Visitor

13.9.13

cik puteh

siapa yang follow blog aku dari awal,memang tau la aku ni kalau bab bawak kereta memang loser gila.
aku ada lesen kereta since tahun 2006 tapi aku tak berani lagi nak sentuh stereng kereta.
dulu aku pernah bawak kereta kakak aku,kereta housemate,kereta officemate.tapi bila aku kawen,bawak kereta ejang,aku tobat taknak bawak.sebab?dia ajar aku memang brutal.tahap ngajar orang yang dah amatur bawak kereta.aku dahla lembab gila kot bila pasal kereta sebab aku rasa susah nak tengok banyak sangat cermin.lepas tu susah gila nak agak kereta ni kalau stop cecah bonet kereta orang tak?
imaginasi teruk gila lahaiii.
tapi itu dulu.ewah.
selasa baru ni,bermula la episod baru.
setelah berbulan bulan,berbintang-bintang lamanya encek ejang recce kereta,akhirnya selasa 100913 berjaya jugak aku dapat kereta.hoh!
tak besar mana.tak mewah mana.sekadar yang ada je.
kancil auto.
aku gelarkan dia sebagai
cikputeh. (kalau dalam instagram korang boleh search tag #_cikputeh)
memang standard lagi.comel sangat.haha.
1999.memang classic.
pakai tape lagi.
ramai komen,kata rm8000 tapi bodykit takde,rim pun standard.
tapi bagi aku,itu la yang terbaik suami aku carikkan.aku memang bersyukur sangat dah dapat yang ni.
kalau rifdi dengan haifa,memang suka sangat kereta ni.diorang kata "kereta ibu cantik sangat.abang suka".
sampai dah takbleh nak naik kereta wira bapak dia dah sekarang ni.hoii minatnya dia dengan cik putih ni.
kelmarin baru bawak pergi buat allignment.
bila duduk kedai tayar lama-lama gitu,terpikir pulak nak tukar rim sport dengan tayar.
hahah.patutlah orang kalau ada kereta sibuk nak tukar macam macam ye.
terkena kat aku rupanya haaaa...ibarat monyet dapat bunga.tapi sebab ni peribahasa aku,aku tukarkan jadi
seperti dd dapat kereta.
kahkahkahkah.
p/s : aku baru semalam test drive kereta ni.tu pun main area perumahan aku masa balik rehat.juri sebelah jangan cerita la.bab menggelakkan aku tukar signal bagi je dia.mana la aku reti weyy.nak fokus lagi,nak tukar signal lagi.dahla aku confuse nak pakai kaki mana nak tekan minyak,nak tekan brek.beginner macam aku kena la banyakkan bersabar.ye.bertabahlah dd.
tapi result juri cakap,aku dah boleh masuk jalan besar lepas ni.yay!

11.9.13

tangga


ini adalah tangga belakang opis.kalau ikut law,panggil saja tangga kecemasan.dalam erti kata lain,inilah tangga yang menghubungkan aku dengan opismet lama.

wahaha.

sebab tu,kejap kejap aku ada kat opis lama.melepak macam orang ketiadaan kerja.realitinya,memang aku takde keje pun.haha.ok,jangan kata aku makan gaji buta okay.memang setakat ni tugas aku hanya di bahagian meeting.sebab aku bahagian korporat.maka,kerja protokol,majlis,meeting,semua bawah jagaan aku insya Allah.so far la kan.taktau la pasni.

lagi satu.apa yang menarik bab tangga ni.*hiks*
kalau geng atas (opis lama) ada makan,diorang taklupa ajak aku.sebab pantry kat belakang,senangla guna tangga ni je.ahaha. nak hantar makanan ke atas,nak ambik makanan bawak ke bawah pun,memang aku lalu sini je.bestttt.

tapi kan....ada satu petang tu,aku lepak atas.pastu tengok,eh..setengah jam lagi nak balik dah.aku pun turun kat tangga blakang sebab tinggal nak punch je ni,elok aku turun,bigboss tengah lepak blakang sambil hisap rokok.

"ehhh..ni apehal?nak punch card?".tego bigboss.

aku pun...aaaaaa.ada orang tanya pasal keje boss!
aku balas sambil sengih sengih.

malu hoii.malu.


macho gila.

9.9.13

Nirvana - Lake Of Fire



Where do bad folks go when they die
They don't go to heaven where the angels fly
Go to a lake of fire and fry
See them again 'till the Fourth of July

I knew a lady who came from Duluth
Bitten by a dog with a rabid tooth
She went to her grave just a little too soon
flew away howling on the yellow moon

Where do bad folks go when they die
They don't go to heaven where the angels fly
Go to a lake of fire and fry
See them again 'till the Fourth of July

People cry and people moan
Look for a dry place to call their home
Try to find some place to rest their bones
Of an angels and the devils try to make 'em their own

Where do bad folks go when they die
They don't go to heaven where the angels fly
Go to a lake of fire and fry
See them again 'till the Fourth of July


Where do bad folks go when they die
They don't go to heaven where the angels fly


ya.aku bengang.(lagi).


sila LIKE sekarang!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...