Visitor

6.9.13

testimonial radiglow (2)

sekarang,aku sedang makan botol ke 3.bukanla makan botol tapi ibaratkan aku sedang menggunakan penjodoh bilangan.kira makan dengan konsisten la ni.

dan ingat lagi kaki aku aritu camne?





phewww.ok.sekarang kaki aku dah jadi macam ni.sila percaya.






gambar ni aku edit letak arnab tu je.yang lain aku tak edit.rezeki.lepas ni aku nak tunggu plak sampai kaki ni licin,bersih..cuma tempat lain macam kat pelipat dengan tangan masih degil nak baik.kena teruskan lagi makan radiglow ni.*iklan plak dah*

so amacam.percayakah anda?

pikir pikirkanlah sendiri.aku tak suka menipu..
heh.
posted from Bloggeroid

jiwa rasa gelora

semalam aku hangin gila babi.sebabkan sorang je,habis aku blocked manusia annoyed sepanjang zaman yang datang mengomen kat facebook aku.

oo.lupa nak bagitau.blocked people doesn't mean i'm not an open minded person okehhh.tapi sebab bila aku dah terganggu dengan orang macam tu,maka itulah keputusannya.yang best, yang jadi mangsa mendengar aku mencarut,memaki dan menghamun dah tentu my gossip girl di ruangan wassek.haii kowanggg!! *first time aku gedik giteww*


untuk menghilangkan segala rasa annoyed tu,mari kita bersama sama menonton video klip lagu gwiyomi by hasya.

eh.bila masa dia pandai gwiyomi ni?






sila LIKE sekarang!

5.9.13

mini portable sewing machine

aku dah lama idamkan mesin jahit.
nak yang mini je.janji aku boleh jahit secara kecil-kecilan terutama nak jahit tudung sendiri.

aku frust sangat bila tengok tudung orang jual sampai rm25 and above.nak nangis rasa.padahal aku tau,modal beli kain (terutama yang plain) berapa sangat semeter dua meter.ladynoe sendiri kata modal dia jahit sendiri tudung yang mana dia beli kain chiffon 2 meter dekat masjid india cuma rm7.40.lepas tu tengok orang jual ke laut rm25 and above.tu tak termasuk post lagi tu.*nanges lagi*

lepas tu nak jahit baju sendiri.nak buat blouse je pun.nak beli tengok harga kat kedai biasa pun dah rm50 ke atas.kalau online lagi la.tak termasuk post.kalau beli mesin jahit,boleh buat skirt bodo sekali.jimat.

lagi.aku nak sangat jahit seluar tidur untuk anak-anak sebab kalau beli aku rasa ya ampun susahnya nak cari seluar saje.kalau beli harga selai seluar dah rm10.anak aku dah tentu kena beli 3 helai.dah rm30.takkan selai seluar je beli?ye.kalau sorang dua helai dah cecah rm60.itu baru seluar tidurrrrr!dan itu pun kalau seluar tu rm10 sehelai.

atas sebab itu la aku nak sangat ada mesin jahit.

baru baru ni aku dah terpukau dengan satu iklan.



wowwwww.*melting*

aku pernah tengok dekat Tesco Ampang 2 taun dulu,harga lebih kurang ni jugakla.tapi sebab aku rasa mesin tu kecik sangat,jadi aku pendamkan perasaan.so,kali ni perasaan teruja tu datang balik.so,aku tanya pendapat suami.suami tak kisah sebab dia pun macam ada plan untuk buatkan meja or ruang untuk aku menjahit kat rumah.wowww!mata bersinar.

lepas tu aku tanya pulak pendapat member aku,fieza.sebab dia terror menjahit.malas tanya mak aku.nanti mesti mak aku suruh angkat yang mahal terus.so,bila aku tanya fieza,dia bagi aku link ni.dan aku pun tengok la.



nampaknya..

pun seperti tidak menyokong aku beli yang mini.walaupun katanya setakat nak jahit yang light je,tapi sebab mesin ni kecik,maka dia goyang-goyang.

maka,putus la harapan aku nak beli mini sewing machine ni.eh.tapi bukan nak kata member aku tu downkan aku.tak pun.at least bagus jugak dia nasihatkan aku macam tu.kurang-kurang tipah tidak tertipu.baik aku tahankan je perasaan nak membeli mini ni.baik aku collect duit,beli yang branded terus.haaa,terjamin sikit.at least kalau beli singer ke,bleh aku hantar repair kat kedai je in the future.kalau beli online gini,memang la dia bagi setahun warranty.selepas dari itu?
mungkin kedai kata baik lu buang saje itu mesin.angkat balu laaaa..

dan aku rasa keinginan nak pakai mini dah takde.aku nak pakai yang normal punya pulak.ahahaha.eh.mintak maaf lazada.bukan nak sailang u punya business ok.i cuma nak cerita je.


sila LIKE sekarang!

