Visitor

19.7.13

rifdi #47

kan aku dah kata rifdi sangat into colouring.

cikgu dia kata,kalau suruh rifdi menulis,memang susah.cikgu kata,rifdi malas nak menulis.terus terang aku cakap,aku pun bukan jenis parent yang rajin nak suruh anak menulis,membaca atau kenal huruf.wahahah.

kejamnya.

takla.aku sebenarnya beli jugak buku untuk anak-anak.aku suka diorang kenali buku dulu.tau hormat buku.aku bukan jenis paksa anak-anak untuk belajar.rileks la.dulu mak abah aku tak pernah paksa aku kenal huruf,nombor,membaca.takpun.tapi minat tu datang sendiri.takpe.kawan aku ada yang tak pergi tadika,umur 7 tahun baru kenal ABC,123.tapi sekarang dia punya genius memang tahap buat aku kagum.cerita la pasaipa,semua dia tau.sains,math,sejarah,fizik,muzik,hiburan..yeahhh.

eh.aku bukan nak cerita pasal kawan aku tu.aku cuma nak share something.

menurut pakar,

Mewarna mengajar kanak-kanak belajar tentang fokus sesuatu perkara. Misalnya apabila melukis dia akan memberi tumpuan untuk menghabiskan lukisannya. Malah ia juga membuatkan kanak-kanak belajar tentang had iaitu tidak mewarna di luar garisan yang telah ditetapkan. Kanak-kanak yang berjaya mewarna dengan baik akan merasa bangga dengan hasil kerjanya.




dan satu hari tu,sibuk sibuk kemas bilik rifdi dan haifa,aku terjumpa ini.


terus aku tunjuk kat ejang.
"siapa yang colour ni?abah ke abang?".

"dia la.malas saya nak mewarna".



hello.i'm impressed!



sila LIKE sekarang!

18.7.13

A Who's Who Of The Minions - Despicable Me 2 mania!


punca : sini




tau tak?
tadi sedang sibuk dengan kerja-kerja ofis,tiba tiba ejang call.
"awak tau tak hari ni hari khamis?".
"iye.sayang tau.kenapanya?"

"hari ni kan minion keluar.siapa boleh tolong belikan minion?mintak la tolong sape-sape.."

haih la.rupanya nak suruh aku mintak tolong kakak aku pergi McDonald's.belikan minion dari happy meal.sebab dah dua kali kitorang pergi McDonald's di daerah yang berbeza, minion memang sold out.diorang suruh datang awal hari khamis kalau nak.

so,aku call kakak aku tadi.jawapan kak ina :

"kalau pagi ni memang tak boleh laaaa.malu la weyy.kalau petang sikit kak ina tolong".


heh.dasat penangan minion ni.


aku dapat ni dari facebook.gila tak gilanya semua orang sebab nakkan minion comelness tu?
jangan la habis lagi!



sila LIKE sekarang!

17.7.13

Wordless Wednesday #66

maafkan saya.


sahur





iftaar





dah.sila kembali bekerja.


sila LIKE sekarang!

15.7.13

morning blues with rodney mullen

morning blues.
bertambah blues sebab pagi tadi sahur nasi goreng lepas tu boleh tendang segala menda dalam perut.
dan muntah.

oh.

sebab blues aku layankan ini.lama gila tak tengok menda menda camni.rindu.
ejang tak suka aktiviti ini.kata dia,carik penyakit!





rodney mullen.antara skater favorite gua.

sila LIKE sekarang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...