everything!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...