Visitor

21.6.13

Tipe X - Kamu Nggak Sendirian




Bila ku tak di sini
Tetaplah kau bernyanyi
Dan bila ku tlah pergi
Kenanglah yg terjadi

   pastikan padaku bahwa kamu
   kan baikbaik saja
   karna di setiap mimpiku
   pasti selalu ada kamu

Dengarkan dan rasakan
Lagu yg kuciptakan untukmu
Walau mungkin terdengar nggak merdu
Tapi hanya untukmu

   kita pernah bersama di sini
   lalui hari penuh warna-warni
   meski tak seindah pelangi
   tapi kita pernah bermimpi

Reff:
percayalah padaku
meski di gelap malam
kamu nggak sendirian
dan semua bintang
yg ku tinggalkan
temani kau sampai akhir malam

Dengarkan dan rasakan
Lagu yg kuciptakan untukmu
Walau mungkin terdengar gak merdu
Tapi hanya untukmu

   kita pernah bersama di sini
   lalui hari penuh warna-warni
   meski tak seindah pelangi
   tapi kita pernah bermimpi

Repeat reff

   mungkin ini hanya sementara
   mungkin juga untuk selamanya
   tapi nanti jika ku kembali
   engkau harus ada di sini

Repeat reff


okay.rindu pada insan yang perkenalkan gua dengan lagu ni.
^__^

maafkan saya.



sila LIKE sekarang!

20.6.13

finally

this week kan aku sibuk jadi designer tak bertauliah kat ofis.
so,isnin tu jugak aku berjaya siapkan name tag tu dannnn,of courselah kena tunjuk pada bigboss hasilnya.sebelum tu,design yang aku create tu memang boss setuju la kan.proceed katanya via whatsapp.sebab time tu dia mesyuarat di kuantan.
selasa.

proposal 1 : siap dengan holder & tali.boss reject.katanya tali kecik.cari yang lebar dan panjang.lepas tu kad kecik.buat depan belakang.so,reject.

proposal 2 : siap.tunjuk tali baru.nak kaler kuning pulakkk.kad proceed.boleh print bebanyak.
rabu.

proposal 3 : tali kuning.ok.proceed!


lega.kad dah printed 53 keping.satu hal.takde assistant nk bantu gunting dan masukkan dalam holder.
khamis.

hari ni.gunting sendiri.lepas tu budak praktikap jejak je masuk opis lepas balik dari site,terus bagi diorang.serah tugas.aku nak balik jaga hasya sebab pengasuh emergency nak cuti.
fuh.fuh.harapnya bebudak praktikal punya keje elok la.jangan buat cincai sudah.mengamuk aku nanti.

17.6.13

designer tak bertauliah

hectic weeks!

minggu ni aku taktau la dapat peluang berblogging ke tak memandangkan minggu ni staff jabatan terpaksa bekerja dalam suasana haru biru.next week kitorang kena handle 3 majlis yang berlangsung serentak yang mana daerah kitorang kena jadi tuan rumah.isnin ada mesyuarat pengurusan,malam dijadualkan ada program makan malam bersama pengarah dan selasa ada majlis Jasamu Dikenang.

so,aku adalah antara urusetia yang terlibat.since lastweek aku dah pening kapla cari tempat untuk tempahan tag urusetia.konon bigboss kata nak buat kad yang ada pendrive tuptup sekali peruntukan dapat ciput.apalagi,bigboss tukar plan jumaat lepas.dia cakap kat aku,tempah yang simple-simple je.

kalau simple pada aku tak payah la nak tempah.aku boleh buat.ngahahaha.


kalau tempah 1 set tali + kad + holder ni mau pergi ke RM 8.50/set
aku beli tali baru harga RM 2.00 + holder sekeping baru 70sen.total RM2.70/set.

kira aku bleh charge upah buat kad tu dengan harga RM5.80.fuh.

pastu tagging pada kerusi dan meja makan VIP juga menjadi tanggungjawab aku.



aku memang suka buat kerja gini dari buat kerja hakiki.haha.aku tak suka betul kerja kira ukur bahan.series.lari dari impian aku.cita-cita aku masa dah membesar sebenarnya adalah nak jadi interior designer.atau designer.kecik-kecik dulu je nak jadi ustajah.tapi tertukar sebab tiba-tiba lepas tu rasa cita-cita tak seiring dengan perangai.nauzubillah.mihmihmih.

tapi sebab belajar pun dalam bidang civil engineering,lepas tu kriteria takde langsung menghala ke designer,autoCad tak reti,berangan je reti.maka,jadilah aku sebagai juruteknik gomen..eh.kantoi tercerita.

syukur.






sila LIKE sekarang!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...