Visitor

30.5.13

cuak

aku ni kalau diikutkan duduk dalam level cuak.

bulan lepas,bahagian SUK call office.dia tanya nama husband & wife yang ada dalam jabatan kitorang.sah-sah nama aku dengan ejang la yang top.lepas tu member aku,Nani dengan suami dia,Baby.

cc aku siap call balik orang SUK explain yang aku dengan ejang langsung takde kena mengena time kerja.aku bahagian kontrak dan ejang bahagian mekanikal.office pun lain-lain.sama jugak macam nani.dia bahagian jalan,dan duduk office.suami dia pulak duduk kat stor,buat kerja bahagian stor.punya la baik cc aku kan?siap nak tolong jangan pisahkan aku dan dia lagi.

masa tu aku dapat pulak tau husband & wife (member aku jugak) kat Pekan dah kena tukar.husband dia transfer ke jps dan wife dia masih kekal dalam jkr.lepas tu member bera pulak tukar dari jkr ke plb. -_-".

dan start dari hari tu la aku hari-hari cuak.datang kerja rasa macam nak pergi perang.takut je tetiba atas meja keluar surat pertukaran.aku ni bukan taknak tukar,tapi frust sebab tak dapat APC (Anugerah Pekerja Cemerlang) lagi ni.kalau boleh bagi la dulu baru boleh aku keluar jabatan dengan senang hatinya.

sebulan cerita tu berlalu dan nampaknya takde apa yang berlaku.aku dah steady balik.

tetiba,isnin baru ni aku dapat tau office aku akan terima orang baru.orang dari plb jerantut jugak yang mana dia adalah wife kepada s.o. pejabat tanah.lepas tu,sorang lagi budak pejabat tanah kena tukar pejabat hutan dan orang pejabat hutan tukar pulak masuk pejabat tanah.ini semua sebab husband & wife satu jabatan jugak!

arghh.haru.
aku kembali cuak.cuakkk!


damn!

sila LIKE sekarang!

29.5.13

home deco

aduh.i can't help myself bila nampak something DIY macam ni.






cool sangatkan?
lagi yang aku suka sila tengok kat bawah ni.







rasa tak sabar balik rumah dan gardening.

oh.actually kelmarin aku dengan ejang pergi plant nursery.kitorang beli pokok untuk hias dalam rumah.ejang la cakap sudut nak ke dapur nampak boring.so semalam dengan penuh semangat dia letak pasu dan pokok di sudut,siap gantung frame pulak atas pokok.ah.lupa nak snap.next time la.

lepas tu beli tanah 6 ekar.eh.menipu sangat.beli tanah organik 6 paket untuk tabur dekat mini garden kitorang.ejang nak tanam anak pokok cili yang mak dia bagi.lepas tu beli rumput karpet 2 keping.cukupla tu.nak cantikkan sekeliling pokok pinang depan gate tu la.

dalam kepala aku plak fikir nak beli another pasu.kalau boleh nak DIY macam kat atas tu.nak pindahkan mini cactus yang dah besar godang tu pulak.kesian.badan dah besar tapi rumah kecik sangat pulak dah!


    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

28.5.13

motherhood #2


"Motherhood is not a hobby, it's a calling. You do not collect children because you find them cuter than stamps. It is not something to do if you can squeeze the time in. It is what God gave you time for."

~Elder Neal L. Anderson

2008 

2010

2012




    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

27.5.13

Travis - Turn



I want to see what people saw
I want to feel like I felt before
I'd like to see the kingdom come
I want to feel forever young
I want to sing
To sing my song
I want to live in a world where I belong
I want to live 
I will survive
And I believe that it won't be very long
If we turn, turn, turn, turn, turn
Then we might learn
So where's the stars?
Up in the sky
And what's the moon?
A big balloon
We'll never know unless we grow
There's so much world outside the door
I want to sing
To sing my song
I want to live in a world where I'll be strong
I want to live
I will survive
And I believe that it won't be very long
If we turn, turn, turn, turn, turn
And if we turn, turn, turn, turn
Then we might learn
Turn, turn, turn, turn
Turn, turn, turn
And if we turn, turn, turn, turn
Then we might learn
Learn to turn


rindu



    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...