Visitor

9.10.13

pelanduk dua serupa?

aku bukan la penghadap tv yang tegar.
bukan macam dulu.kali ni memang dah takde peluang.balik balik tengok kartun Disney Channel.kalau channel lain pun,balik balik tengok bola.takpun sukan.takpun documentary.

so,kalau nak tanya drama bersiri terutama cerita melayu macam mr.arrogant ke,sangkar ke,seindah nyawa pemenda ke...jangan harap aku tau.

baru ni,sorang member kat opis lama tanya.tengok sahabat tak?
peh.cerita apa tu aku pun taktau.

dia pun cerita,

"alaaa..yang izzue islam berlakon dengan liyana jasmay tu.ada budak pempuan sebijik macam awak dd.dengan tudungnya,speknya.."

aku gelak.memain je.pastu dia cakap,iye..memang muka macam dd.sebijikkk.

lama aku tinggalkan kisah tu.tetibe baru tadi teringat nak google.pening aku nak search pakai nama apa.

hasilnya.jengjengjengggggg..

oho.awek oh my english ni rupanya!


iezah diyana


haaa..?sebijikkkk?
apalagi.
terus laju laju perasan muda dan retisssssss...


wahahahahaa.

sila LIKE sekarang!

7.10.13

PTPTN lu langsi

jap jap.bagi aku lap habuk dulu.fuhh.fuhh.*blog berhabuk*
ok.cerita rabu lepas,officemate aku ada exam di kuantan.sebab aku memang tunggu sangat masa nak ke kuantan,maka menyibukla aku di hari tersebut.kesnya nak settlekan hutang PTPTN yang tinggal sikit je lagi tu.dalam 2500.perghhh.settle!
tapi silap haribulan betul la.2 hari sebelum tu elok due date untuk mereka yang nak bayar cash dapat offer potongan 20%.kira kalau aku pergi isnin tu,aku boleh jimat rm500.
pehhh.takde rezeki betul.kalau tak rm500 tu aku boleh shopping sampai terlentang.perghh.perghhh.perghhhh.
nak buat camn.janji loan belajar aku settle.yay!


aku start bayar PTPTN masa mula mula keje kat jerantut.ada rm1k,aku bayar.pastu senyap.ada lagi rm1k,aku bayar lagi.pastu sebab dah takde duit sebanyak itu dalam simpanan,aku start plak potong gaji rm50 start tahun 2010 tak silap aku.lepas aku settlekan Yayasan Pahang.
maka,sekarang diisytiharkan.aku dah boleh pergi oversea.yeahoooo!
eceh.oversea la sangat.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...