4.9.13

shisheido masker

entry kali ni agak gegirl & feminin ye.harap siapa nak baca sila ambik plastik/baldi/besen/tongsampah dan yang boleh tadah muntah sendiri.

ehem.

kelmarin barang radiglow dah sampai.





agak best sebab kali ni bukan stakat dapat free gift cleanser seri udani lagi,tapi dapat masker dari shisheido jugak.

so,hari ni google cara pakai masker tu pulak.maklumla,tak pernah pakai masker.dah tua tua ni baru la nak cara hal kulit kulit ni.barang free pulak tu.hahaha.jadi teruja la nak mencuba.

cara pakai masker shisheido adalah :

1. cuci muka dulu.dah tentu sekarang pakai cleanser dari seri udani.*promote sangat ni*

2. sapu masker pakai tangan untuk lebih rata ke muka atau hidung.sebab aku ni baru nak try jadi aku sapu kat hidung je.





3. lepas tu biarkan selama 20 - 30 minit.maka lepak dulu.tapi sebab anak anak teruja apa menda tu ibu?boleh usik tak?jadi ibu banyak cakap,muka bergerak gerak.sabo je la kan?



4. cukup time,maka cabut la masker tu.geram sangat masa cabut bebudak ni bawak lari tab.diorang tengok spiderman bergwiyomi.jadi tak dapat la korang tengok segala blackhead dan whitehead yang tak berapa banyak tu melekat kat masker.ye.series,aku tengok tak banyak mana.maybe baru lepas cuci muka kot.atau memang jenis muka aku tak banyak 'head'.atau mungkin juga tak menjadi.ahahaha.nanti la aku cuba pakai lagi.balance banyak lagi tu.sila simpan balance dalam bekas tertutup.

haha.muka suci after pakai adalah ini.

-



-



-



-


eh.lupa nak ambik gambar.hahaha.


dah.kepala aku dah pening.nanti la aku upload hasilnya ek.
posted from Bloggeroid

2.9.13

Merdeka 2013

Salam Merdeka guys!

dah 56 tahun Malaysia kita merdeka.dan aku pulak hari ni genap sebulan duduk jabatan baru.
ha.best tak.haha.

so,sabtu hari Merdeka tu,aku kena joined berbaris untuk jabatan.no excuses sebab staff tak ramai.aku dah cuak.maklum la,dah berumur (alasan).lepas tu terpikir last berbaris untuk hari Merdeka adalah tahun 2007.masa tu masih bujang trangtangtang tapi jatuh pengsan.

huiii.

walaupun dah 6 tahun berlalu tapi dia punya efek, ibarat ko pengsan depan peminat masa tengah perform lagu ballad.malu siot sebab semua orang ingat tragedi tu.dahla aku pengsan masa tu jps duduk sebelah jkr.jadi dah tentu la warga jps ingat sangat kat aku.hah.choii sungguh.

tapi itu dulu.

pagi sabtu baru ni,kebetulan rifdi ada pertandingan mewarna di sekolah.so,ejang pagi pagi dah bangun hantar rifdi,lepas tu hantar haifa dan last sekali hantar aku.lepas tu dia pergi lepak worksyop bawak hasya.

aku pergi padang (tempat berkumpul) jam 8.10pagi.padahal orang suruh berkumpul 7.30pagi.biasa dah.memang dah tau start memang lambat punya.nasib hari tu mendung,tak panas.maka,berjaya la aku habiskan hari perarakan dengan macho sekali.lagipun,aku dah siap breakfast oat & milo dah tadi.wakaka.
*takut pengsan*

ini je gambar yang ada okay.tu pun guna khidmat kamera orang.aku malas nak bawak.leceh nak berbaris bawak beg.

yang tengah tu my bigboss.
dan aku masih lagi menjadi juara wanita terbesar dalam jabatan.
*grrrrrr..*

tambah 2-3 orang yang tak hadir berbaris, ni la staff jabatan aku sekarang.

dengan pasukan TNB yang menang baju tercantik

dengan orang-orang yang dah kenyang makan nasi bungkus.


bila siap,apalagi...balikk!!


sila LIKE sekarang!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...